reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Witam się z rana. Mało pisałam w weekend bo piątek /sobota mieliśmy niespodziewanych gości z Polski i trochę trzeba było się nimi zająć. A wczoraj mój miał wolne wiec cały dzień leniuchowalismy. Mnie już bardzo dokucza kręgosłup szczególnie jak robię coś cały dzień to później muszę się położyć chociaż na chwile żeby go odciążyć trochę.

Super ze już tyle macie kupione. My cały czas nie wiemy jakie łóżeczko, materac i przewijak kupić.

Udanych wizyt i cudownych widoków.

Miłego dnia dla wszystkich

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Witam się z rana. Mało pisałam w weekend bo piątek /sobota mieliśmy niespodziewanych gości z Polski i trochę trzeba było się nimi zająć. A wczoraj mój miał wolne wiec cały dzień leniuchowalismy. Mnie już bardzo dokucza kręgosłup szczególnie jak robię coś cały dzień to później muszę się położyć chociaż na chwile żeby go odciążyć trochę.

Super ze już tyle macie kupione. My cały czas nie wiemy jakie łóżeczko, materac i przewijak kupić.

Udanych wizyt i cudownych widoków.

Miłego dnia dla wszystkich

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Nad czym dokładnie się zastanawiasz jeśli chodzi o łóżeczko i przewijak? :-)

Nad czym dokładnie się zastanawiasz jeśli chodzi o łóżeczko i przewijak? :-)

Z jakiej firmy łóżeczko, jedno na Allegro mamy upatrzone z szuflada i wyjmowanym szczebelkami lub Woodies firma tam można przednia ścianę wyjąc i zamontować taka ze po bojach sa nisko szczebelki żeby mały nie wypadł podczas snu i dziura na wyjście. I nie wiem czy kupić zwykle łóżeczko a później kupi się już lepsze na dłużej czy od razu takie z a'la tapczanem do spania dla starszego.
No i materac z Havea znalazłam kokos- lateks czy inny sam lateks [emoji848] No i przewijak w sumie nie wiem czy to trzeba taka jakby deskę co się montuje na łóżeczko i w środku kładzie się zwykły przewijak czy jakiś zwykły się da ulokować na łóżeczku. Nie znam się na tym i nie mam pojęcia jak to wyglada i co najlepiej kupić.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć kochane, miłego dnia Wam życzę choć pogoda za oknem u nas nie zachęca :)
My mamy wanienke z Ikei a kąpać na początku zamierzam w pokoju na stole na którym będę również małego przewijać. Sama wanienka jest mała, zgrabna i ma fajne paski antypoślizgowe na dnie. Choć ocenę wydam po tym jak już będzie z nami Jaś ;)

W ten weekend mieliśmy pierwsze zajęcia szkoły rodzenia i bardzo się cieszę, że poszliśmy. Moim zdaniem warto mimo iż doświadczenie w opiece nad dziećmi mam spore (dużo pomagałam rodzeństwu przy ich dzieciach) to i tak dowiaduję się wiele przydatnych rzeczy.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Z jakiej firmy łóżeczko, jedno na Allegro mamy upatrzone z szuflada i wyjmowanym szczebelkami lub Woodies firma tam można przednia ścianę wyjąc i zamontować taka ze po bojach sa nisko szczebelki żeby mały nie wypadł podczas snu i dziura na wyjście. I nie wiem czy kupić zwykle łóżeczko a później kupi się już lepsze na dłużej czy od razu takie z a'la tapczanem do spania dla starszego.
No i materac z Havea znalazłam kokos- lateks czy inny sam lateks [emoji848] No i przewijak w sumie nie wiem czy to trzeba taka jakby deskę co się montuje na łóżeczko i w środku kładzie się zwykły przewijak czy jakiś zwykły się da ulokować na łóżeczku. Nie znam się na tym i nie mam pojęcia jak to wyglada i co najlepiej kupić.

co do materaca my zastanawiamy się pomiędzy
Link do: HEVEA materac lateksowo- kokosowy KRZYŚ Medica 120/60 | Odbiór W-wa WOLA wysyłka GRATIS* - sklep pippin.pl
a
Link do: Materac Cell - Aktiv 120x60, Alvi

rozne ceny w różnych sklepach

Miłych wizyt dziewczyny:).
Ja dzisiaj troche lepiej sie czuje, ale jest juz coraz ciezej. Jeszczw Franek jest tak aktywny, ze nie da mi nawet na 5 min usiasc.
U mnie pogoda tez tragedia, a trzeba wybrac sie na zakupy. W planie dzisiaj placki ziemniaczane i cgce salatke jarzynowa zrobic. Tylko ta moja cukrzyca, ciekawe jakie wyniki beda:):):). Kurcze gdyby nie ten lekko podwyzszony cukier na czczo to byloby super.

Daj znać jak po tych plackach ziemniaczanych. Za mną tez chodzą bardzo [emoji87][emoji85] i czy dodasz zwykła make czy jakaś inna??

@maja1987 ja dziś pierwszy raz miałam 90 cukru na czczo <szok> odkąd mierzę pierwszy raz taki wysoki :( a po śniadanku - fasoli po bretońsku miałam już w normie

Niestety tak czasami jest. Nic się nie przejmuj. Ja zauważyłam ze czasami cukry mam wyższe jak jest albo coś z ciśnieniem albo przez stres. Bo potrafię zjeść owiele więcej i cukry do 100 a zjem to samo na drugi dzień i mogę mieć 130. Niby ciagle w normie ale przeciez różnica duża.

reklama
Do góry