reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

A my pojechaliśmy pilnować dzieci znajomych bo mają rocznicę ślubu i zostawili nas z 3 latkiem i 8 miesięcznym. I ten mały od wyjścia rodziców popadł nam w taką histerie że mieliśmy już na myśli żeby wracali. Ale mój mąż uspil go na rękach i od pół godziny śpi :) a oni poszli do teatru i aż szkoda żeby musieli rezygnować. Trzymajcie kciuki żeby następnej akcji nie było :)

reklama
Odebralam wyniki z laboratorium glukoza, morfologia i mocz super. Robicie Wy co miesiac TSH? Ja tak. I zawsze wynosil w granicach 1.5 a dzis mi wyszlo 2.65. W piatek ma wizyte ale moze Ktoras ma doswiadczenie i wiedze na ten temat?

Dziewczyny ja już po wizycie. Byłam pierwszy raz u tego lekarza, bardzo fajny taki młody sympatyczny, śmiał się jak mu powiedziałam że mi wieczorami krocze wibruje [emoji23] generalnie moja była lekarka jest jakaś dziwna ten lekarz już jako drugi powiedział, że acardu mam nie odstawiać, dziecko tamta źle mierzyła ( ten jest jednym z bardziej polecanych lekarzy jeżeli chodzi o prenatalne więc mu wierzę). Młoda waży 640 gram, szyjka 35 mm rozwarcie zewnętrzne na opuszek, wewnętrzne zamknięte. Ja według dzisiejszego warzenia mam -0,5 kg od początku ciąży [emoji4] kolejna wizyta u niego 20.09, ale dał mi swój numer i powiedział że zawsze mogę dzwonić albo pisać jakby coś się działo. [emoji4]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Gratulacje :)
Ja dzisiaj cały dzień na nogach i teraz już na nic nie mam siły. Boli mnie dzisiaj cały dzień głowa i ogólnie nie najlepiej się czuje. Ja od początku ciąży przytyłam 5 kg i lekarz mówił, że to w porządku.

Dziewczyny, odszukałam sobie mojego posta z 18.08 gdzie lekarce wyszło że Pola waży ponad 600 gram, a dzisiaj lekarzowi też wyszło ponad 600 i trochę się zeschizowałam i nie wiem co mam myśleć o tym :-( bo że co, ona nie urosła nic przez 12 dni? Na prenatalnych miała 421g 8.08...

Ja nie miałam nigdy kłopotów z tarczyca i tsh robiłam tylko raz na początku ciązy.
Gie_er waga jest szacunkowa, obliczona na postawie pomiarów głowy, brzucha i kości udowej. żeby dokładnie porównać trzeba tego samego lekarza i sprzętu, tu mm w jedną lub druga stronę robi różnicę. Jeśli się niepokoisz to za dwa tygodnie powtórz usg u tego samego doktora.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja nie miałam nigdy kłopotów z tarczyca i tsh robiłam tylko raz na początku ciązy.
Gie_er waga jest szacunkowa, obliczona na postawie pomiarów głowy, brzucha i kości udowej. żeby dokładnie porównać trzeba tego samego lekarza i sprzętu, tu mm w jedną lub druga stronę robi różnicę. Jeśli się niepokoisz to za dwa tygodnie powtórz usg u tego samego doktora.

Mam u niego wizytę 20 września, obstawiam, że tamta źle pomierzyła , bo ona nie sprawdzała nic, poza wyglądem buzi i biciem serca, a on przepływy przez łożysko i całą resztę bardziej fachowo,no nic mam nadzieję, że wszystko ok, on dzisiaj jak dopytywałam powiedział tylko, że mieści się w normie, ale po prostu jakimś gigantem nie jest.

A ja wróciłam do domu pizzę zamówiłam i czekam bo mam smak na nią
U młodszego syna byłam na zebraniu listę z wyprawka dostałam i trochę w szoku jestem że aż tyle tego jutro wszystko kupie i podręczniki tez i zostanie mi skompletowanie wyprawki dla młodej tylko

Mam u niego wizytę 20 września, obstawiam, że tamta źle pomierzyła , bo ona nie sprawdzała nic, poza wyglądem buzi i biciem serca, a on przepływy przez łożysko i całą resztę bardziej fachowo,no nic mam nadzieję, że wszystko ok, on dzisiaj jak dopytywałam powiedział tylko, że mieści się w normie, ale po prostu jakimś gigantem nie jest.
U mnie też waga różna jest na prenatalnych pod koniec lipca mała ważyła 500g a jak poszłam do mojego gina tydzień temu to mu tez wyszło 500g i tez mu inaczej wychodzą wymiary, i mi się wydaje że tu zależy od sprzętu jaki lekarz posiada w gabinecie

Ja również tsh tylko na początku

reklama
A ja wróciłam do domu pizzę zamówiłam i czekam bo mam smak na nią
U młodszego syna byłam na zebraniu listę z wyprawka dostałam i trochę w szoku jestem że aż tyle tego jutro wszystko kupie i podręczniki tez i zostanie mi skompletowanie wyprawki dla młodej tylko

U mnie też waga różna jest na prenatalnych pod koniec lipca mała ważyła 500g a jak poszłam do mojego gina tydzień temu to mu tez wyszło 500g i tez mu inaczej wychodzą wymiary, i mi się wydaje że tu zależy od sprzętu jaki lekarz posiada w gabinecie
Dziękuję [emoji7]

Do góry