reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Gondolka jest duza- nie znam sie az tak ale podobno jedna z najwiekszych. Stelaz aluminiowy latwo sie sklada i odczepia kola- jednym rucham do samochodu. No nie jest to wersja do malego samochodu bo gondolka faktycznie zajmuje sporo miejsca. No ale pomyślałam ze skoro bedzie zima to te wszystkie kocyki zajma sporo miejsca. Dodatkowo wózek bedzie robił za łóżeczko u rodziców wiec tez dobrze zeby starczylo na te pol roku. Kola pompowane i duze w sam raz na snieg. Latwo sie prowadzi ze wzgledu na amortyzatory. Tyle z obserwacji. Zobaczymy jak wyjdzie w praniu :biggrin2:
Zobacz załącznik 823284
Wygląda na bardzo praktyczny - to dobrze, bardzo podobają mi się odblaski. Też będę musiała przyczepić do swojego wózka. Co prawda nie zamierzam chodzić na spacer nocą, ale z drugiej strony dzieciaczki przyjdą na świat w grudniu, kiedy dni są krótkie i w taj szarudze mogą się przydać.

reklama
Ok, takich będę szukać w takim razie :) A jak ze stelażem, jaki powinien być, żeby był stabilny??
O stelażu nic nie mówiła, raczej miała na myśli opcję, że stawia się ją na szafce lub wannie, ew pod prysznicem. No i powiedziała, że taką wanienkę używa się krótko, więc nie ma co wydawać majątek.

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Hey mamusie : ) podczytuje Was ale nie udzielam się jakos [emoji57] po raz drugi zostanę mamą w grudniu przed samymi świetami tzn 23.12[emoji846] do tej pory lekarze nie sa jednomyślni co do szkraba w moim brzuszku, wiec postanowilam podpytac sie Was co wy o tym dzisziulku myslicie, dziewczynka? Czy chlopiec ?
Czy to moze byc buleczka dziewczynkowa? Czy jednak jajka ? :)
1506065577-aaaaaa.jpeg
i drugie foto
1506065599-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Witaj, zostań z nami jeśli masz ochotę. Mama z doświadczeniem jest dla nas bezcenna ;)

Ja żadnym ekspertem nie jestem, ale pierwsze zdjęcie wygląda na dziewczynkę.
A masz już synka, czy córeczkę?

Zinc , Angella powodzenia na wizytach!

Dziewczyny te nasze zmienne nastroje, płacz bez powodu , zamartwianie się to zupełnie normalne. Burza hormonów robi swoje. Gdy urodziłam synka moja córcia miała rok i 9 miesięcy , a mój ówczesny mąż był niezbyt skory do pomocy. Też się martwiłam jak ja sobie poradzę. Zapewniam was że dacie radę. Ja dałam.
Teraz mam wsparcie mojego przyszłego męża i mimo problemów wiem, że wszystko będzie dobrze.

Zakwas można zrobić samodzielnie z mąki żytniej. W necie są przepisy.
Zgadza się, ale podobno lepszy taki już wyrośnięty.
Kiedyś u mnie w pracy był chłopak, który piekł chleby na rożnych zakwasach i bardzo polecał takie sprawdzone zakwasy. Sam tez rozdawał, więc zanim coś sami zrobimy popytam.

Z chęcią zostanę i jesli bede miala cos madrego do powiedzenia to z checia się wypowiem :)
W domu mam juz psotną dwulatkę:)
Dzieki za opinie, dokladnie na 1 zdj dziewczynka a na drugim chlopczyk [emoji58] achhh

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Recaro Young Profi Plus. Na taki fotelik padło ostatecznie. Wydaje sie być bezpieczny, wpinany jest w baze Isofix. To nosidlo starczy na rok i pasuje do wozka. Nie jest to oczywiście idealna para tak jak to maja wozki 3 w1 ale mysle ze przy malym treningu wpinanie i odpinanie do wozka będzie przebiegać sprawnie. Nosidelko ma pieciopunktowe pasy bezpieczenstwa i rosnie razem z maluchem. Pasy reguluje sie za kazdym razem co wydaje sie dobrym rozwiązaniem przy wpinaniu malenstwa w tych wszystkich pajacach i kombinezonach. Cena zblizona do wszystkich innych fotelikow. Kupilam razem z baza bo mysle ze to bedzie dla mnie duze ulatwienie przy częstej jezdzie samochodem. :wink:

Co to za polecany fotelik??
Kurczaczki, a ja nie mam jak dotrzeć na te warsztaty w Warszawie :( Może uda mi się do Kielc, ale to musiałabym pociągiem jechać, bo nikt mnie nie zawiezie... Tak bardzo polecane, ze aż rozważę :)

Fotelik BeSafe Izi Go :biggrin2:Magda jeżeli jednak się zdecydujesz to zaraz na początku potrzebują ciężarna w 3 trymestrze do zapisania pasów bezpieczeństwa to zgłoś się dostaniesz kosmetyki Palmers ja polecam bardzo stosuje od początku ciazy i skóra nie swędzi choć widzę ze juz mocno napięta. Zobaczymy jak po ciąży :)

Udanych wizyt dziewczyny :) Trzymam kciuki !!
@Lake882 masz bardzo ładny cukier :):) Szczęściaro ty :D
Jak u ciebie z morfologią krwi?? Bo ten rozmaz robi się chyba jak morfologia coś zawodzi.
Dzięki :biggrin2:bardzo się ciesze ze nie mam cukrzycy bo strasznie się tego obawiałam.
Co do morfologii to wyniki mam ok tylko hemoglobina niska 11,6 norma 12-16 ; krwinki czerwone 3,9 norma 4,1-5,1 ; hematokryt 34,3 norma 37-51. cała reszta mieści się w normach.

reklama
Hey mamusie : ) podczytuje Was ale nie udzielam się jakos [emoji57] po raz drugi zostanę mamą w grudniu przed samymi świetami tzn 23.12[emoji846] do tej pory lekarze nie sa jednomyślni co do szkraba w moim brzuszku, wiec postanowilam podpytac sie Was co wy o tym dzisziulku myslicie, dziewczynka? Czy chlopiec ?
Czy to moze byc buleczka dziewczynkowa? Czy jednak jajka ? :)
1506065577-aaaaaa.jpeg
i drugie foto
1506065599-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Na moje oko bardziej chłopak z :) ale lekarzem nie jestem

Do góry