reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Ja już po badaniu miałam pobierana krew na. :
TSH
fT4
Toxo IgG
Toxo IgM
25/OH/D
dodatkowo zrobiłam sobie
Morfologie krwi
i betę HCG

Poszło 160 zł wyniki będę miała o 14. Jest tu ktoś kto rozszyfruje mi wyniki przed wizytą u lekarza?

...........:::::::5tydz i 3dni:::::::::..........
Możesz wysłać coś tam się znam zobaczymy, czy będę mogła pomóc

reklama
Dziewczyny na jednym z forum dla staraczek znalazłam temat o lekach przeciw bólowych, których nie powinno się brać w ciąży.

Uznałam, że jest to na tyle istotny temat, że wam przekleję:
"Dziewczyny, miałam Wam pisać o pewnej sprawie.
Niektóre może wiedzą, inne nie, może którejś się przyda.
Jak macie bolesne miesiączki to nie stosujcie leków przeciwbólowych na bazie ibuprofenu (ibum, nurofen itp.). Udowodniono, że ibuprofen niekorzystnie wpływa na jakość komórek jajowych.
A ostatnio czytałam też o "ketonalu", że też nie powinno się go brać podczas starań o dzidziusia.
Najbezpieczniejszy jest paracetamol (np. apap)"

A już szczególnie nie powinno się brać ibuprofenu w ciąży.

i jeszcze:
"Zamienniki leku Ibuprofen, czyli te, które też go zawierają i lepiej ich unikać:
Acatar Zatoki, Aprofen, Bolinet, Brufen, Bufenik , Dip Rilif , Dolgit , Ibalgin, Ibufen, Ibum, Ibumax ,Ibupar, Ibuprom,Iburion , Ifenin , Infex Zatoki , Kidofen , Metafen ,MIG , Milifen, Modafen , Nurofen, Opokan Express , Pedea, Rhinafen , Rinafen, Solpaflex , Spedifen"

Może komuś pomoże w wyborze leku przecibólowego.

Ostatnia edycja:
@eklerkaa wrzuć wyniki jak będziesz miała to coś tam pomożemy :)

U mnie na badania ostatnio poszło 350 a potem 200zł na wizytę u lekarza..dużo w siusiak ale wolę tak czy siak chodzić prywatnie niż na nfz.

Jak się dziś czujecie? Ja rano zaprzyjaźniłam się z kibelkiem, a teraz mam wrażenie że mam do piersi przyczepionego kolczastego jeża... no także tak :) miło:) a co u Was?

reklama
Kasa idzie ja też chodzę wszędzie prywatnie. U gin poszło Mi z cytologia usg o badaniem 200 zł plus teraz 160 i za kilka dni do innego gin to ze 150 zl kolejne. ! jestem ciekawa jaki mój wynik bety będzie, to moja pierwsza beta w życiu. Nie mam porównania z poprzednią ale chyba po tej też da się coś ustalić czy czasem nie jest za mała. Jestem dobrej myśli

...........:::::::5tydz i 3dni:::::::::..........

Do góry