reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Ubzdurali sobie że jak urodzę dziecko kilka miesięcy po obronie pracy mgr, to na pewno już skreślę swoją karierę i nigdy nie znajdę pracy, więc całe studia (ciężkie studia bo jestem po 1 stopniu na Matematyce Stosowanej, a teraz na mgr na Matematyce Finansowej na Politechnice Gdańskiej) automatycznie po nic. Próbowałam tłumaczyć że po prostu ta kariera zawodowa się troszkę przesunie ale niestety nie wyszło.
Nie przejmuj się.. Zmienią jeszcze zdanie, zobaczysz :)

reklama
Ubzdurali sobie że jak urodzę dziecko kilka miesięcy po obronie pracy mgr, to na pewno już skreślę swoją karierę i nigdy nie znajdę pracy, więc całe studia (ciężkie studia bo jestem po 1 stopniu na Matematyce Stosowanej, a teraz na mgr na Matematyce Finansowej na Politechnice Gdańskiej) automatycznie po nic. Próbowałam tłumaczyć że po prostu ta kariera zawodowa się troszkę przesunie ale niestety nie wyszło.
To naprawdę przykre. Ja jeszcze swojej mamie nie powiedziałam,ale ona wie że staramy się o następne.

No słuchanie tego musi być okropne...współczuję ci bardzo, mam nadzieję że masz chociaż w kimś innym wspracie. Mnie siostra cioteczna uraczyła podnoszącym na duchu "Jestes w ciazy? Serio? O matko a co z twoja kariera, myslalam ze jeszcze 10 razy chlopaka zmienisz, do stanow wyjedziesz, a tu dziecko a ty przeciez taka mloda jestes..". Ludzie czasem nie maja wyczucia, ale takie teksty bardzo odbierają radość i pewność siebie i tylko coraz więcej myśli, że no tak to pewnie nie dam rady itd. Mimo, że sama nie uważam że dziecko to koniec życia i realizacji swoich planów [emoji14]
Dziecko to coś wspaniałego. Ja pierwsze dziecko bardzo szybko urodziłam. Ale nigdy bym czasu nie cofnela. Mimo młodego wieku jestem dumną Mama.

Hej, przez kilka dni mnie tu nie było z powodu wyjazdu na święta ale już nadrobiłam zaległości. Witam wszystkie nowe osoby i gratulacje ostatnio wizytującym. ;) Poinformowanie rodziców mam już za sobą i jak myślałam łatwo nie było i nie jest (jeszcze dziś rano usłyszałam tekst, że teraz to tylko mają nadzieję że to wszystko pomyłka albo niedługo poronię bo oni o żadnej ciąży przez najbliższe kilka miesięcy nie chcą słyszeć, także przykro). Mimo tego wszystkiego ja się cieszę, choć maleństwo z dnia na dzień coraz bardziej dokazuje dolegliwościami ciążowymi, i bardzo staram się nie myśleć negatywnie, w końcu jutro wizyta (wkradł się błąd w kalendarzu ale już poprawiłam).
Bardzo przykro się słucha takich rzeczy. Na pocieszenie powiem Ci tylko, że ją w pierwszą ciążę zaszłam mając 19 lat moi rodzice oczywiście przerażeni bo bez studiów bez niczego. Nigdy nie powiedzieli mi aż tak przykrych słów jakie Ty uslyszalas, no ale byli wściekli. Po 3 tyg kupili pierwsze spioszki a teraz świata poza Nadia nie widzą i mówią że to dobrze, że się pospieszylam ;-) daj rodzinie czas:-*

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej, przez kilka dni mnie tu nie było z powodu wyjazdu na święta ale już nadrobiłam zaległości. Witam wszystkie nowe osoby i gratulacje ostatnio wizytującym. ;) Poinformowanie rodziców mam już za sobą i jak myślałam łatwo nie było i nie jest (jeszcze dziś rano usłyszałam tekst, że teraz to tylko mają nadzieję że to wszystko pomyłka albo niedługo poronię bo oni o żadnej ciąży przez najbliższe kilka miesięcy nie chcą słyszeć, także przykro). Mimo tego wszystkiego ja się cieszę, choć maleństwo z dnia na dzień coraz bardziej dokazuje dolegliwościami ciążowymi, i bardzo staram się nie myśleć negatywnie, w końcu jutro wizyta (wkradł się błąd w kalendarzu ale już poprawiłam).
Mikado... tak mi przykro... My cie.wspieramy!

Zobaczysz pozniej beda kochac najbardziej na swiecie!

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Mikado w szoku jestem!!Jak mozna powiedziec komus a zwlaszcza swojemu dziecko ze sie ma nadzieje ze poroni!!To straszne.. i tak o swoim przyszlym wnuku lub wnuczcce..Bardzo Ci wspolczuje!Nie przejmuj się nimi!Dbaj o siebie.Dziecko to najwiekszy skarb niewazne co oni mysla!Na Twoim miejscu obrazilabym sie na nich i nie odwiedzala ich dopoki Cie nie przeprasza..

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Gratuluję udanych wizyt. Super. Ja też dzielnie walczę z krwiaczkiem, i w czwartek dowiem się co z nim. W szpitalu powiedziano mi, że 1 na 5 kobiet ma z tym niestety problem.

Ja też już się w nic nie mieszczę, więc wysłałam mamę po te legginsy ciążowe :) (sama od wyjścia ze szpitala leżę)

Nadal trzymam kciuki za nas wszystkie.

P. S. Witam nowe mamy :D

reklama
1492531754-aaaaaa.jpeg

Ja tez juz po wizycie z USG wychodzi młodszą bo pęcherzyk jest i ciałko zolte a i za 2 tygodnie znów wizyta czy będzie się wszystko dobrze rozwijało :/ Mam nadzieje ze będzie jednak dobrze ze to owulacja się tylko przesunęła

Napisane na HUAWEI SCL-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry