reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

Drogie mamy:) co do bezpiecznych fotelikow samochodowych to polecam foteliki cybex, jedne z najbezpieczniejszych. Nie maja pięciopunktowych wlasnych pasow bezpieczenstwa(ktore nie sa wlasnie bezpieczne) tylklo jak ja to nazywam bulke z przodu ktora dopina sie pasami od samochodu. Oczywiscie forelik przypiety do isofixa, z ktorym nie ma najmniejszego problemu : )

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Też myślałam o Cybexie ale jak podniosłam Cybex i Izi Go to odrazu go odłożyłam jest strasznie ciężki sprzedawca stwierdził że najcięższy które mają w sprzedaży a jeszcze maleństwo w środku więc podziękowałam testy wychodzą podobnie u jednego i drugiego więc to już zależy od upodobań

reklama
Z badaniem dokładnie dzidziusia to zawsze tak jest. Ja dostałam kartkę specjalna żeby wypisał wymiary wszystkie. Powiem szczerze ze tez mnie tym bardzo zestresowała jeszcze powiedziała ze zobaczymy czy z dzieckiem Ok. Eh tacy już sa lekarze ze musza nastraszyć. Ja za dużo przytyłam z koleji. W poniedziałek mam wizytę a we wtorek diabetolog. Już nie mogę się doczekać aż zobaczę mojego synka na usg już go nie widziałam 2 miesiące.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Dziewczyny, czy ginekolog wyliczył Wam dopuszczalny przyrost wagi po BMI? Mi kazała tym się kierować... maksymalnie powinnam przytyć 12 kg i jeśli cukry będą cały czas w porządku to dziecko nie powinno urodzić się większe.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, czy ginekolog wyliczył Wam dopuszczalny przyrost wagi po BMI? Mi kazała tym się kierować... maksymalnie powinnam przytyć 12 kg i jeśli cukry będą cały czas w porządku to dziecko nie powinno urodzić się większe.

Hm nie, nic takiego mi nie mówili. Jak lekarz zobaczył ile przytyłam mówił żebym szła na basen i więcej się ruszała i mam się tym nie przejmować. Położna natomiast od razu alarm o cukrzycy i mam. Tyle ze ja zaczęłam z waga 55 kg w karcie ciąży (takto miałam chyba 58) półtora miesiąca miałam takie mdłości ze nie jadłam prawie nic. Ale dla położnej liczy się ze w karcie mam od 55 i tym się kieruje przy wzroście wagi ( kartę ciąży miałam założona późno). Zobaczymy teraz na wizycie jak z waga stoję i jak maluszek

Małgoś86 mam cybexa dla dzieci juz takich duzych chyba od 10kg do 36kg wiec nie ma potrzeby podnoszenia go z dzieckiem, jest wpiety na stale do auta
Najważniejsze aby kupic taki fotelik z ktorego rodzic i dziecko bedzie zadowolone :))

Hm nie, nic takiego mi nie mówili. Jak lekarz zobaczył ile przytyłam mówił żebym szła na basen i więcej się ruszała i mam się tym nie przejmować. Położna natomiast od razu alarm o cukrzycy i mam. Tyle ze ja zaczęłam z waga 55 kg w karcie ciąży (takto miałam chyba 58) półtora miesiąca miałam takie mdłości ze nie jadłam prawie nic. Ale dla położnej liczy się ze w karcie mam od 55 i tym się kieruje przy wzroście wagi ( kartę ciąży miałam założona późno). Zobaczymy teraz na wizycie jak z waga stoję i jak maluszek

Ja cukrzycę miałam stwierdzoną już w 7 tc. Na początku cały czas spadalam z wagi i prawie jadłam na siłę. Dopiero od niedawna zaczęłam przybiera, ale za to cukry mi sie bardzo ustabilizowaly i jem prawie normalnie :-)

Ja cukrzycę miałam stwierdzoną już w 7 tc. Na początku cały czas spadalam z wagi i prawie jadłam na siłę. Dopiero od niedawna zaczęłam przybiera, ale za to cukry mi sie bardzo ustabilizowaly i jem prawie normalnie :-)

Ja dopiero w 25 tc miałam krzywa cukrowa która wyszła zle. To super ze cukru Ci się ustabilizowały :)
Ja tez jem dużo co jadłam do tej pory tylko ze regularnie i bez słodyczy za czym płacze. Czarka głupie rzeczy podnoszą mi cukier. Wczoraj Np kiwi [emoji15] a smażone na oleju mięso mogę zejść bez obaw bo mam cukry h po jedzeniu do 110 Max. Ale to każdy orgaznizm reaguje na inne rzeczy

reklama

Nie, mnie nikt nie wyliczał wagi, Bmi i jej prawidłowego przyrostu. W drugiej ciąży nie miałam cukrzycy , nie przytyłam bardzo a I tak syn ważył 4670g.

Do góry