reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
Cześć dziewiczyny.

Jak tam u Was z samopoczuciem?
Mnie absolutnie męczy brak wiosny
Dzisiaj wkroczyliamy w 10 tydz i idę na 13.30 na wizytę. Jeśli wszystko będzie ok odetchne z ulga
Nastał czas by wyciągnąć ciążowe spodnie i luźne sukienki, bo już w prawie nic się nie mieszcze.....
Mdlosci mam ciągle. Nie wiem czy nie wolałabym raz kibelek przytulić i miec spokój, a tak to jak jazda starym autobusem z chorobą lokomycjna.....

Kciuki za wasze wizyty jesteśmy już dalej niz bliżej. Jeszcze chwila i najgorszy 1 trymestr będzie za nami!!

No jeszcze nie mieszkamy :-) po weekendzie wchodzi ekipa wykonczeniowa. Potem zabudowa kuchni i szaf etc. Meble i wtedy dopiero przeprowadzka. Jeszcze trochę przed nami.

My też nie lubimy kredytów, ja finansista z wykształcenia, mąż prawnik. Jednak na budowę domu bez kredytu szans nie było. Jednak każda złotówka idzie na szybsza spłatę. Narazie nam to jakoś idzie.

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja miałam ambitny plan nazbierać na remont, a w między czasie zajść w ciąże. Życie napisało inny scenariusz... Musiałam nazbierać na ciąże...30 kafli drogą nie chodzi... A czas leci...

Dom kupiliśmy, może nie koniecznie do gruntownego remontu (chociaż taki chcemy zrobić), ale nie chcieliśmy się pchać w budowę domu, bo wynajmowaliśmy mieszkanie a spłacanie kredytu i wynajem na raz zupełnie nam się nie kalkulowały. Nie chcieliśmy też nic zrobionego na tiptop bo to po 1: znacznie droższe, a po 2 zazwyczaj nie w naszym stylu, więc i tak skończyłoby się na przeróbkach.

Póki co mieszkamy na meblach po poprzednich właścicielach. Tak na prawdę nie robiliśmy remontu bo... ostatecznie nie wiedziałam na ile osób mam go robić... a widoku pokoiku dziecięcego mając wyrok niepłodność nie zniosłabym i albo byśmy się przeprowadzali, albo trafiłabym do psychiatryka.

Rosiczka, masz fajną ekipę? Dobrze robią?

Jakbyś kiedyś chciała wpaść - napisz mi priva. Pięknie u mnie nie jest (póki co), ale już fiksuje sama w domu. Więc jeśli nie masz uczulenia na koty - zapraszam. Ankuś ty też gdzieś blisko mieszkasz ;)

Cześć dziewiczyny.

Jak tam u Was z samopoczuciem?
Mnie absolutnie męczy brak wiosny
Dzisiaj wkroczyliamy w 10 tydz i idę na 13.30 na wizytę. Jeśli wszystko będzie ok odetchne z ulga
Nastał czas by wyciągnąć ciążowe spodnie i luźne sukienki, bo już w prawie nic się nie mieszcze.....
Mdlosci mam ciągle. Nie wiem czy nie wolałabym raz kibelek przytulić i miec spokój, a tak to jak jazda starym autobusem z chorobą lokomycjna.....

Kciuki za wasze wizyty jesteśmy już dalej niz bliżej. Jeszcze chwila i najgorszy 1 trymestr będzie za nami!!
Jesteś w 10 tyg i powoli się nie mieścisz. Zazdroszczę :) ja jestem w 8 u wszystkie moje jeansy obcisłe poszły na odstawke zostały mi tylko leginsy;) narazie nic nie kupuje bo jeszcze urosne ;) hehe

Napisane na SM-N900V w aplikacji Forum BabyBoom

Jesteś w 10 tyg i powoli się nie mieścisz. Zazdroszczę :) ja jestem w 8 u wszystkie moje jeansy obcisłe poszły na odstawke zostały mi tylko leginsy;) narazie nic nie kupuje bo jeszcze urosne ;) hehe

A już myślałam, że tylko ja tak szybko tyje. Od razu mi lepiej ;p
Ja jeszcze się mieszczę ale bywa ciasno. Obcisłe koszulki poszły już w kąt. Tym bardziej, że jeszcze oficjalnie nie chwaliłam się nikomu. :)

A już myślałam, że tylko ja tak szybko tyje. Od razu mi lepiej ;p
Ja jeszcze się mieszczę ale bywa ciasno. Obcisłe koszulki poszły już w kąt. Tym bardziej, że jeszcze oficjalnie nie chwaliłam się nikomu. :)
Nie no to u mnie spodnie obcisłe koszulki sukienki juz poszły ;) połowę moja młodsza siostra przechwycila ;) a reszta czeka ;) może się zmieszcze po ciąży ;) póki co dokupiłam parę luzniejszych koszulek i leginsy ;) na szczęście mi wszystko idzie w cycki i brzuszek który pięknie się zaokrągla ;)

Wszystko zależy od indywidualnej budowy ciała.
Jak z maksem chodziłam to do 23 tyg nie było ciąży widać a teraz dla mnie to bardzo szybko

Nie no to u mnie spodnie obcisłe koszulki sukienki juz poszły ;) połowę moja młodsza siostra przechwycila ;) a reszta czeka ;) może się zmieszcze po ciąży ;) póki co dokupiłam parę luzniejszych koszulek i leginsy ;) na szczęście mi wszystko idzie w cycki i brzuszek który pięknie się zaokrągla ;)

Widziałam na brzuszkach. Masz super cycki i brzuszek :-)

Z tego co się orientuję jeśli na L4 masz wskazanie do leżenia to nawet Ci drzwi nie wolno otworzyć w razie kontroli chyba że byłabyś sama w domu i jak przyjdą to musisz leżeć nie można wstawać, jeśli na L4 jest że możesz chodzić to możesz wyjść z domu ale tylko do lekarza, do apteki do sklepu po produkty pierwszej potrzeby wyrazie kontroli jakby Cię nie było musisz przedstawić albo zaświadczenie od lekarza że w tych godzinach u niego byłaś, albo paragon z apteki lub sklepu. Znajoma tak miała przyszli na kontrolę z ZUS a jej nie było ona akurat wyszła z koleżanką na miasto czy coś, i szybko kombinowali od znajomego dentysty zaświadczenie że była tam w tym dniu i w tych godzinach.
No to pięknie :oo2:

reklama
Do góry