reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
Hej,
Ja niestety dalej chora, temperatura idzie do 38, ale biore paracetamol i spada. Niestety domowe sposoby nieskutkuja, jutro rano lekarz.
Dzisiaj mialam usg III trymestru, oficjalnie jest jednak corka:), doktor sam nie mogl uwierzyc w swoją pomylke, 3x sprawdzal poprzednie usg.
Mloda wazy 1480kg, nadrobila 2tyg, zostal tydzien, wiec urodzi sie chyba w listopadzie. Jedyne co mnie troszke niepokoi to nozki i raczki, bo one zostaja jednak mniejsze do reszty, ale doktor powiedzial, ze od poczatku byla 3tyg do tylu i na spokojnie wszystko nadrabia, gdyby to bylo nagle to co innego, a tak to jest ok.
Zobacz załącznik 822582
A to pierwszy oficjalny zakup dla corki, przepraszam, ze nie w zakupowym, ale nie mam silyZobacz załącznik 822583
M@gda mam prosbe, zmienisz w kalendarzu na Hanie i termin porodu na 27.11, zrobilabym sama ale nie mam energii.
Dziewczyny jak poczuje sie lepiej to ponadrabiam i wroce, ide spac.
Dobranoc
Maja, gratuluję córeczki. Dobrze, że płec w końcu znana.
Fajnie, że córeczka nadrabia i rośnie jak na drożdżach - kolejne 1,5 kg dziecko - alez olbrzymy :)
Śliczne zdjątko. Kalendarz zmieniłam :)

Haha no tak, z tym brzuchem ja też tak mam :) Muszę ciągle brać poprawkę na niego np przy otwieraniu lodówki, przechodzenia obok krzesła lub parkowaniu, dzisiaj tak zaparkowałam że ledwo wysiadłam z samochodu! [emoji3] a no i zakładanie skarpetek i wiązanie butów to coraz większe wyzwanie [emoji5]

Sent from my WAS-LX1 using Forum BabyBoom mobile app
Mója mąż się śmieje, że parkuje na półtora miejsca, bo musimy wysiąść - ja i mój brzuch :D

Moja mama mimo że to trzeci wnuk bardzo zaangażowana chce kupować to co jest potrzebne. Tylko że pierwszych dwóch od brata.

Moja teściowa mniej zaangażowana powiedziała że jak będę wiedzieć czego mi potrzeba mam dać chęć. Też trzecie wnusio. Poza tym mieszkają prawie 100 km i mi coraz ciężej tam jeździć

@Karolcia90 ja kupiłam maszynę do szycia rok temu i stoi, miałam nadzieję że podczas ciąży się nauczę szyć, a tymczasem w ogóle nie mam czasu... Dzisiaj np mieliśmy spotkanie z kolejną ekipą remontową i jeździliśmy w poszukiwaniu podłogi...

@padiq gratulacje decyzji i wszystkiego najlepszego, my na razie nie planujemy jeszcze ślubu a jesteśmy razem 16 lat, podobno im później tym trudniej taką decyzję podjąć :)

@maja1987 zdrówka dla Ciebie jak najwięcej. Odpoczywaj i kuruj się. I potwierdzam syrop z cebuli bardzo pomaga.

Co do różka, to położna na zajęciach powiedziała że to rzecz obowiązkowa, a np żona mojego brata stwierdziła że w ogóle jej się nie sprawdził i dostanę od niej prawie nowy.

A jeśli chodzi o rodziców to od moich nic nie dostałam dla dziecka i jakoś też nic nie mówią na ten temat pomimo że to ich pierwszy i wyczekiwany wnuk a ja jestem jedynaczką, ale pomogą nam finansowo przy remoncie więc może nie powinnam już więcej oczekiwać...

Sent from my WAS-LX1 using Forum BabyBoom mobile app
Zink, nie wiem ile lat mają twoi rodzicie i skąd są, ale może czuja się zagubieni w tych wszystkich dziecięcych sprawach i dlatego wolą pomóc przy remoncie, bo tu wiedzą co potrzeba i jak?? Mówisz, że jesteś jedynaczką, masz 35+ więc oni ten etap zamknęli dawno i być może nie liczyli już na wnuki i "wypadli z obiegu".

reklama
Cześć wszystkim, ja dziś się wybieram na warsztaty dla kobiet w ciąży, ciekawe czy będzie interesująco?
M@gda wyniki chyba ok [emoji106]z tego co pamiętam po godzinie norma jest do 180.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry