reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
Cześć dziewczyny meldujęmy się z nie zaplanowanego Usg 3 trymestr. Antos rozwija się prawidłowo ma już 1500 g jest sporym wstydliwym chłopcem. Nie chciał pokazać całej buźki bo ssal kciuk, to ma po mamusi wstyd się przyznać ale zamiast smoka to do 5 roku życia ciągnęła kciuka.
Piękny jest! Ale juz duzy jest. W brzuszku mizna sobie possac, uczymy sie tego odruchu ciezko jesc :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć kobietki, witam Was po weekendzie.
W sobotę wieczorem mieliśmy gości, od rana zakupy, szykowanie, gotowanie. Na wieczór spuchły mi stopy, że hoho, jeszcze nigdy tak nie miałam. Siedzenie przy stole też masakra, to bolą plecy, to pupa, tak źle, tak nie dobrze:( Lada dzień początek trzeciego trymestru i pojawiają się oznaki...Za to wczoraj wylegiwałam się cały dzień przed tv:) Przeglądałam też wózki i stwierdziłam, że chyba kupimy jakąś używkę w dobrym stanie. Zważywszy na to, że rodzimy w grudniu to nie będzie dzień w dzień spacerów, gondola nie będzie non stop w użyciu i mała szybko z niej wyrośnie więc lepiej będzie kupić za jakiś czas dobrej jakości, wygodną spacerówkę a często kupując nowe zestawy gondola plus spacerówka okazuje się, że jedna bądź druga rzecz z zestawu jest lipą...Wy kobietki macie już wózki? Kupujecie/ kupiłyście nowe czy używane?
M@gda mam prośbę, mogłabys wpisać mnie do kalendarza? Ja jestem w tej kwestii totalną sierotą i nie kumam nic a nic!! Poza tym korzystam z laptopa a nie z tel.....Najbliższą wizytę mam 18września (kontrolną). Termin porodu 18grudnia, spodziewam się dziewczynki - Amelki:)
W związku z kombinezonami...to na którymś z forum dziewczyna pisała, że kombinezony mają być w lidlu pod koniec września lub w pażdzierniku, nie była pewna kiedy dokładnie, ale warto przeglądać gazetki bo często w lidlu są przecież ładne i dobre gatunkowo ubranka.

Ja kupilam uzywke. Chyba ostatnio sie chwalilam i wstawialam zdjecie. Jest w bardzo dobrym stanie :)

Wpisze cie jutro do kalendarza. Ale na kompie latwiej sie tam obsluguje bo to zwykly excel. Jakbym jutro zapomniala - przypomnij mi prosze :)

Hej dziewczyny. Ja niedawno wróciłam ze spotkania z koleżanka,przyjechała z daleka i nie mogłam odmówić,ale wróciłam zmęczona i to przeziębienie mnie dobija. Zjadłam i odrazu do łóżka.Wypiłam wodę z miodem i cytryna i chyba wezmę jakiś paracetamol,a jak nie przejdzie to zadzwonię do lekarza.
Dużo ciekawych rzeczy piszecie,ja to w ogóle nie mam pojęcia na temat poduszeczek,pieluszek itd. Kupiłam normalnie kołderki,poduszki,pościel. Ale nawet jak nie będą spały na tym odrazu to się na później przydadzą:(
Mnie tez meczy zgaga często a nigdy w życiu nawet nie miałam wiec nie wiedziałam co to jest.

reklama
Karolcia gratuluje duzego malucha:).
My wlasnie wrocilismy ze spaceru i kumpela oglosila, ze mi znowu brzucha pozazdroscila i jest w ciazy:*. To juz ich trzecie:). Miedzy maluchami tez bedzie miala 2lata roznicy. Tych dzieci wsrod znajomych sie tyle teraz rodzi, ze niedlugo urodziny maluchow to jak male wesele będzie:).
Wsrod moich znajomych nie ma tak duzo dzieci :) ale moze powoli zaczna sie sypac jak z rekawa. Ale fajnie, ze juz 3cie, zazdraszczam wam dziewczyny :)

Do góry