reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
Mi sie na skorze na wysokosci kosci miednicy zrobily malenkie rozstepy ale ja sie tym nie przejmuje bo i tak juz mam cale posladki i czesc plecow w rozstepach wiec dla mnie nic nowego pamiatka po dorastaniu.

Hejka Dziewczynki :-)
Ja dziś miałam wizytę z rana, z chłopakami wszystko ok, ważą już prawie po 1kg, ładnie rosną, dużej różnicy między nimi nie ma ogółem pani doktor nie miała zastrzeżeń, szyjka długa ma niecałe 5cm, twarda i zamknięta. Wszystko w jak najlepszym porządku :-)
Co do krzywej cukrowej ja robiłam wczoraj 75mg. Wyniki mam w górnej granicy, 1wynik - 91
Po 1h - 178
Po 2h - 138
Nie muszę powtarzać badania ani iść do diabetologa tylko troszkę ograniczyć cukier, nie słodzić herbatki, nie zjadać calej tabliczki czekolady, czy całej paczki ciastek (oj ciężko będzie bo ostatnio czekolada jest mniamuśna hi hi). Ale jakoś to przetrwam...
Ale duze juz dzieciaczki masakra jak ten czas leci super lubie takie dobre wiesci

Hejka Dziewczynki :-)
Ja dziś miałam wizytę z rana, z chłopakami wszystko ok, ważą już prawie po 1kg, ładnie rosną, dużej różnicy między nimi nie ma ogółem pani doktor nie miała zastrzeżeń, szyjka długa ma niecałe 5cm, twarda i zamknięta. Wszystko w jak najlepszym porządku :-)
Co do krzywej cukrowej ja robiłam wczoraj 75mg. Wyniki mam w górnej granicy, 1wynik - 91
Po 1h - 178
Po 2h - 138
Nie muszę powtarzać badania ani iść do diabetologa tylko troszkę ograniczyć cukier, nie słodzić herbatki, nie zjadać calej tabliczki czekolady, czy całej paczki ciastek (oj ciężko będzie bo ostatnio czekolada jest mniamuśna hi hi). Ale jakoś to przetrwam...
Olbrzymy, zważywszy, że jest ich dwóch!!! Ja mam jedną malutką i już jest ciężkawa, a też koło kilograma waży.

I zazdraszczam szyjki - taka długa :)

Jak śnieżynki z nieba, posypią nam się dzieci.
Czekamy na pierwszy śnieg, a z nim nasze maleństwa.

Skontrolujcie kalendarz i uzupełnijcie pod linkiem:
Link do: Kalendarz Grudniowe mamy 2017

2017-09-11 daruuunia3 wizyta kontrolna
2017-09-13 Małgoś86 wizyta kontrolna i usg
2017-09-13 Rossiczka wizyta kontrolna
2017-09-14 mrsMalec wizyta kontrolna i usg
2017-09-14 allime wizyta kontrolna i usg
2017-09-15 Natkaa01 Wizyta kontrolna i usg
2017-09-20 chucherko wizyta kontrolna
2017-09-20 gie_er wiyta kontrolna
2017-09-21 Marti92 Wizyta,USG
2017-09-22 Angella210 wizyta kontrolna
2017-09-25 Eraja Wizyta kontrolna i usg
2017-09-28 Marti92 Wizyta u położnej
2017-09-28 misianka wizyta kontrolna
2017-10-03 gie_er USG III trymestr
2017-10-09 Eraja USG III trymestru 31+0
2017-10-18 Mikado93 wizyta kontrolna
2017-10-24 Eraja Wizyta kontrolna i usg
2017-11-17 Mikado93 wizyta kontrolna

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Pod Link do: Kalendarz - gdzie go szukać i jak obsługiwać znjadziesz instrukcję :)

Witam porannie,

Wstawiłam kalendarz, chociaż na dzisiaj nikt nie jest zapisany, żeby zachęcić wszystkie do zapisywania się. Staram się wstawiać go codziennie, żebyśmy pamiętały kto kiedy ma wizytę. Ale mogą to też być badania takie jak glukoza - wsparcie się przyda.

Poza tym pomyślałam, że mogłybyśmy się wpisać z terminami swoich porodów i imionami dzieci jakie planujemy nadać np:
Oczekujemy na:
2017-12-13 M@gda dziewczynka: Żywia

Link jest w poprzednim poście :)

reklama
Do góry