reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Dzień dobry. Ja wczoraj miałam okropny dzień. Robiłam chałkę z dyni i upadła na podłogę przy wkładaniu do piekarnika. Ehh szkoda gadać ale nerwu puściły. Zrobiłam druga co tez średnio się udała i nie wiem czy przez ten stres czy złe zjadłam kolacje pierwszy raz przekroczyłam wynik glukozy (143 mam mieć do 140) i już jestem załamana. Na czczo dzisiaj było Ok ale po śniadaniu 134 a ja zawsze około 100 czasami do 125 mi się zdażyło i już myślałam ze mam unormowane cukry a tu tak wyszło. Boje się tej insuliny jak nie wiem. I generalnie humor jakiś nie bardzo. Jeszcze wie oparzyłam wczoraj w palec tak ze z garnuszkiem z zimna woda chodziłam bo tak bolało. Generalnie co chwile o coś się oparze. Zjadłabym jakiś torcik bezowy i przepila gorąca czekolada, ale nie mogę :(

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Chyba każda z nas ma czasami gorszy dzień. Połóż się odpocznij, wejdź do wanny (tylko nie lej za gorącej wody) i odpręż się. Jutro będzie lepiej :)

reklama
Lekarz nic nie mówił pewnie jest mu obojętnie ;)A może reaguje dopiero przy jeszcze wyższej wadze., napomknelam czy to duzo to stwierdził że jak na 30 tydzień to nie o_ONo i tyle. Postaram się jeszcze ograniczyć i pić więcej wody tak jak radzicie i zobaczymy oby waga już tak nie rosła
Małgoś ty nie ograniczaj jedzenia!!! rozłóż je w ciągu dnia na mniejsze porcje, pij więcej. Ostatni posiłek dla ciężarnej powinien być ok 2h przed spaniem, szczególnie jeśli podejrzewa się cukrzyce ciążową.

Napewno miałas to robione jako część badań 11-14tc i 20tc, pewnie sprawdza się to też w przypadku 30tc.

Mi ostatnio pani doktor powiedziała że przepływy powinno sprawdzać się przy każdej wizycie że to są pewne procedury które każdy ginekolog w przypadku ciąży powinien sprawdzać i między innymi właśnie przepływy też. Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego że niestety nie każdy to robi co wizytę... :-(

Dziewczyny, chyba dziś zdecydowałam, że będę rodzić z prywatną położną. Fajna położna dzisiaj prowadziła zajęcia w szkole rodzenia i wstępnie z nią już rozmawiałam. Mam nadzieję, że uda nam się dogadać. No chyba, że lekarz zaleci cesarkę - ale wolałabym rodzić naturalnie.

Mi ostatnio pani doktor powiedziała że przepływy powinno sprawdzać się przy każdej wizycie że to są pewne procedury które każdy ginekolog w przypadku ciąży powinien sprawdzać i między innymi właśnie przepływy też. Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego że niestety nie każdy to robi co wizytę... :-(
Mój lekarz do którego chodzę prywatnie sprawdza co wizytę, ale ten do którego chodzę na pakiet to już nie. Minimum przepływy powinny być sprawdzane na tych 3 usg.

Mój lekarz do którego chodzę prywatnie sprawdza co wizytę, ale ten do którego chodzę na pakiet to już nie. Minimum przepływy powinny być sprawdzane na tych 3 usg.

Mi pani doktor sprawdza co wizytę, wiem bo za każdym razem mówi co robi jak jeździ tym urządzeniem po brzuszku...nie mogę narzekać na super lekarza. Ale ostatnio aż popłakałam się na wizycie na koniec, ona się śmiała no tak pani Marto hormony he he...
A chodziło o to że moja doktorka nie pracuje nigdzie w szpitalu. A mimo wszystko jakoś strach mnie ogarnia przed naturalnym porodem i mówię jej oczywiście zaczęłam się kręcić strasznie że nie chciałabym nikogo urazić ale że chce rodzić przez cesarskie cięcie i mam lekarza który by mi to zapewnił bo pracuje w państwowym szpitalu ale nie wiem jak to zrobić i oczywiście łzy w oczach bo wiadomo co chciałam powiedzieć że teraz bym na koniec lekarza chciała zmienić głupio mi było ale ona to zrozumiała i powiedziała że niestety ona nie pracuje nigdzie w szpitalu żeby mogła postawić kropkę na "i" i że jak najbardziej jeśli mam lekarza który by się mną w szpitalu dobrze zaopiekował to że mam iść do niego ale że na koniec miałaby do mnie prośbę że jak już będzie po wszystkim żebym dała jej znać bo ona również bardzo się do mnie przywiązała...no to już była kaplica tak zaczęłam beczeć że szok... :errr:

reklama
Haha no tak, z tym brzuchem ja też tak mam :) Muszę ciągle brać poprawkę na niego np przy otwieraniu lodówki, przechodzenia obok krzesła lub parkowaniu, dzisiaj tak zaparkowałam że ledwo wysiadłam z samochodu! [emoji3] a no i zakładanie skarpetek i wiązanie butów to coraz większe wyzwanie [emoji5]

Sent from my WAS-LX1 using Forum BabyBoom mobile app
Temat wiązania butów zaczyna być rzeczywiście śmieszny :) ostatnio założyłam wiązane do lekarza co ja się nagimnastykowalam żeby je zawiązać ;)

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry