reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Co do cukrów, to ja też nie ogarniam swoich wyników czasem. Szczegolnie ten wynik na czczo mi skacze, czasem spada do 45, innym razem 96, mimo tego że kolacja identyczna i pory kolacji i porannego badania też podobne. Aż boję się środowej wizyty u diabetologa. Na szczęście pozostałe wyniki są w normie.
Dziś znów na czczo 94, potem euthyrox i za pół godziny normalne śniadanie, a po śniadaniu 76.

reklama
Ja sobie wykrakalam dzisiaj pisząc o cukrze. Wczoraj jadłam to samo co dziś ale dodatkowo wczoraj jajecznicę z bekonem na maśle a dzisiaj sam pomidor z sałata i pieczywem ciemnym i wczoraj cukier 100 a dzisiaj 131 i bądź tu mądry [emoji87][emoji85] trzeba jesc więcej chyba i bardziej tłusto

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
To rzeczywiście dziwnie, ale ja właśnie też tak często mam i potem wkurzam się że tego nie rozumiem. Ale za to dzisiaj pierwszy raz po tygodniu wyszło mi w teście moczu, że nie mam acetonu, wczoraj zjadłam makaron razowy może on pomógł, a i też na wieczór jadłam chrupki gryczane.

Sent from my WAS-LX1 using Forum BabyBoom mobile app

To rzeczywiście dziwnie, ale ja właśnie też tak często mam i potem wkurzam się że tego nie rozumiem. Ale za to dzisiaj pierwszy raz po tygodniu wyszło mi w teście moczu, że nie mam acetonu, wczoraj zjadłam makaron razowy może on pomógł, a i też na wieczór jadłam chrupki gryczane.

Sent from my WAS-LX1 using Forum BabyBoom mobile app

Ja ketony w moczu sprawdzam. To to samo jest?? Chodzi o to żeby sprawdzić czy organizmu nie głodzony szczególnie w nocy. Raz na tydzień mam 0,5 ale to wtedy zjem wase koło 23 i rano znowu 0.

Im jem mniej bo Np nie mam czasu albo mi się nie chce robić ale zdrowo to mam więcej niż jak sobie po prostu pojem i to smażonego nawet. Może synuś po prostu to lubi pojesc i dlatego dobre wyniki [emoji5]

Co do cukrów, to ja też nie ogarniam swoich wyników czasem. Szczegolnie ten wynik na czczo mi skacze, czasem spada do 45, innym razem 96, mimo tego że kolacja identyczna i pory kolacji i porannego badania też podobne. Aż boję się środowej wizyty u diabetologa. Na szczęście pozostałe wyniki są w normie.
Dziś znów na czczo 94, potem euthyrox i za pół godziny normalne śniadanie, a po śniadaniu 76.

Sporobuj z ta wasa. Jedna zaraz przed snem. Może za długa przerwa w jedzeniu?? I zobacz na kolacje z ogórkiem zielonym.

Pocieszenie może być jedno - ale zawsze w normie ;) ;) w środę mam wizytę u diabetologa jestem ciekawa co mi powie

Haha No tak najważniejsze ze w normie ale przyzwyczajam się ze mam zawsze do 110/115 a tu bach 131 i człowiek wtedy się trochę stresuje mimo ze w normie bo nie zjadłam nic nowego i niezdrowego.
Daj znać jak po wizycie [emoji5]

O tez fajna opcja [emoji5]
A w zestawie z materacem możesz mieć trzy rodzaje pokrowców Havea/Medica/Aloe Vera.
Który będzie dobry jak myślisz.

chyba
O tez fajna opcja [emoji5]
A w zestawie z materacem możesz mieć trzy rodzaje pokrowców Havea/Medica/Aloe Vera.
Który będzie dobry jak myślisz.

chyba wezmę ten HEVEA AEGIS NATURAL CARE

dziewczyny a jakie kupujecie kosmetyki dla swych pociech??
nivea , hipp czy np te rosmanoskie (bo też słyszałam że są dobre) a może jeszcze jakieś inne ?

reklama
Do góry