reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Hej,
Ja niestety dalej chora, temperatura idzie do 38, ale biore paracetamol i spada. Niestety domowe sposoby nieskutkuja, jutro rano lekarz.
Dzisiaj mialam usg III trymestru, oficjalnie jest jednak corka:), doktor sam nie mogl uwierzyc w swoją pomylke, 3x sprawdzal poprzednie usg.
Mloda wazy 1480kg, nadrobila 2tyg, zostal tydzien, wiec urodzi sie chyba w listopadzie. Jedyne co mnie troszke niepokoi to nozki i raczki, bo one zostaja jednak mniejsze do reszty, ale doktor powiedzial, ze od poczatku byla 3tyg do tylu i na spokojnie wszystko nadrabia, gdyby to bylo nagle to co innego, a tak to jest ok.
Zobacz załącznik 822582
A to pierwszy oficjalny zakup dla corki, przepraszam, ze nie w zakupowym, ale nie mam silyZobacz załącznik 822583
M@gda mam prosbe, zmienisz w kalendarzu na Hanie i termin porodu na 27.11, zrobilabym sama ale nie mam energii.
Dziewczyny jak poczuje sie lepiej to ponadrabiam i wroce, ide spac.
Dobranoc
A to niespodzianka [emoji3] [emoji3][emoji3] cieszycie się,ze jednak córcia?[emoji4]

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczyny,ja dzis bylam na malym spacerku,potem generalne sprzatanko z mężem,bo mial dziś wolne i później wolałam spędzić z nim czas wiec nie pisałam.
Gratuluje udanych wizyt i dużych maluszków :)
Miłego wieczoru,my chcemy jakiś film obejrzeć i spać.
Dobrej nocy :)

Hej,
Ja niestety dalej chora, temperatura idzie do 38, ale biore paracetamol i spada. Niestety domowe sposoby nieskutkuja, jutro rano lekarz.
Dzisiaj mialam usg III trymestru, oficjalnie jest jednak corka:), doktor sam nie mogl uwierzyc w swoją pomylke, 3x sprawdzal poprzednie usg.
Mloda wazy 1480kg, nadrobila 2tyg, zostal tydzien, wiec urodzi sie chyba w listopadzie. Jedyne co mnie troszke niepokoi to nozki i raczki, bo one zostaja jednak mniejsze do reszty, ale doktor powiedzial, ze od poczatku byla 3tyg do tylu i na spokojnie wszystko nadrabia, gdyby to bylo nagle to co innego, a tak to jest ok.
Zobacz załącznik 822582
A to pierwszy oficjalny zakup dla corki, przepraszam, ze nie w zakupowym, ale nie mam silyZobacz załącznik 822583
M@gda mam prosbe, zmienisz w kalendarzu na Hanie i termin porodu na 27.11, zrobilabym sama ale nie mam energii.
Dobranoc
Ale niespodzianka ;) super

A ja mam 38 i to moje pierwsze dziecko i raczej nie narzekam tak bardzo, dobrze się czuję i mam sporo energii. Myślę że to kwestia indywidualna, dużo też zależy od psychiki. Jak mam gorszy dzień z moim H. to od razu ogólnie mi gorzej [emoji6]

Sent from my WAS-LX1 using Forum BabyBoom mobile app
Oczywiście, że to kwestia idealna, zgadzam się z tym. Ja byłam osobą aktywną, ciągle w pracy, w ruchu a tu nagle trzeba było przystopować. Ile można sprzątać i gotować w domu? :) już chyba z tej nudy czasami narzekam i brzuch swoje robi, bo już jest na tyle spory i ciągnie a to dla mnie nowość taki gabaryt hehe

Hej,
Zobacz załącznik 822582
Dobranoc
A to niespodzianka :):) to jak lekarz wcześniej widział siusiaka jak wcale go nie było hehe? Wszystko z Niunią będzie ok, prawie 1,5kg to kawał kobietki :) wracaj szybko do zdrowia i bierz się za zakupy dla córci :)

Oczywiście, że to kwestia idealna, zgadzam się z tym. Ja byłam osobą aktywną, ciągle w pracy, w ruchu a tu nagle trzeba było przystopować. Ile można sprzątać i gotować w domu? :) już chyba z tej nudy czasami narzekam i brzuch swoje robi, bo już jest na tyle spory i ciągnie a to dla mnie nowość taki gabaryt hehe
Haha no tak, z tym brzuchem ja też tak mam :) Muszę ciągle brać poprawkę na niego np przy otwieraniu lodówki, przechodzenia obok krzesła lub parkowaniu, dzisiaj tak zaparkowałam że ledwo wysiadłam z samochodu! [emoji3] a no i zakładanie skarpetek i wiązanie butów to coraz większe wyzwanie [emoji5]

Coś jeszcze napiszę póki pamiętam...
Ostatnio na zajęciach w szkole radzenia położna mówiła o nacięciu krocza. Zdarza się, że kobiety wypełniając plan porodu zaznaczają tam, że nie chcą mieć nacinanego krocza i to jest duży błąd bo zdarzają się takie sytuacje, że trzeba przyspieszyć poród i nacięcie jest wręcz konieczne żeby główka szybciej wyszła. Lekarze czy położne z reguły nie są za nacinaniem krocza gdy nie jest to konieczne, są takie porody, które odbywają się przecież bez tego, aczkolwiek Pani prowadząca zajęcia dosadnie powiedziała, że lepiej naciąć gdy jest potrzeba bo nacięcie jest w jedną stronę i nie boli bo jest wykonywanie w szczycie skurczu a zdecydowanie gorszą rzeczą jest popękać na kształt gwiazdy:oops:
Na moich ostatnich zajęciach dokładnie to samo mówiła, tak jak piszesz, czyżbyś y były na tych samych? [emoji6]

@Karolcia90 ja kupiłam maszynę do szycia rok temu i stoi, miałam nadzieję że podczas ciąży się nauczę szyć, a tymczasem w ogóle nie mam czasu... Dzisiaj np mieliśmy spotkanie z kolejną ekipą remontową i jeździliśmy w poszukiwaniu podłogi...

@padiq gratulacje decyzji i wszystkiego najlepszego, my na razie nie planujemy jeszcze ślubu a jesteśmy razem 16 lat, podobno im później tym trudniej taką decyzję podjąć :)

@maja1987 zdrówka dla Ciebie jak najwięcej. Odpoczywaj i kuruj się. I potwierdzam syrop z cebuli bardzo pomaga.

Co do różka, to położna na zajęciach powiedziała że to rzecz obowiązkowa, a np żona mojego brata stwierdziła że w ogóle jej się nie sprawdził i dostanę od niej prawie nowy.

A jeśli chodzi o rodziców to od moich nic nie dostałam dla dziecka i jakoś też nic nie mówią na ten temat pomimo że to ich pierwszy i wyczekiwany wnuk a ja jestem jedynaczką, ale pomogą nam finansowo przy remoncie więc może nie powinnam już więcej oczekiwać...

reklama
Cześć kochane, witam się z rana. Bardzo wszystkim dziękuję za wczorajsze kciuki :*
Wizyta przebiegła mi lepiej niż spodziewałam się pod kątem wyników badań które wyszły :)
Oczywiście na glukozę musze stosować dietę także mialyscie rację :) dostałam tez leki na pęcherz bo bakterie zrobiły się niepokojące no i coś tam mi się w drogach rodnych przyczepiło na co też dostałam leki. Ogólnie torba leków i do domu ;)
Ze względu na kręgosłup musze iść skonsultować się z ortopeda czy moje wady kręgosłupa nie są przeciwskazaniem do porodu naturalnego. Może ktoś zna dobrego ortopede z wawy lub okolic?
Jaś rośnie zdrowo i ma się świetnie. Oczywiście nie dał się pomierzyc ale dopiero co był mierzony wiec bez paniki. Za to wzruszyły mnie stópki którymi cały czas nam się chwalił wydawały mi się ogromne ;)
Moj lekarz nie wysyła mnie nigdzie na to usg III trymestru bo powiedział, że wszystko zobaczy juz na swoim sprzęcie w gabinecie. Ale ja chyba i tak pójdę gdzieś na 3D nie mogę sobie odmówić przyjemności zobaczenia buzi Jasia :)

Co do różków to dzięki kochane za linki właśnie się za nim rozglądam :)

W zakresie rodziców i zainteresowania to zazdroszczę. U mnie moi rodzice bardzo się cieszą nawet zaproponowali ze dołożą się do wózka lub w ogóle go kupią ale trochę mi już głupio bo z kolei teściowie cieszą się na zasadzie chwalenia wszystkim wokoło i nic poza tym z tego nie wynika. Co prawda teściowa kupiła jakieś ciuszki ale albo mocno przerozmiarowane na jakiś rok lub półtora albo bardzo słabej jakości albo różowe.. wkurza mnie to bo nie mam miejsca na trzymanie rzeczy bez sensu z drugiej strony nie zapyta czy coś potrzeba tylko kupuje bez sensu, ale to też typ który wszystko wie lepiej więc nawet nie chce mi się wchodzić w dyskusję.. wiec generalnie idę z nurtem umiesz liczyć licz na siebie ;)
Miłego dnia Wam życzę dzisiaj postaram się być na bieżąco :) choć zamierzam wreszcie zająć się pokoikiem dla synusia :) a wcześniej może spacer i jakieś grzybki?
Ostatnio takie cuda wyrosły nam pod płotem :)

1505454844-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Mówisz, że stópki synek ci pokazywał?? A ty nam pokażesz to wielkie stopy rozmiar 4-5cm :)
Co będziecie robić w pokoiku synusia?? Malować?? Wybrane już jakies aranżacje, kolory?? Masz jakieś pomysły??

Grzybole piękne, maślaczki??

Do góry