reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Drogie mamy:) co do bezpiecznych fotelikow samochodowych to polecam foteliki cybex, jedne z najbezpieczniejszych. Nie maja pięciopunktowych wlasnych pasow bezpieczenstwa(ktore nie sa wlasnie bezpieczne) tylklo jak ja to nazywam bulke z przodu ktora dopina sie pasami od samochodu. Oczywiscie forelik przypiety do isofixa, z ktorym nie ma najmniejszego problemu : )

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Też myślałam o Cybexie ale jak podniosłam Cybex i Izi Go to odrazu go odłożyłam jest strasznie ciężki sprzedawca stwierdził że najcięższy które mają w sprzedaży a jeszcze maleństwo w środku więc podziękowałam testy wychodzą podobnie u jednego i drugiego więc to już zależy od upodobań

reklama
Z badaniem dokładnie dzidziusia to zawsze tak jest. Ja dostałam kartkę specjalna żeby wypisał wymiary wszystkie. Powiem szczerze ze tez mnie tym bardzo zestresowała jeszcze powiedziała ze zobaczymy czy z dzieckiem Ok. Eh tacy już sa lekarze ze musza nastraszyć. Ja za dużo przytyłam z koleji. W poniedziałek mam wizytę a we wtorek diabetolog. Już nie mogę się doczekać aż zobaczę mojego synka na usg już go nie widziałam 2 miesiące.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Dziewczyny, czy ginekolog wyliczył Wam dopuszczalny przyrost wagi po BMI? Mi kazała tym się kierować... maksymalnie powinnam przytyć 12 kg i jeśli cukry będą cały czas w porządku to dziecko nie powinno urodzić się większe.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, czy ginekolog wyliczył Wam dopuszczalny przyrost wagi po BMI? Mi kazała tym się kierować... maksymalnie powinnam przytyć 12 kg i jeśli cukry będą cały czas w porządku to dziecko nie powinno urodzić się większe.

Hm nie, nic takiego mi nie mówili. Jak lekarz zobaczył ile przytyłam mówił żebym szła na basen i więcej się ruszała i mam się tym nie przejmować. Położna natomiast od razu alarm o cukrzycy i mam. Tyle ze ja zaczęłam z waga 55 kg w karcie ciąży (takto miałam chyba 58) półtora miesiąca miałam takie mdłości ze nie jadłam prawie nic. Ale dla położnej liczy się ze w karcie mam od 55 i tym się kieruje przy wzroście wagi ( kartę ciąży miałam założona późno). Zobaczymy teraz na wizycie jak z waga stoję i jak maluszek

Małgoś86 mam cybexa dla dzieci juz takich duzych chyba od 10kg do 36kg wiec nie ma potrzeby podnoszenia go z dzieckiem, jest wpiety na stale do auta
Najważniejsze aby kupic taki fotelik z ktorego rodzic i dziecko bedzie zadowolone :))

Hm nie, nic takiego mi nie mówili. Jak lekarz zobaczył ile przytyłam mówił żebym szła na basen i więcej się ruszała i mam się tym nie przejmować. Położna natomiast od razu alarm o cukrzycy i mam. Tyle ze ja zaczęłam z waga 55 kg w karcie ciąży (takto miałam chyba 58) półtora miesiąca miałam takie mdłości ze nie jadłam prawie nic. Ale dla położnej liczy się ze w karcie mam od 55 i tym się kieruje przy wzroście wagi ( kartę ciąży miałam założona późno). Zobaczymy teraz na wizycie jak z waga stoję i jak maluszek

Ja cukrzycę miałam stwierdzoną już w 7 tc. Na początku cały czas spadalam z wagi i prawie jadłam na siłę. Dopiero od niedawna zaczęłam przybiera, ale za to cukry mi sie bardzo ustabilizowaly i jem prawie normalnie :-)

Ja cukrzycę miałam stwierdzoną już w 7 tc. Na początku cały czas spadalam z wagi i prawie jadłam na siłę. Dopiero od niedawna zaczęłam przybiera, ale za to cukry mi sie bardzo ustabilizowaly i jem prawie normalnie :-)

Ja dopiero w 25 tc miałam krzywa cukrowa która wyszła zle. To super ze cukru Ci się ustabilizowały :)
Ja tez jem dużo co jadłam do tej pory tylko ze regularnie i bez słodyczy za czym płacze. Czarka głupie rzeczy podnoszą mi cukier. Wczoraj Np kiwi [emoji15] a smażone na oleju mięso mogę zejść bez obaw bo mam cukry h po jedzeniu do 110 Max. Ale to każdy orgaznizm reaguje na inne rzeczy

reklama

Nie, mnie nikt nie wyliczał wagi, Bmi i jej prawidłowego przyrostu. W drugiej ciąży nie miałam cukrzycy , nie przytyłam bardzo a I tak syn ważył 4670g.

Do góry