reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Haj Mamuśki. Ja juz po wizycie. Właściwie miałam ją przed 12, ale siostra dziś odjechała i dopiero teraz mam czas. Nie ma jej dopiero godzinę, a ja już tęsknię. Teraz może przyjedzie na Boze Narodzenie, a może i nie...[emoji22]

No ale do rzeczy. Kropki zdrowe i rosną. Ja naskarżyłam lekarzowi na Tobinka, że go nie czuję to on wlasnie na usg tak się kręcił, że ledwo dało się go pomierzyć.[emoji1] Waży 672 g i jest duży na 24tyg i 6 dni. Sara waży 704g i jest na 25 tyg i 1 dzień. Różnica w wadze to tylko 5%, więc jest super[emoji7]. Mam sie bardzo oszczędzać i zakaz seksu. Lekarz powiedział, że w spermie są jakies hormony powodujące rozwarcie i miał juz przypadek, gdy dziewczyna straciła dziecko 23 tyg z tego powodu. Będę wiec chuchać na zimne. Kamień z serca.[emoji4][emoji7]

Gratuluję udanych wizyt [emoji9]
Super gratuluję dużych dzieciaków :) !

reklama
A to moja tarta na jutrzejsza wizytę teściów :) miałam ochotę na kwaśne to mam [emoji14]
Jeszcze tylko zupka i dokończyć lasagne... oby do wieczora ;)
1503154735-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom
mmmm wygląda pysznie !!!!!!!

Haj Mamuśki. Ja juz po wizycie. Właściwie miałam ją przed 12, ale siostra dziś odjechała i dopiero teraz mam czas. Nie ma jej dopiero godzinę, a ja już tęsknię. Teraz może przyjedzie na Boze Narodzenie, a może i nie...[emoji22]

No ale do rzeczy. Kropki zdrowe i rosną. Ja naskarżyłam lekarzowi na Tobinka, że go nie czuję to on wlasnie na usg tak się kręcił, że ledwo dało się go pomierzyć.[emoji1] Waży 672 g i jest duży na 24tyg i 6 dni. Sara waży 704g i jest na 25 tyg i 1 dzień. Różnica w wadze to tylko 5%, więc jest super[emoji7]. Mam sie bardzo oszczędzać i zakaz seksu. Lekarz powiedział, że w spermie są jakies hormony powodujące rozwarcie i miał juz przypadek, gdy dziewczyna straciła dziecko 23 tyg z tego powodu. Będę wiec chuchać na zimne. Kamień z serca.[emoji4][emoji7]

Gratuluję udanych wizyt [emoji9]
Super, bardzo się cieszę że wszystko super i dzieciaczki tak rosną :)[emoji169]
ale kurde ten lekarz mnie załamał... jakby mi coś takiego powiedział to bym się chyba odwróciła na pięcie i więcej do niego nie wróciła... jak może mówić takie rzeczy kiedy medycznie jest udowodnione, że sperma nie ma takiego działania dopóki nie ma receptorów - a receptory pojawiają się gdy ciąża jest donoszona...i jeszcze mówi że zna przypadek gdzie kobieta przez sperme poroniła..bardzo jestem ciekawa jak to zdiagnozował...

yuudhqvkh0cpri5e.png

Super, bardzo się cieszę że wszystko super i dzieciaczki tak rosną :)[emoji169]
ale kurde ten lekarz mnie załamał... jakby mi coś takiego powiedział to bym się chyba odwróciła na pięcie i więcej do niego nie wróciła... jak może mówić takie rzeczy kiedy medycznie jest udowodnione, że sperma nie ma takiego działania dopóki nie ma receptorów - a receptory pojawiają się gdy ciąża jest donoszona...i jeszcze mówi że zna przypadek gdzie kobieta przez sperme poroniła..bardzo jestem ciekawa jak to zdiagnozował...

yuudhqvkh0cpri5e.png
Nie mam pojęcia. Ale i tak wolę uważać. Maluchy tak kopią na zmianę, że chyba nie umiałabym się na niczym "innym" skupić[emoji4] Mąż wraca dopiero w połowie września to jeszcze podpytam mojego lekarza prowadzącego.

A jak malutka? Kiedy zabieg?
Jak miło, że pytasz :* operację ma 29 sierpnia. Cały czas walczymy z Jej wątrobą. Przed operacją dostanie jeszcze ktoplówke oczyszczająca. Ja nie wiem jak to jest. Odżywia się super, bo jej gotuję kurczaka, indyka, albo rybę z ryżem i warzywami takie słabe wyniki. Musi mieć poprawę, bo narkozy nie podadzą. Ona skubnęła nam ze stołu czekoladę, więc może po niej.. z drugiej strony Roksi była odebrana z interwencji w bardzo złym stanie i jest praktycznie na wszystko uczulona i bardzo delikatna. Może taki jej już urok.

Dzień Dobry.
My wczoraj wróciliśmy po 22 z urodzin mamy , suepr było i mama bardzo ucieszyła się z prezentów. ;) Dziś niedziela tak pochmurne jest, cała noc padało, ale to w sumie dobrze dosyć mam już tego ciepła. ;)

Noc? Nie mogłam jak zwykle zasnąć ale o dziwo już coś koło 1 to padłam, więc nie jest źle.

@Ankuś przekochany ten wasz piesio ;***

reklama
Nie mam pojęcia. Ale i tak wolę uważać. Maluchy tak kopią na zmianę, że chyba nie umiałabym się na niczym "innym" skupić[emoji4] Mąż wraca dopiero w połowie września to jeszcze podpytam mojego lekarza prowadzącego.
Kurde ja mam jakąś blokadę przed seksem. Nie potrafię, boję się.. wspieram męża na inne sposoby :p

Do góry