reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

Ale pyszności robicie. Ja sobie dzisiaj tyle zaplanowałam. A udalo mi się zrobić tylko zupę i jedno pranie wstawiłam. Nie mam na nic siły. Dobrze, że deszcz spadł to powietrze się poprawiło.

reklama
Ja dziś zrobiłam pranie i chciałam sobie wystawić na werandę żeby schło,bo deszcz przestał padać. W pewnym momencie suszarka mi się złożyła i bum przycięła mi palca,już miałam kwiczeć tak bolało,ale zacisnęłam zęby żeby sąsiedzi nie słyszeli o_OTeraz siedzę i skubie fistaszki. Zupa ugotowana i sorbet z truskawek w lodowce [emoji14]

@eklerkaa to ja jak się przeprowadziłam do Szwecji to nie mogłam na początku nigdzie tłuczka znaleźć i biłam filety słoikiem :-D
Zawsze można sobie jakoś poradzić :D
@reniuszek taki mix mleka z daktylami i bananem często pije tyle,ze bez kakao,ale jest bardo smaczne i pożywne :)wiec na zdrowie
Ja tez nie wiedziałam co i jak w uk tam, nigdzie tuczka nie mogłam znaleźć i mama mi wysłała z pl hehehhehe ;)

Haj Mamuśki. Ja juz po wizycie. Właściwie miałam ją przed 12, ale siostra dziś odjechała i dopiero teraz mam czas. Nie ma jej dopiero godzinę, a ja już tęsknię. Teraz może przyjedzie na Boze Narodzenie, a może i nie...[emoji22]

No ale do rzeczy. Kropki zdrowe i rosną. Ja naskarżyłam lekarzowi na Tobinka, że go nie czuję to on wlasnie na usg tak się kręcił, że ledwo dało się go pomierzyć.[emoji1] Waży 672 g i jest duży na 24tyg i 6 dni. Sara waży 704g i jest na 25 tyg i 1 dzień. Różnica w wadze to tylko 5%, więc jest super[emoji7]. Mam sie bardzo oszczędzać i zakaz seksu. Lekarz powiedział, że w spermie są jakies hormony powodujące rozwarcie i miał juz przypadek, gdy dziewczyna straciła dziecko 23 tyg z tego powodu. Będę wiec chuchać na zimne. Kamień z serca.[emoji4][emoji7]

Gratuluję udanych wizyt [emoji9]

Zazdroszcze. U nas dalej upał mega i duszno. Mam nadzieje, ze jutro będzie deszcz i 16 stopni tak jak zapowiadali. Brakuje mi juz takiej chłodnej pogody :)

p19uflw1nv024jhl.png
Ja mam to samo :) mój mąż na szczęście też. Wolimy jak jest chłodniej. Nie umiemy funkcjonować w upały. Ja się strasznie męczę, nie lubię się pocić. A propos pocenia.. Czy któraś z Was używa w ciąży etiaxil?

reklama
Masz racje. Może czas zmienić sposób nyslenia. Ja strasznie jestem wymagająca w stosunku do siebie i dużo sobie narzucam, a jak nie zrobię wszystkiego to jestem na siebie zła.
Wyluzuj koniecznie ;) Ja wcześniej też miałam plan, że jak jestem w domu to ma błyszczeć, smacznie pachnieć i pranie koniecznie się suszyć. Siły zweryfikowały moje zamiary. Nauczyłam się żyć z mniejszymi wymaganiami. Mąż nie narzeka to najważniejsze :)

Do góry