reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
Moge z Wami przybic piatke z bolem. Normalnie wypilabym kawe ale mam wysokie cisnienie 140/85 nie mam na co dzien takiego.

Ja mam dzis 7+ 2 Mierzyla ktoras jeszcze bete w tym czasie ?jaki miala wynik??

Też mam te bóle głowy, moja szwagierka i moja koleżanka które też są w pierwszym trymestrze również mają bóle głowy. ;/ A na kawę wczoraj źle zareagowałam. Czułam się strasznie: pobudzona, z adrenalina, czułam niepokój, serce biło jak szalone i ręce mi się telepaly więc już przestałam pić kawę.
@bea25ta ja mam dziś równy 7 tydzień. Bety już robić nie będę, bo chyba nie ma sensu. 4go mam wizytę i już będę czekać. Żadna BETA w niczym mi nie pomoże teraz ani niczego nie zmieni co będzie to dowiem się za tydzień i dwa dni. ;)

...........:::::::7tydz i 0dni:::::::::..........

Hej!
Witam wszystkie grudniowe mamusie:)
Czy ktoras ma moze dzisiaj 1 dzien 6tego tyg ciąży?;) Bardzo sie ciesze, bo jestem obecnie za granica, nie mam z kim tutaj o tym wszystkim pogadać, test zrobilam tydzien temu, na obu wyszly 2 kreski, dzisiaj poszlam oznaczyc bete z krwi, jutro wynik, mam nadzieje, ze bedzie ok, czytam wasze objawy i mam to samo, od 2 dni glowa boli niemiłosiernie, do tego ucho mi sie lekko zatyka..no i spie caly czas;) mysle, kiedy dokladnie pojsc na usg, wizyty sa tu strasznie drogie, wolalabym isc wtedy, kiedy juz jest raczej pewne, ze widac serduszko, a Wy juz bylyscie?:happy: i powiedzcie jeszcze czy kw.foliowy bierzecie juz dlugo? Przed ciaza zaczelyscie? I tylko w tej formie czy tezna jako aktywny folian?

Ja mam 1 dzień 6 tygodnia wg mojej aplikacji [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Masz w domu ciśnieniomierz? Sprawdź jakie masz ciśnienie. Może po prostu przy kawie jest w normie a bez spada i wtedy boli cie głowa. Przed ciąża regularnie pilas kawę?
Mam ciśnieniomierz. Musi mieć to zwiazek z ciśnieniem skoro kawa pomaga. Przed ciąża piłam ją sporadycznie. W tej chwili czując się dobrze mam ciśnienie112/78 i 78 puls.

Byłam u mojego doktora sprzed poronienia. Bardzo się cieszę, że do Niego wróciłam. Zbadał mnie, przejrzał wszystkie moje badania, dokładnie przeanalizował. Zbadał wewnętrzne, zmierzył ciśnienie, zważył. Odpowiedział na wszystkie pytania. Nawet dlaczego moja kupa jest koloru czarnego ;) Mam przyjechać do niego na oddział we wtorek na usg i po zwolnienie. Kazał brać mi oprócz witamin dodatkowo kwas foliowy, mimo, że w witaminach jest dawka dzienna i duphaston 2x1 tabletce rano i wieczorem. Kazał mi się bardzo oszczędzać, leżeć, nie biegać po mieście, ani na zakupy. Spać kiedy mam ochotę. Mam poczucie, że zadbał o mnie pod każdym kątem. Muszę powtórzyć badania moczu, bo okazało się że mam kiepskie, a ta baba z Boramed tego nie zauważyła. Cieszę się, że On będzie prowadził moja ciążę.

reklama
To życzę Ci abyś poczuła , który to ten lekarz :-)
Ja akurat z Gdańska pochodzę, moja mama to anestezjolog , przez trochę lat pracowała na oddziale ginekologii więc kilku fajnych lekarzy znam :-)
Ja w Wawie miałam.problem, ale przy okazji pierwszej ciąży, która była wpadką, trafiłam przez przypadek bardzo dobrze.

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom
A gdzie trafilas? Ja musze sie dowiedziec czy w mojej klinice prowadza ciaze a jesli nie to jeszcze nie wiem co dalej...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry