reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
@tusiaczzek1988 @Lake882 -to wasz dzień i waszych pociech :) udanych wizyt :):)

A więc melduje się po wizycie.
No to tak dzidzie rosną ładnie są w 60centylu ułożone są jeden na dole drugi na górze... Ten na dole waży około 1400g a ten a górze 1470g pani doktor powiedziała że to żadna różnica. Szyjka długa około 5cm, brzuszek(macica) miękka, przepływy w normie. Pani doktor nie miała zastrzeżeń, wizyty będę mieć co 2tygodnie około 36tc dostanie skierowanie do szpitala i będę musiała jechać i umówić się na CC.

Maja bardzo Ci współczuję, wracaj do zdrowia!

Powiedzcie dziewczyny jak z wózkami u Was? Aktualnie poszukujemy, żona zwaliła to na mnie, że niby wózek jak samochód, taka jakby męska sprawa. Kupujecie nowy, używany? Jakie nosidełko/fotelik do tego?

No to tak dzidzie rosną ładnie są w 60centylu ułożone są jeden na dole drugi na górze... Ten na dole waży około 1400g a ten a górze 1470g pani doktor powiedziała że to żadna różnica. Szyjka długa około 5cm, brzuszek(macica) miękka, przepływy w normie. Pani doktor nie miała zastrzeżeń, wizyty będę mieć co 2tygodnie około 36tc dostanie skierowanie do szpitala i będę musiała jechać i umówić się na CC.
Super że dzieciaczki rosną i wszystko ok[emoji3]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej,
Ja ostatnio tez mam ciężkie dni.
Mialam nadzieję, ze Franka ominelo chorobsko, a tu wczoraj goraczka, w nocy mial prawie 39°. Niestety zapalenie gardla:(.
Jeszcze wczoraj na wieczor szalal i wylal na siebie ciepla herbate, bo glupia matka nie zdazyla przestawic kubka, cale szczęście tylko skora byla lekko czerwona i bardziej sie przestraszyl tym wszystki, a ja go tulilam i ryczała, bo co by bylo jakby to byl wrzatek. Dobrze, ze mam oststnio manie dolewania zimnej wody do herbaty.
Jeszcze uswiadomilam sobie, ze prawdopodobnie nie wyrobie sie z prawem jazdy do porodu, bo mam instruktorke ktora nie chce mnie przepuscic, wczoraj stwierdzila, ze wyuczylam sie na pamiec ulic i jakbysmy gdzie indziej pojechały to nie poradzilabym sobie, a kazdy taki egzamin 120zl.
Z tych wszystkich nerwow pol nocy nie spalam i teraz jestem ledwo zywa.
Tusiaczzek super, ze z dzieciaczkami wszystko ok:).
Magda nie martw sie porodem jeszcze nie wszystko jest przesadzone.
Najwazniejsze, ze mala jest zdrowa, porod to drugorzędna sprawa. Choc wiem, ze to trudne jak nastawiasz sie na sn, a bedzie jednak cc. Kot tez sie wyszaleje i wroci, a remont, niestety musicie to przetrwac, potem będziecie die z tego smiali.
Kto ma jeszcze wizyty to dobrych wiadomosci:).
Przepraszam, ze niektore posty przeoczylam, ale jestem wykonczona, ide polozyc sie kolo synka mego..
Uściski dla synka i niech wraca jak najszybciej do zdrówka. A Ty uważaj na siebie aby Cię nie wzięło.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Powiedzcie dziewczyny jak z wózkami u Was? Aktualnie poszukujemy, żona zwaliła to na mnie, że niby wózek jak samochód, taka jakby męska sprawa. Kupujecie nowy, używany? Jakie nosidełko/fotelik do tego?

To już kwestia idywidualna. dziwne ze żona podjęła taka decyzję bo to wychodzi na to ze zona nie będzie chodzić na spacery, i jest jej obojętne czy wózek bedzie ciężki czy lekki ?

Pieknie rosna dzieciaczki :) niemal rowniutko :) super!!

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Troche sie dziwie, ze zona kazala ci zajac sie tym samemu. Oczywiscie fajnie meza zaangazowac, ale wozek ma byc wygodny dla osoby ktora na poczatku bedzie spedzac jak najwiecej czasu i z dzieckiem na spacery chodzi.

Wiec tak, proponuje abyscie oboje wybrali sie do sklepu z wozkami i poprowadzili kilka wozkow po sklepie, sprawdzili czy wozek jest wystarczająco skretny, latwy w prowadzeniu i... ladny, czy jest ciezki (bo jak mieszkacie w bloku bez windy itd...) czy latwo sie sklada,czy zmiesci sie do waszego samochodu, czy latwo sie wpina i wypina gondole/spacerowke. Jakie kola beda dla was poręczne, ja np mieszkam pod miastem i tam duze pompowane beda najlepsze.
Ja kupilam wozek uzywany ale w dobrym stanie, zawsze kilka stowek na co innego zostanie. Jesli zona ma termin ma grudzien (a zakladam ze tak jest skoro do nas piszesz) a chcielibyscie nowy wizek to musicie sie pospieszyc z decyzja, ba na niektore modele czeka sie nawet 10 tyg.

Co do fotelika - koniecznie nowy z atestami bezpieczenstwa i dopasowany do samochodu.

Hej,
Ja ostatnio tez mam ciężkie dni.
Mialam nadzieję, ze Franka ominelo chorobsko, a tu wczoraj goraczka, w nocy mial prawie 39°. Niestety zapalenie gardla:(.
Jeszcze wczoraj na wieczor szalal i wylal na siebie ciepla herbate, bo glupia matka nie zdazyla przestawic kubka, cale szczęście tylko skora byla lekko czerwona i bardziej sie przestraszyl tym wszystki, a ja go tulilam i ryczała, bo co by bylo jakby to byl wrzatek. Dobrze, ze mam oststnio manie dolewania zimnej wody do herbaty.
Jeszcze uswiadomilam sobie, ze prawdopodobnie nie wyrobie sie z prawem jazdy do porodu, bo mam instruktorke ktora nie chce mnie przepuscic, wczoraj stwierdzila, ze wyuczylam sie na pamiec ulic i jakbysmy gdzie indziej pojechały to nie poradzilabym sobie, a kazdy taki egzamin 120zl.
Z tych wszystkich nerwow pol nocy nie spalam i teraz jestem ledwo zywa.
Tusiaczzek super, ze z dzieciaczkami wszystko ok:).
Magda nie martw sie porodem jeszcze nie wszystko jest przesadzone.
Najwazniejsze, ze mala jest zdrowa, porod to drugorzędna sprawa. Choc wiem, ze to trudne jak nastawiasz sie na sn, a bedzie jednak cc. Kot tez sie wyszaleje i wroci, a remont, niestety musicie to przetrwac, potem będziecie die z tego smiali.
Kto ma jeszcze wizyty to dobrych wiadomosci:).
Przepraszam, ze niektore posty przeoczylam, ale jestem wykonczona, ide polozyc sie kolo synka mego..
Maja zdrowia dla synka!!

Prawkiem sie nie przejmuj tak bardzo, nakwyzej zdasz za drugim razem. Ile taka jazda u was kosztuje? Bo u mnie 2 jazdy w cenie egzaminu sa. Jak tysama oceniasz swoje umiejetnosci? Wyuczone, czy opanowane?

reklama
Bardzo dobre wieści. Naprawdę masz ogromnena powody do radości skoro ciąża bliźniacza tak pięknie się rozwija i szyjka taka długa. Super!

Do góry