pieszczoszka1988
Jestem mamusią
ja na l4 od samego poczatku niestety
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Właśnie chodzi mi o to podstawowe USG by wady wykluczyć koło 12 tyg co każdy robi. Myślałam że to się właśnie nazywa badanie genetyczne.@eklerkaa a Twój gin robi badanie genetyczne? A to jest to usg genetyczne / prenatalne (u mamaginekolog czytałam, że każde usg w ciąży jest prenatalne tylko niektóre są genetyczne - dokładniejsze. Czy jakoś tak to było [emoji6]).
Wszystkie chudniecie, a ja w ostatni miesiąc mam 3 kg na plusie [emoji33][emoji33][emoji33]. Aż się przeraziłam! Mam nadzieję, że wynika to głównie z ważenia na innej wadze (i dziś w ciągu dnia normalnie jadłam, a przed pierwszą wizytą i ważeniem tak się stresowałam, że cały dzień nic nie jadłam... Pełny brzuszek na pewno waży więcej [emoji6]).
Noo 4 cm to już kawał człowieka [emoji16]. W dwa tygodnie maluszek podwoił swoją wielkość [emoji6]. Trochę uciekał doktorowi i nie chciał dać się zmierzyć [emoji23].
@pieszczoszka1988 może jakiś składnik Cię uczula?
Ja planuję wyjazd, ale jeszcze nie myślałam czy do tego czasu będę już na l4. Muszę przy okazji podpytać księgową co wie na temat takich kontroli [emoji6].
Mam nadzieję, że @CarlaR z tej radości zapomniała od razu po wizycie tu do nas zajrzeć (jak ja [emoji6][emoji6] pochłonęło mnie najpierw jedzenie [emoji23]), a jej aplikacja nie pokazuje, że ją wzywamy [emoji16].
Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom
ja mam 16 majaW którym tygodniu robicie usg genetyczne?
Mam dwa terminy jeden 12t0, a drugi 13t3 i zastanawiam się czy ten drugi to nie za późno??
No z cerą też mam dramat, takie duże bolące syfy mi się na twarzy robią a to o czym piszesz to jakby alergicznegie_er ja ide do dr Dawida w supra-medzie podobno jest super wizyta 250zł
Dziewczyny planujecie jakiś wyjazd na wakacje ? Nie wiem jak to wygląda na l4 i ma się niby oznaczenie 2 ( czyli mozna chodzić )
ale co no w razie kontroli ? Chciałam wyjechac chociaż do rodziny w góry albo coś ale nie wiem czy nie za ryzykowne to jest ?
Nie wiem co mi się dzieje w tej ciązy z cerą :/ nie moge dawać podkładu ani pudru bo zaraz wychodzi mi jakiś suchy placek
na policzku i swędzi :/ ostatnio po tym jak zrobiłam makijaż tydzień to nie schodziło :/ 2 dni temu dałam delikatnie pudru i znowu wten suchy
placek wylazł :/ co to może być ?
Fantastyczny/a jest!!Udało się i z przystrojkami Dzidzia wygląda jakby na bungee, czy jak to się tam pisze, skakala
A który masz wtedy tydzień? Ja 13 czerwca też mam u Dawida termin tylko właśnie nie wiem czy nie za późno...ja mam 16 maja