reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

A bierzesz luteine w związku z szyjką!? I który tc będzie 4 grudnia...
Ja mam odstawiac powoli od 36 tc i boję się że to za wcześnie!!!
Ja od 7 tygodnia brałam Dhupaston ( progesteron) doustnie , od 18 tygodnia Luteina dowcipnie zamiast w/w, a od 27 tygodnia Spassmolina przeciwskurczowa. Luteine odstawiłam w 35 tygodniu, a spassmoline w ten czwartek. Wszystko zgodnie z zaleceniami lekarza. Nic złego się nie dzieje. Mniej więcej w tym czasie jak lekarz zmienił progesteron z doustnego na dowcipny zaczęła mi się skracać szyjka . To było powodem zmiany . Potem już było ok.

reklama
Ja od 7 tygodnia brałam Dhupaston ( progesteron) doustnie , od 18 tygodnia Luteina dowcipnie zamiast w/w, a od 27 tygodnia Spassmolina przeciwskurczowa. Luteine odstawiłam w 35 tygodniu, a spassmoline w ten czwartek. Wszystko zgodnie z zaleceniami lekarza. Nic złego się nie dzieje. Mniej więcej w tym czasie jak lekarz zmienił progesteron z doustnego na dowcipny zaczęła mi się skracać szyjka . To było powodem zmiany . Potem już było ok.
Ty chyba za chwilę masz termin tak?!?
Jaka miałaś szyjkę że mówisz że zaczęła się skracac!?! Ja mam niecałe 2 cm od trzech tygodni...

Ty chyba za chwilę masz termin tak?!?
Jaka miałaś szyjkę że mówisz że zaczęła się skracac!?! Ja mam niecałe 2 cm od trzech tygodni...
Termin z OM mam na 21 grudnia..ale poród między 15 a 17 . Będę miała cc. Wymiaròw szyjki z 18 tygodnia nie pamiętam. Teraz mi lekarz nie podawał , wiem tylko że się nie skraca bardziej i jest zamknięta. We wtorek mam wizytę to będę na bieżąco.

Termin z OM mam na 21 grudnia..ale poród między 15 a 17 . Będę miała cc. Wymiaròw szyjki z 18 tygodnia nie pamiętam. Teraz mi lekarz nie podawał , wiem tylko że się nie skraca bardziej i jest zamknięta. We wtorek mam wizytę to będę na bieżąco.
Dawaj znać od razu!!! Czyli Ty tydzień przede mną wg OM.
Ja szyjka też zamknięta ale miękka... A cc w związku z jakimiś wskazaniami?! Ja zaczynam powoli panikować przed porodem

reklama

ja ten Dhupaston też brałam ale miałam po nim problemy z oddychaniem i kazał mi odstawić i zwiększyć dawkę z 2 na 3 razy dziennie luteiny

Do góry