reklama
Zinc
Fanka BB :)
Ja biorę feminizm na 1 trymestr - miał najwięcej wszystkiego z tego co było w aptece dostępne. Nie ma tylko tych kwasów dha, ale mi bardziej zależało na jodzie i wit D.Czy bierzecie jakieś witaminy dla kobiet w ciąży?Jeśli tak to jakie?
Millo
Ja biore prenatal duo.Ma zelazo,foliany a w 2 kwasy dha
Mandy nie stresuj się:*cialko zolte piekne.Takie duze ze myslalam ze to zarodek
Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
Mandy nie stresuj się:*cialko zolte piekne.Takie duze ze myslalam ze to zarodek
Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
Fasolka89
Masakra jak mogli tak powiedzieć bardzo mi przykroHej, przez kilka dni mnie tu nie było z powodu wyjazdu na święta ale już nadrobiłam zaległości. Witam wszystkie nowe osoby i gratulacje ostatnio wizytującym. Poinformowanie rodziców mam już za sobą i jak myślałam łatwo nie było i nie jest (jeszcze dziś rano usłyszałam tekst, że teraz to tylko mają nadzieję że to wszystko pomyłka albo niedługo poronię bo oni o żadnej ciąży przez najbliższe kilka miesięcy nie chcą słyszeć, także przykro). Mimo tego wszystkiego ja się cieszę, choć maleństwo z dnia na dzień coraz bardziej dokazuje dolegliwościami ciążowymi, i bardzo staram się nie myśleć negatywnie, w końcu jutro wizyta (wkradł się błąd w kalendarzu ale już poprawiłam).
Dziękuję za wsparcie, dodatkowo mam wsparcie w moim S. i siostrze, która nawet stanęła w mojej obronie przed rodzicami przy przegadywaniu ich że dam radę. Wierzę że jakoś to się ułoży, a z obrażaniem się to jest taki kłopot, że nie chcę aby na naszych kłótniach traciły moje młodsze siostry i moje kontakty z nimi (najmłodsza, która jeszcze jako jedyna nic nie wie, ma komunię za miesiąc i bardzo chce abym przyjechała).
Co do suplementacji to na razie biorę tylko kwas foliowy i żelazo (+tabletki na zbicie tsh) i moja lekarka rodzinna stwierdziła że na razie wystarczy tylko to, ale i tak mam zamiar jutro gina zapytać o to
Co do suplementacji to na razie biorę tylko kwas foliowy i żelazo (+tabletki na zbicie tsh) i moja lekarka rodzinna stwierdziła że na razie wystarczy tylko to, ale i tak mam zamiar jutro gina zapytać o to
Fasolka89
Dziewczyny jestem w 5 t 5 d próbuje już wszystkiego na mdlosci myślałam, że lizaki działają jednak nie. Też już macie mdłości ja już nie daje rady nie jestem wstanie funkcjonować dzisiaj nie dałam rady iść na badania jutro.na 11 mam wizytę usg i nie wiem jak ja.mam na nią jechać
eklerkaa
@Fasolka89 ooo jaki nick.!! Super.
@Mikado93 jej straszne. Moi rodzice nawet tak nie zareagowali jak dowiedzieli się o 1 dziecku które w wieku 19 lat urodziłam. Przez pierwszy dzień ojciec do mnie się nie odzywał, że szkoła, że matura, prawo jazdy itd że co ja zrobiłam że najlepsze lata mi mina. I MIAL RACJE JA GO ROZUMIEM. Też w ten sposób patrzyła bym na swoje dziecko. ale mimo to przychodził z pracy i do pokoju jakiegoś Kubusia mi przynosił albo jakieś winogrona. W tym było widać jego miłość. Hehe. (jeszcze z moim wtedy nie mieszkalam tylko z rodzicami po ślubie się wyprowadzilam). A wyszło tak że zdałam i maturę i prawo jazdy i egzamin techniczny do zawodu wszytko w jednym czasie odstęp był 3, 4 dni. A Michas to jego oczko w głowie do tej pory. a u mamy miałam od początku wsparcie. Tak że takie początki były u mnie. O drugim dziecku wiedzieli że się staraliśmy o małą różnice wieku ale wyszlo trochę inaczej udało się po 7 msc. ucieszyli się i od piczatku kibicowali by była dziewczynka do pary. I tak było. Mama nawet ze mną była na usg. Jak wróciłam z UK na wizytę a mąż wtedy w uk został. Więc łzy jej płynęły teraz nie wiedzą o stataniach ani o dzieciątku że jestem w ciąży. I zastanawiam się jak im powiedzieć. Oni nawet się nie spodziewają. Siostra wczoraj na dysko mnie ciągnęła. hehe a tata mi dawał na święta nalewke i odmówiłam mówiłam że nie mam jakoś ochoty hehe no nie wiem zobaczymy.
@Millo dziękuję to miłe ;*
W oogole bardzo miło jest na tej grupie super ze mamy siebie!
...........:::::::6tydz i 0dni:::::::::..........
@Mikado93 jej straszne. Moi rodzice nawet tak nie zareagowali jak dowiedzieli się o 1 dziecku które w wieku 19 lat urodziłam. Przez pierwszy dzień ojciec do mnie się nie odzywał, że szkoła, że matura, prawo jazdy itd że co ja zrobiłam że najlepsze lata mi mina. I MIAL RACJE JA GO ROZUMIEM. Też w ten sposób patrzyła bym na swoje dziecko. ale mimo to przychodził z pracy i do pokoju jakiegoś Kubusia mi przynosił albo jakieś winogrona. W tym było widać jego miłość. Hehe. (jeszcze z moim wtedy nie mieszkalam tylko z rodzicami po ślubie się wyprowadzilam). A wyszło tak że zdałam i maturę i prawo jazdy i egzamin techniczny do zawodu wszytko w jednym czasie odstęp był 3, 4 dni. A Michas to jego oczko w głowie do tej pory. a u mamy miałam od początku wsparcie. Tak że takie początki były u mnie. O drugim dziecku wiedzieli że się staraliśmy o małą różnice wieku ale wyszlo trochę inaczej udało się po 7 msc. ucieszyli się i od piczatku kibicowali by była dziewczynka do pary. I tak było. Mama nawet ze mną była na usg. Jak wróciłam z UK na wizytę a mąż wtedy w uk został. Więc łzy jej płynęły teraz nie wiedzą o stataniach ani o dzieciątku że jestem w ciąży. I zastanawiam się jak im powiedzieć. Oni nawet się nie spodziewają. Siostra wczoraj na dysko mnie ciągnęła. hehe a tata mi dawał na święta nalewke i odmówiłam mówiłam że nie mam jakoś ochoty hehe no nie wiem zobaczymy.
@Millo dziękuję to miłe ;*
W oogole bardzo miło jest na tej grupie super ze mamy siebie!
reklama
eklerkaa
Ci co jeszcze nie wpisali się na listę. @Mikado93 ty również
JEST NAS JUZ NA LISCIE 20 OSOB
ZAPRASZAM WSZYTKIE GRUDNIOWE MAMY DO NAPISANIA MI PRV albo tu w poście bo wiem że niektórym prywatne nie chodzi.
IMIĘ:
TERMIN OM :
TERMIN USG :
MOJE PRZECZUCIE CHŁOPIEC / DZIEWCZYNKA (zobaczymy potem komu się sprawdzi)
W OCZEKIWANIU NA (które już dziecko) pierwsze, trzecie ..itd
WSZYSTKIE DANE BĘDĘ WPISYWAĆ w osobnym poscie WG KOLEJNOŚCI DAT
JEST NAS JUZ NA LISCIE 20 OSOB
ZAPRASZAM WSZYTKIE GRUDNIOWE MAMY DO NAPISANIA MI PRV albo tu w poście bo wiem że niektórym prywatne nie chodzi.
IMIĘ:
TERMIN OM :
TERMIN USG :
MOJE PRZECZUCIE CHŁOPIEC / DZIEWCZYNKA (zobaczymy potem komu się sprawdzi)
W OCZEKIWANIU NA (które już dziecko) pierwsze, trzecie ..itd
WSZYSTKIE DANE BĘDĘ WPISYWAĆ w osobnym poscie WG KOLEJNOŚCI DAT