reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Witam się i ja, byłam dziś na dniach otwartych szpitala, w którym chce rodzic i dowiedziałam się trochę ciekawych rzeczy. Dodatkowo wygrałam torbę z kosmetykami dla maluszka więc bardzo się cieszę.
Ja glukoze będę pić pod koniec miesiąca, więc póki co bezkarnie jem desery [emoji846]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Hej:) ja dziś odpoczywam,wzięłam prysznic i dalej poleguję.pol dnia szukam wózka na necie i to nie jest łatwa sprawa wybrać wózek dla bliźniąt :/ już mnie głowa boli,wolałabym mieć to za sobą,ale trzeba coś wybrać. Mam nadzieje,ze ogarnę do października. Zaraz ide robić naleśniki :p

Wracam ze szkoly rodzenia i tour po sklepach budowlanych.

W szkole rodzenia bardzo mi sie podobalo. Byly tylko 4 pary a chyba my bylismy najmniej... zaawansowani jesli chodzi o ciaze :) ale sympatycznie bylo. Mielismy zaczac od tematu porod, ale pani ktora miala prowadzic ten temat odbiera porod u swojej podopiecznej, wiec zaczelismy laktacja i kp. Pani pokazala kilka pozycji do karmienia, jak odbic dziecko. W sumie nic odkrywczego, ale dobrze sie pani sluchalo i takie skompilowanie wiedzy sie przydaje.

A pozniej udalo nam sie nawet drzwi do domu wybrac:)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej wszystkim, wczoraj parę ładnych godzin ganiałam za sprawami organizacyjnymi po mieście, potem jak weszłam na forum i nadrobiłam tą burzę, to chciałam się odnieść ale nie potrafiłam nic sensownego sklecić, aby też jeszcze nie zaognić sytuacji postanowiłam to troszkę przemilczeć, a wieczorem mnie chorubsko jakieś złapało i już całkiem z sił opadłam.
Dziś w planach miałam porządki i początki pakowania do przeprowadzki, tymczasem mam zgon z lekką gorączką, bólem gardła i katarem- ogólnie takie typowe przeziębienie ale jestem zła bo miałam w przyszłym tygodniu iść ogarnąć szczepienie przeciw grypie i jak na razie to nici z tego. Do tego boję się o tą gorączkę bo pamiętam jak moja mama straciła już zaawansowaną ciążę przez głupią grypę i jakoś tak mam to dalej z tyłu głowy.
Udanego dnia wszystkim i ogólnie miłego weekendu, jak się lepiej poczuję (miejmy nadzieję), to się później odezwę.
Mikado, przede wszystkim sie nie stresuj. Ostatnio wkleilam leki jakie mi lekarz zalecil przy przeziębieniu. Sa bezpieczne w ciazy, natomiast jesli sie niepokoisz to watro lekarza odwiedzic. Niestety chyba musisz kilka dni w domu pokezec, zeby bardziej sie nie rozchorowac...

Ja jeszcze nic nie mam oprócz ubranek dla malenstwa :eek:
Potrzebuje mebelki , wózek, kosmetyki itd
Nie mam wybranego szpitala i jakoś mi się nie pali żeby jakiś odwiedzić.
Do szkoły rodzenia nie chodzę bo jakoś siebie w tej niemieckiej nie widzę
No i najlepsze, że ja nawet imienia nie mam !! Nie możemy się na żadne zdecydować .

Ja jeszcze nic nie mam oprócz ubranek dla malenstwa :eek:
Potrzebuje mebelki , wózek, kosmetyki itd
Nie mam wybranego szpitala i jakoś mi się nie pali żeby jakiś odwiedzić.
Do szkoły rodzenia nie chodzę bo jakoś siebie w tej niemieckiej nie widzę
No i najlepsze, że ja nawet imienia nie mam !! Nie możemy się na żadne zdecydować .

A jakie imiona bierzecie pod uwagę??

A jakie imiona bierzecie pod uwagę??
Ja myslalam nad Marcelinka, Eleną i Blanka ale mój mąż odrzucił te imiona :no2: jedyne które rozważamy to Gabrilele- Gabi, Vanessa- on je chce i bedzie mowic Nessi :eek: albo Patricia. Imię dla naszej córki musi być takie żeby łatwo się je pisało i wymawiało za granicą.

Ja myslalam nad Marcelinka, Eleną i Blanka ale mój mąż odrzucił te imiona :no2: jedyne które rozważamy to Gabrilele- Gabi, Vanessa- on je chce i bedzie mowic Nessi :eek: albo Patricia. Imię dla naszej córki musi być takie żeby łatwo się je pisało i wymawiało za granicą.

A gdzie mieszkacie w Niemczech?? Wszystkie imiona bardzo ładne [emoji5]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Moze kazde z was wybraloby swojego faworyta i jak sie dziecko urodzi, zobaczysz czy wyglada bardziej na Blanke czy Vanesse.

reklama
Blanka bardzo ladnie:) ale jak chcecie wlasnie mniej polskie,aby latwo było to Gabi tez ładnie :) ja tez nie wybierałam typowo polskich imion a jest tyle ładnych,moj mąż nie jest Polakiem wiec na kompromis wybraliśmy Sara i Amina :)

Do góry