reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
Dziewczyny dzwoniłam aby zapisać się do ginekologa tzn do pani ordynator i termin dopiero na 2 maja i na godzinne 21 w szoku jestem i to jeszcze mnie wyjątkowo zapisała bo w ciąży jestem

Bo w wojewódzkim trzeba ordynatora unikać jak ognia ;-) moja mama tam pracowała, więc wiele historii znam.
Ona niestety jest za SN za wszelką cenę, co często nie jest dobre dla pacjentek.
Moja przyjaciółka tam rodziła w tym roku, to kazała mężowi pójść do ordynatora, że dostanie cegiełkę o ile nie będzie się do jego żony zbliżać. Podziałalo :-) urodziła bez przygód.

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom

Lekarz pracujacy w danym szpitalu to dobra sprawa, bo nawet jak nie ma go na dyżurze to pacjentka jest lepiej traktowana.
Ja osobiscie nie mialam lekarza ze szpitala, ale np do dziewczyny na cesarke przyszedl jej lekarz mimo ze mial dyzur na innym oddziale.
Rok temu lezalam na patologi i rodzilam na klinicznej, mam mieszane uczucia, patologia super, przy porodzie moglam wziasc prysznic ale z chodzeniem bylo ciezko, bo caly czas pod ktg musialam byc, troche pozno zdecydowali sie na cesarke. Na polozniczym fajne jest to, ze sa godziny gdzie maz moze wejsc na oddzial i tu mi duzo pomogl, bo po cc trudno bylo mi dojsc do siebie.
Na zaspie rodzilo duzo moich znajomych i nic złego nie mowily, ostatnio w sierpniu i mowi ze super opieka.
Co do wojewodzkiego to tragedia, kolezanka rodzila w styczniu 15h porozrywana byla cala, dziecko tracilo tetno, jej nie chcieli dac znieczulenia, a o cesarce nie bylo nawet mowy.
Ja pewnie wybiore ponownie kliniczna, bo z moimi problemami zdrowotnymi nie chca zbytnio brac na zaspie.

No właśnie to traktowanie gdy ma się lekarza prowadzącego z danego szpitala jest podobno zauważalne wszędzie [emoji6]. Taki jakby postrach dla położnych, że się na nie potem naskarży do lekarza [emoji23].

Moja ciocia była zadowolona z Wojewódzkiego właśnie z tego powodu. Jeszcze trafiła na swoją lekarkę na dyżurze to w ogóle położne wokół niej skakały. Urodziła w niecałe 3 godziny bez nacięcia i pęknięć. Słyszałam, też takie opinie, że jak się nie ma stamtąd lekarza to niestety strach tam trafić. Jakbym się zdecydowała na wojewódzki to bym prowadziła ciążę u tej lekarki co ciocia. Ale ten ogrom negatywnych opinii o szpitalu trochę mnie odrzuca..

Lekarz do którego się dziś wybieram ma dyżury na Zaspie właśnie. Muszę zacząć bardziej szczegółowo podpytywać koleżanki, gdy już się im pochwalę ciążą [emoji6].

Normalnie nie mogę się na niczym w pracy dziś skupić.. Tylko siedzę i odświeżam forum [emoji6]. Chyba jeszcze nigdy nie miałam takiej aktywności tu [emoji23].

Dziewczyny pomocy! Głowa mi pęka! Tak strasznie l, że oczy mi łzawią Do tego zatoki mnie bolą i mam zatkany nos cały czas.. Co mogę wyjąć? Apap?
Do lekarza idę dopiero 4.05 już nie mogę się doczekać. Tydzień temu byłam przeziębiona a teraz to...
Strasznie sie martwię i jeszcze nawet kruszyny nie widzilam [emoji29].
Wg moich obliczeń jestem w 5tc więc i tak bez sensu iść wcześniej bo niczego nie będzie widać na usg... załamka...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziewczyny też was dziś głowa boli ???? Bo ja dostałam tak silna migrenę że aż mi lewa ręka zaczęła sztywnieć wzięłam paracetamol mam nadzieje że pomoże bo nie wiem co robić aż się boję a dziś ten gin do którego chodziłam nie przyjmuje zostanie mi tylko szpital ale nie mam co z dziećmi zrobić bo mąż w delegacji i wraca w piątek :(

bebebe - ja właśnie z apteki wróciłam i pani dała mi na ból głowy paracetamol i na katar maść majerankową bo co do kropli powiedziała że na własna odpowiedzialność nawet po tej maść lepiej mi sie oddycha

Ojej wspolczuje Wam chorobsk..:(tak paracetamol niby bezpieczny.Uwazam ze czasem lepiej wziac niz nie.
Mnie glowa to wczoraj bolała ale natarłam się amolem i jakos przeszlo.

Bebebe jedz do apteki.Na pewno cos Ci Pani wymysli.Moze krople sinupret mozna?Dla mnie wybawienie na zatoki ale nie wiem czy w ciazy mozna

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Zarówno paracetamol jak pyralgina są bezpieczne. Pytałam o to nie tylko gina, ale również w szpitalu. Byłam w szoku. Dziś rozmawiałam z koleżanką, ona na patologii leżała i tam tylko pyralginę podawali (najczęściej dozylnie)

Do góry