reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

M@gda albo bebebe
Mam problem z tlumaczeniem.
ecografia obstetrica to nie to samo co dopochwowe usg? Jakie sie robi wogole, zeby serduszko zobaczyc?
I wogole napisalam jednemu tak:
Buenos dias!Estoy desde el extranjero y no hablo espanol bien.Estoy en la semana 6 de embarazo.Quanto cuesta USG y cuando lo hacen?Hablas ingles?Saludos!
I dostalam taka odpowiedz:
Buenas tardes,
USG es una ecografía?
Los precios serían 60 Euros la consulta y 40 la Ecografía.
I jeszcze dopytal:
No sabemos a que te refieres con USG, una ecografía transvaginal?
O co on pyta?
Czuję sie zagubiona tu ;)
prosze o pomoc! :-)

Ostatnia edycja:
reklama
M@gda
Moglabys mi pomoc z tlumaczeniem?
ecografia obstetrica to nie to samo co dopochwowe usg? Jakie sie robi wogole, zeby serduszko zobaczyc?
I wogole napisalam jednemu tak:
Buenos dias!Estoy desde el extranjero y no hablo espanol bien.Estoy en la semana 6 de embarazo.Quanto cuesta USG y cuando lo hacen?Hablas ingles?Saludos!
I dostalam taka odpowiedz:
Buenas tardes,
USG es una ecografía?
Los precios serían 60 Euros la consulta y 40 la Ecografía.
I jeszcze dopytal:
No sabemos a que te refieres con USG, una ecografía transvaginal?
O co on pyta?
Czuję sie zagubiona tu ;)
Pomoz prosze! :-)
Ja niestety nie mowie po hiszpansku, ale bebebe jest hiszpanka, ona na pewno ci pomoze.

Moglam wujka.spytac, ale rozmawialam z nim poltorej godziny temu.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Podeslij mi jej nazwsko albo nazwe biura projektowego w ktorem pracuje. Chcialabym najpierw zobaczyc jej projekty.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Kinga Niwińska. Nie wiem czy ma swoją stronę. Ma dużo klientów i chyba droga pantoflową. My robimy nowocześnie i minimalistycznie. Bardzo fajnie nam zaprojektowała kuchnie i łazienkę. Jest bardzo praktyczna, zwraca uwagę na szczegóły. Ma fajny program 3d, wszystko pięknie widać. Wylicza każdy milimetr. Bierze 80 zł z metra. Mąż ma do Niej numer telefonu. Jakbyś chciała to mogę Ci podać.

Pochwalę się częścią mojego projektu :D

Screenshot_2017-04-26-19-03-05.png Screenshot_2017-04-26-19-03-09.png Screenshot_2017-04-26-19-02-13.png _20170426_191025.JPG Screenshot_2017-04-26-19-02-55.png _20170426_191320.JPG

Załączniki

• Screenshot_2017-04-26-19-03-05.png
    Screenshot_2017-04-26-19-03-05.png
    314,3 KB · Wyświetleń: 124
  • Screenshot_2017-04-26-19-03-09.png
    Screenshot_2017-04-26-19-03-09.png
    289,3 KB · Wyświetleń: 107
  • Screenshot_2017-04-26-19-02-13.png
    Screenshot_2017-04-26-19-02-13.png
    244,9 KB · Wyświetleń: 117
  • _20170426_191025.JPG
    _20170426_191025.JPG
    190,2 KB · Wyświetleń: 112
  • Screenshot_2017-04-26-19-02-55.png
    Screenshot_2017-04-26-19-02-55.png
    497,1 KB · Wyświetleń: 108
  • _20170426_191320.JPG
    _20170426_191320.JPG
    206,4 KB · Wyświetleń: 102
reklama
narobiłyście mi smaka tymi wszystkimi kopytkami, kluskami i pierogami. Dziś już miałam gotowy obiad, ale chyba wiem, bez czego się jutro nie obejdę ;). Kluchy śląskie z jakimś dobrym sosem :D.

Ja jeszcze nic nie kupiłam ;) i też czeka mnie kompletowanie całości :). Jakieś ciuszki może dostanę "w spadku", wszystko wyjdzie w praniu ;). Ostatnio weszliśmy do Smyka i patrzyliśmy na wózki :) wymieniliśmy się przemyśleniami jakie warunki musiałby spełniać idealny wózek ale nic konkretnego nie przykuło naszego spojrzenia ;). Raczej będziemy celować w jakąś lepszą używkę niż w tańszy ale nowy. Choć kto wie, może jakiś mnie tak oczaruję, że uprę się na zakup nowego :D.
Chciałabym na początek dostawkę do łóżka, ale jak zobaczyłam jak fatalną jakość miała jedna wystawiona w sklepie to muszę bardziej się zagłębić w ten temat ;). Rozważam jeszcze kosz z podstawą na kółkach, by móc "ciągać" ze sobą dziecko po całym mieszkaniu ;).

Moi rodzice wiedzą, że chcielibyśmy mieć przynajmniej 3 dzieci (mąż ma dwie siostry, ja mam 3 rodzeństwa i uważamy że taka "wielodzietność" jest super ;) ). Moi równieśnicy uważają to za dość abstrakcyjny pomysł chcieć więcej niż parkę, ale nikt ze "starszego pokolenia" nie zwrócił mi uwagi, że to zły pomysł. Choć nadal większość osób sądzi, że model rodziny 2+2 jest jedynym słusznym.

Do góry