reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
Cześć dziewiczyny.

Jak tam u Was z samopoczuciem?
Mnie absolutnie męczy brak wiosny
Dzisiaj wkroczyliamy w 10 tydz i idę na 13.30 na wizytę. Jeśli wszystko będzie ok odetchne z ulga
Nastał czas by wyciągnąć ciążowe spodnie i luźne sukienki, bo już w prawie nic się nie mieszcze.....
Mdlosci mam ciągle. Nie wiem czy nie wolałabym raz kibelek przytulić i miec spokój, a tak to jak jazda starym autobusem z chorobą lokomycjna.....

Kciuki za wasze wizyty jesteśmy już dalej niz bliżej. Jeszcze chwila i najgorszy 1 trymestr będzie za nami!!

No jeszcze nie mieszkamy :-) po weekendzie wchodzi ekipa wykonczeniowa. Potem zabudowa kuchni i szaf etc. Meble i wtedy dopiero przeprowadzka. Jeszcze trochę przed nami.

My też nie lubimy kredytów, ja finansista z wykształcenia, mąż prawnik. Jednak na budowę domu bez kredytu szans nie było. Jednak każda złotówka idzie na szybsza spłatę. Narazie nam to jakoś idzie.

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja miałam ambitny plan nazbierać na remont, a w między czasie zajść w ciąże. Życie napisało inny scenariusz... Musiałam nazbierać na ciąże...30 kafli drogą nie chodzi... A czas leci...

Dom kupiliśmy, może nie koniecznie do gruntownego remontu (chociaż taki chcemy zrobić), ale nie chcieliśmy się pchać w budowę domu, bo wynajmowaliśmy mieszkanie a spłacanie kredytu i wynajem na raz zupełnie nam się nie kalkulowały. Nie chcieliśmy też nic zrobionego na tiptop bo to po 1: znacznie droższe, a po 2 zazwyczaj nie w naszym stylu, więc i tak skończyłoby się na przeróbkach.

Póki co mieszkamy na meblach po poprzednich właścicielach. Tak na prawdę nie robiliśmy remontu bo... ostatecznie nie wiedziałam na ile osób mam go robić... a widoku pokoiku dziecięcego mając wyrok niepłodność nie zniosłabym i albo byśmy się przeprowadzali, albo trafiłabym do psychiatryka.

Rosiczka, masz fajną ekipę? Dobrze robią?

Jakbyś kiedyś chciała wpaść - napisz mi priva. Pięknie u mnie nie jest (póki co), ale już fiksuje sama w domu. Więc jeśli nie masz uczulenia na koty - zapraszam. Ankuś ty też gdzieś blisko mieszkasz ;)

Cześć dziewiczyny.

Jak tam u Was z samopoczuciem?
Mnie absolutnie męczy brak wiosny
Dzisiaj wkroczyliamy w 10 tydz i idę na 13.30 na wizytę. Jeśli wszystko będzie ok odetchne z ulga
Nastał czas by wyciągnąć ciążowe spodnie i luźne sukienki, bo już w prawie nic się nie mieszcze.....
Mdlosci mam ciągle. Nie wiem czy nie wolałabym raz kibelek przytulić i miec spokój, a tak to jak jazda starym autobusem z chorobą lokomycjna.....

Kciuki za wasze wizyty jesteśmy już dalej niz bliżej. Jeszcze chwila i najgorszy 1 trymestr będzie za nami!!
Jesteś w 10 tyg i powoli się nie mieścisz. Zazdroszczę :) ja jestem w 8 u wszystkie moje jeansy obcisłe poszły na odstawke zostały mi tylko leginsy;) narazie nic nie kupuje bo jeszcze urosne ;) hehe

Napisane na SM-N900V w aplikacji Forum BabyBoom

Jesteś w 10 tyg i powoli się nie mieścisz. Zazdroszczę :) ja jestem w 8 u wszystkie moje jeansy obcisłe poszły na odstawke zostały mi tylko leginsy;) narazie nic nie kupuje bo jeszcze urosne ;) hehe

A już myślałam, że tylko ja tak szybko tyje. Od razu mi lepiej ;p
Ja jeszcze się mieszczę ale bywa ciasno. Obcisłe koszulki poszły już w kąt. Tym bardziej, że jeszcze oficjalnie nie chwaliłam się nikomu. :)

A już myślałam, że tylko ja tak szybko tyje. Od razu mi lepiej ;p
Ja jeszcze się mieszczę ale bywa ciasno. Obcisłe koszulki poszły już w kąt. Tym bardziej, że jeszcze oficjalnie nie chwaliłam się nikomu. :)
Nie no to u mnie spodnie obcisłe koszulki sukienki juz poszły ;) połowę moja młodsza siostra przechwycila ;) a reszta czeka ;) może się zmieszcze po ciąży ;) póki co dokupiłam parę luzniejszych koszulek i leginsy ;) na szczęście mi wszystko idzie w cycki i brzuszek który pięknie się zaokrągla ;)

Wszystko zależy od indywidualnej budowy ciała.
Jak z maksem chodziłam to do 23 tyg nie było ciąży widać a teraz dla mnie to bardzo szybko

Nie no to u mnie spodnie obcisłe koszulki sukienki juz poszły ;) połowę moja młodsza siostra przechwycila ;) a reszta czeka ;) może się zmieszcze po ciąży ;) póki co dokupiłam parę luzniejszych koszulek i leginsy ;) na szczęście mi wszystko idzie w cycki i brzuszek który pięknie się zaokrągla ;)

Widziałam na brzuszkach. Masz super cycki i brzuszek :-)

Z tego co się orientuję jeśli na L4 masz wskazanie do leżenia to nawet Ci drzwi nie wolno otworzyć w razie kontroli chyba że byłabyś sama w domu i jak przyjdą to musisz leżeć nie można wstawać, jeśli na L4 jest że możesz chodzić to możesz wyjść z domu ale tylko do lekarza, do apteki do sklepu po produkty pierwszej potrzeby wyrazie kontroli jakby Cię nie było musisz przedstawić albo zaświadczenie od lekarza że w tych godzinach u niego byłaś, albo paragon z apteki lub sklepu. Znajoma tak miała przyszli na kontrolę z ZUS a jej nie było ona akurat wyszła z koleżanką na miasto czy coś, i szybko kombinowali od znajomego dentysty zaświadczenie że była tam w tym dniu i w tych godzinach.
No to pięknie :oo2:

reklama
Do góry