reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

@doublemummy na macierzyńskim to 1000 zł miesięcznie z ZUSu, ale na L4 to pojęcia nie mam..problem w tym, że pracodawca zamyka działalność wtedy to jakoś inaczej do tego podchodzą. Musiałbyś się księgowej dopytać

reklama
Jak tak Was czytam to się stresuję :-(
Ja kompletnie nie mam pojęcia co trzeba kupowac dla dzieci, jak jeszcze byłam na chodzie i odwiedzalam siostrę to ona czasem takie miała rzeczy dla synka swojego że ja bym nawet nie pomyślała że coś takiego trzeba mieć... Może dlatego że ja jakoś nigdy za dziećmi nie byłam za czasów szkolnych to nawet nie raz mówiłam dzieci oooo nie to nie dla mnie, aż w końcu obudził się instynkt macierzyński... Ale nie ukrywam chyba będę musiała poprosić siostrę o pomoc żeby mi jakąś listę zrobiła bo ja kompletnie nic na ten temat nie wiem - jestem zielona :-(
Ja mam dokładnie tak samo! :) Nie mam zielonego pojęcia! Z moich bliskich znajomych jakoś nikt dzieci (zwłaszcza małych) nie ma, ja długo mieć nie chciałam i mnie to nie interesowało :) Do tego jestem jedynaczką, no nic nie miałam do tej pory wspólnego z dziećmi - kompletnie zielona jestem! :D

No ja mojego poznałam zaraz po maturze, on kończył studia. Jednak trochę nam zeszło zanim dziecko się pojawiło. Z tym że ja po drodze poważnie chora byłam. Na szczęście to już za nami.
Z mężem jesteście w tym samym wieku ?
Tak. Maz nawet troche mlodszy (jeszcze.30 nie skonczyl), ale rocznikowo rowno.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam dokładnie tak samo! :) Nie mam zielonego pojęcia! Z moich bliskich znajomych jakoś nikt dzieci (zwłaszcza małych) nie ma, ja długo mieć nie chciałam i mnie to nie interesowało :) Do tego jestem jedynaczką, no nic nie miałam do tej pory wspólnego z dziećmi - kompletnie zielona jestem! :D

Ufff nie jestem sama hehh w tej trudnej sytuacji :D;)

U nas wszystko Oki widzieliśmy rączki nóżki ruszają ślicznie nimi. Kolejna wizyta za 3 tygodnie.
Super ;)Oby tak dalej ;)
Ja mam 26 a mój mąż 27. Też kompletnie nie wiem co potrzeba dla dziecka i jak to będzie. Zastanawiałam się jak to będzie przy pierwszym przewijaniu,kąpieli itp. ;) Moje siostry mają dzieci,ale nie uczestniczyłam przy takich rzeczach.

Ja "jako takie" pojęcie mam [emoji6]. Mam 14 lat młodszą siostrę to już co nieco podpatrzyłam i kojarzę [emoji6]. Tyle, że młoda to był egzemplarz całkowicie bezproblemowy. Miała jedną noc nieprzespaną. Skończyła się ona tygodniem w szpitalu z rotawirusem. A poza tym żadnych kolek czy jakichkolwiek niezidentyfikowanych ryków [emoji6].

Ale dość długo nie miałam poczucia, że jestem już gotowa na dziecko [emoji6]. Ślub wzięłam jako 22latka, a do ciąży dojrzewałam powolutku. Gdyby zależało to tylko od mojego męża to byśmy już pewnie ze 3 mieli [emoji23]. Ale nie ukrywam, że miałam obawy i przez te 5 lat małżeństwa robiłam sobie "rekonesans" przeglądając blogi parentingowe [emoji16] i fora ciążowe by upewnić się, że aby na pewno już jestem gotowa na to wszystko.

Także dziewczyny się nie martwcie, że czegoś nie wiecie [emoji16]. Do porodu jeszcze trochę czasu zostało [emoji6]. Spokojnie się wszystkiego zdążymy dowiedzieć [emoji6]. A dyskusje na forum też nam pomogą w podejmowaniu decyzji [emoji6].

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny w 1 ciazy na pewno to dla was wyjatkowy czas nie mówiąc o wyprawcitp :-)

WY również młodziaki jeszcze [emoji5]️
W zeszłym roku na Openerze stwierdziliśmy że już Młodziaki nie jesteśmy, po tym jak do mojego męża podszedł jakiś studenciak i powiedział tak " przepraszam czy ma PAN fajkę " [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23]

reklama
Dziewczyny w 1 ciazy na pewno to dla was wyjatkowy czas nie mówiąc o wyprawcitp :-)

WY również młodziaki jeszcze [emoji5]️
W zeszłym roku na Openerze stwierdziliśmy że już Młodziaki nie jesteśmy, po tym jak do mojego męża podszedł jakiś studenciak i powiedział tak " przepraszam czy ma PAN fajkę " [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23]

Do góry