M@gda
Moderatorka
Teraz już z górki Najcięższy czas za nami, powinno być już dobrzeWpisuj śmiało☺ zaczynam się cieszyć ta ciąża bo wcześniej to tylko strach
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Teraz już z górki Najcięższy czas za nami, powinno być już dobrzeWpisuj śmiało☺ zaczynam się cieszyć ta ciąża bo wcześniej to tylko strach
A jaki masz poziom hemoglobiny ? Bierzesz jakieś tabletki z, zelazem ?@maggie91 pełen szacun.. Mnie cofa na sam widok [emoji40].. Dziś wlałam sobie tego "szota" do niewielkiej ilości soku z wyciśniętej pomarańczy i zapiłam resztą soku (niby najlepiej się przyswaja od razu z wit c).. Powiedzmy, że jakoś przeszło, ale pijałam w życiu lepsze rzeczy... Mam nadzieję, że uda mi się zaakceptować jego wygląd i smak dość szybko (i że mi podniesie tą hemoglobinę..)..
Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom
Tak Magda jestem mamą cukrzycową, dobrze pamiętasz natomiast nie biorę żadnych leków przeciwcukrzucowych, stosuję tylko dietę no i badam się glukometrem. Szukałam też informacji na temat pokrzywy i do 3x w tygodniu jest bardzo zdrowa również dla cukrzyków. Rzadko ją piję. Jak będę u diabetologa to jeszcze podpytam o tą pokrzywę. Dziękuję za informacjęByłam ciekawa, czy pokrzywę można pić w czasie ciąży i poszukałam sobie w necie i można z umiarem, ale.. znalazłam, że przeciwwskazaniem jest stosowanie leków przeciwcukrzycowych. Dobrze pamiętam, że ty jesteś cukrową mamą??
To już niedługo tylko 10tyg@mrsMalec @allime - udanych wizyt Kochane!
Ja na razie pije Szelazo i nie kupiłam jeszcze nowej butli pokrzywy. W szpitalu w połowie sierpnia miałam hemoglobine 10,8. Teraz jestem jeszcze przed wynikami.
Mam wrażenie, że brzuch rośnie mi z dnia na dzień. Martwię się o tycie i zwiększenie masy maluszka w tym trzecim trymestrze. Lenka na pewno ma już 1,5kg. Bardzo chciałabym rodzić naturalnie, mam nadzieje, że nie przybierze zbyt dużo na wadze. Dziś jestem 29t4d. :-)