reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

@maja1987 dużo zdrowia [emoji8] ale nieźle, że jednak Hania! I jaka już duża [emoji7] pięknie rośnie. Dopatrzył się pomyłki na poprzednim usg czy mała tak była ułożona z pępowiną, że na wcześniejszych nadal wygląda na Stasia [emoji6]?
I nie wygłupiaj się, dużo nas tu "listopadówek" z końca miesiąca [emoji16]

@Zinc i jak, z tą ekipą udało się dogadać [emoji6]? Startujecie z remontem lada dzień [emoji6]?

@M@gda norma po 2h jest do 153 [emoji6] także wynik masz ok [emoji6].

@Małgoś86 ja się nie znam jak to z tą wagą jest, ale wydaje mi się, że jeśli tak niewiele jesz i tak niewiele pijesz to na pewno zatrzymuje Ci się woda. Postaraj się więcej pić, to wbrew pozorom pomaga na puchnięcie i zatrzymywanie wody, bo wypłukuje toksyny z organizmu i pozwala mu lepiej funkcjonować.

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć dziewczyny!

Ja dzisiaj zaczynam 27 tydzień. Leci ten czas jak szalony.

W planach na dzisiaj zakupy, porządki i koncert Proletaryatu .

Maja1987!
Jasne, że z nami zostajesz.

Hej dziewczyny:)
Czekam wlasnie na tramwaj, bo chlopaki na rytmice, a ja do lekarza. Bylam dzisiaj na chwile w lumpkach i kupilam 3 ciuchy dla Franka i troche dla Hani, w koncu moge i co opetalo mnie szalenstwo posiadania corki..:), jak bede w domu i bede miała sily to wrzuce fote. Pare ciuszkow kupilam i nawet jest kolor rozowy, ogolnie na pierwsze pol roku bede miala sporo po Franku, bo on dostal duzo uniwersalnych po kuzynce ciuchow:).
Ja sie czuje tragicznie, niestety miod i syrop z cebuli odpadaja w diecie cukrzycowej wiec nie pije. Fakt, ze ten tydzien jest malo dietetyczny, bo jem co dam rade, a tez nie sa to reguralne posilki, poki co cukry sa ok.
Zobaczymy co za chorobsko mnie dopadlo, w rodzinie wszyscy chorzy na zapalenie oskrzeli, ale z mama widziałam sie ostatnio dzien przed jej choroba.
Wielkoscia nozek i raczek staram sie nie denerwowac, lekarz mi wszystko wyjasnil, ale zawsze ten niepokoj jest, tak to juz bywa z nami matkami:).
Uswiadomilam sobie, ze za dwa miesiące bede juz czekac na porod:/
Nie spytalam, moge zostac z wami, bo jednak jestem listopadowka:)?
Jasne że możesz zostać. Co to za pytanie[emoji3]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny ratujcie :(ja już niewiem co z tą moją wagą chyba ja przez okno wyrzuce jak czytam że przytylyscie 7 kg to aż łzy mi nachodzą do oczu bo ja mam już +12 kg a dzisiaj rano ważąc się kolejne 0.4 kg do przodu .Zaznaczę że nie jadłam kolacji staram się nie jeść po 18 i wogole to się nie objadam., śniadanie., obiadek i jakiś owoc i to wszystko..nie mam zachcianek..może to woda już mi się zatrzymuje niewiem wczoraj wypilam 2 x 0.5 l wody a byłam 2 x siusiu Pozatym na toaletę chodzę tak 2-3 razy w tygodniu chyba przez to żelazo bo mam już tak od początku ciazy., ehhh a może to poprostu moja tarczyca i hashimoto dają znać o sobie :(
A rozmawiałaś z lekarzem na temat wagi? Pewnie po troszę to choroby a których piszesz a po troszę już zatrzymywanie wody.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny. Ja wstalam,zjedliśmy śniadanie i czuje jakby mnie gorzej rozłożyło :( już nie mam siły, było lepiej a teraz kaszel się pojawił i ten nos znowu zatkany buuu,jak się przypaleta takie preziebienie to się potem ciągnie a już ile tego miodu,cytryny,czosnku i imbiru zjadłam,trochę pomaga a potem znów :frown: Eh chyba samo musi puścić albo zadzwonię do lekarza w poniedziałek jak nie będzie lepiej,ale jak mam iść tu do lekarza to aż się odechciewa,po to żeby mi powiedział pij miód i paracetamol heh :oo:
Miłego dnia !

Dziewczyny ja wczoraj bylam na krzywej, polecam Wam kupic glukoze cytrynowa,mniej po niej muli, mi w ogole nie bylo niedobrze, tylko sennie strasznie ;)
Wyniki:
1.na czczo 85
2.po 60 min 168
3.po 120 min 129
Chyba ok?:)
Mi sie te godziny nawet nie dluzyly, bo odrazu po mnie przyszla tez dziewczyna w 27 tyg na krzywa, z tego samego miasta i tez z chlopakiem brzuszku i jeszcze chodzaca do tego samego ginekologa, wiec sobie gadalysmy i szybko zlecialo :)

Dzień dobry. Ja wczoraj miałam okropny dzień. Robiłam chałkę z dyni i upadła na podłogę przy wkładaniu do piekarnika. Ehh szkoda gadać ale nerwu puściły. Zrobiłam druga co tez średnio się udała i nie wiem czy przez ten stres czy złe zjadłam kolacje pierwszy raz przekroczyłam wynik glukozy (143 mam mieć do 140) i już jestem załamana. Na czczo dzisiaj było Ok ale po śniadaniu 134 a ja zawsze około 100 czasami do 125 mi się zdażyło i już myślałam ze mam unormowane cukry a tu tak wyszło. Boje się tej insuliny jak nie wiem. I generalnie humor jakiś nie bardzo. Jeszcze wie oparzyłam wczoraj w palec tak ze z garnuszkiem z zimna woda chodziłam bo tak bolało. Generalnie co chwile o coś się oparze. Zjadłabym jakiś torcik bezowy i przepila gorąca czekolada, ale nie mogę :(

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Na moich ostatnich zajęciach dokładnie to samo mówiła, tak jak piszesz, czyżbyś y były na tych samych?
emoji6.png

Sent from my WAS-LX1 using Forum BabyBoom mobile app
Hm...to zależy skąd jesteś bo jeśli z Lks to możliwe, że chodzimy na jedne zajęcia :)

reklama
Cześć kobietki :*
Mam pytanko : czy krzywą cukrzycową wykonywałyście raz czy badanie trzeba powtarzać w ciąży? Wyniki z pierwszego badania mam ok, ale miałam je robione dość wcześnie i zastanawiam się nad powtórzeniem...
Pogoda dzisiaj nie zachwyca, dzień łóżkowy. Mąż odsypia nocną zmianę w pracy więc jestem cichutka jak myszka, też promuję póki co łóżeczko, tv i lapka :-) :)

Do góry