reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

Madzia moje wyrazy współczucia :( strasznie mi przykro

Ja już po przełożonej powtórkowej wizycie prenatalnych :) Wszystko dobrze, niunia waży 494g i na 100% jest Leoś :) strasznie się cieszę a mój synuś skacze ze szczęścia pod same chmurki :) w poniedziałek jeszcze kontrola u mojego lekarza prowadzącego
Miłego dnia i wszystkim wizytującym samych wspaniałych wieści

reklama

Ja już po przełożonej powtórkowej wizycie prenatalnych :) Wszystko dobrze, niunia waży 494g i na 100% jest Leoś :) strasznie się cieszę a mój synuś skacze ze szczęścia pod same chmurki :) w poniedziałek jeszcze kontrola u mojego lekarza prowadzącego
Super wiesci ☺

super ;) gratulacje

Gratuluję [emoji4]
@pieszczoszka1988 a jak to jest na ten poranny pomiar ma wpływ to co jadłaś wieczorem czy jak?

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Gratuluję [emoji4]
@pieszczoszka1988 a jak to jest na ten poranny pomiar ma wpływ to co jadłaś wieczorem czy jak?

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
tak ważne żeby na wieczór nie zjeść dużo i nie zjeść też późno . Ważne jest też co się je . Ale czasami mimo przestrzegania tego wszystkiego może wywalić Ci cukier :errr: Ta babka mówiła mi ,że jak cukier wychodzi duży mimo zaleceń (tej diety ) to coś tam słabiej przetwarza w organizmie czy coś :sorry:dokładnie nie pamiętam jak ona to fachowo powiedziała :-p

@olka_l gratuluję Leosia :) Cudowne informacje!

Mam pytanie do dziewczyn właśnie z cukrzycą ciążową. Czy zanim przeszłyście na dietę i w ogóle dowiedziałyście się o cukrzycy, ścinało Was na spanie po posiłku? Ta poranna drzemka mnie nie martwiła. Ale teraz po drugim śniadaniu przepadam na parę godzin :/ A krzywa dopiero w przyszły czwartek... Śpię teraz po 10 godzin dziennie :(

Jaka ja durna jestem!
Wybrałam się że szwagierką i jej 3 miesięczną córka tramwajem bez klimy pospacerować na krakowski rynek- żar z nieba się lał, temperatura w słońcu chyba z 40 stopni i zero cienia, każda ławka była moja, myślałam że nie dojadę do domu. Masakra! Ostatni raz się wybrałam na rynek w ciąży, A tam masa turystów , ludzi, ehhh teraz leżę w nogami do góry bo zaraz zabieram się za obiad. A potem na budowę...
Ja glukozę będę mierzyć na początku września, zobaczymy co wyjdzie...

@olka_l gratuluję Leosia :) Cudowne informacje!

Mam pytanie do dziewczyn właśnie z cukrzycą ciążową. Czy zanim przeszłyście na dietę i w ogóle dowiedziałyście się o cukrzycy, ścinało Was na spanie po posiłku? Ta poranna drzemka mnie nie martwiła. Ale teraz po drugim śniadaniu przepadam na parę godzin :/ A krzywa dopiero w przyszły czwartek... Śpię teraz po 10 godzin dziennie :(
Zdążyło mi się przespać w ciągu dnia od poczatku ciąży może z 5 razy łącznie, także nie sądzę żeby to był objaw :) a przynajmniej nie jedyny.

@pieszczoszka będzie dobrze z pomiarami, mierz cierpliwie i zmieniaj jedzenie. U mnie działa kolacja nie później niż 21 mac totalny 22 i na kolację sporo błonnika, warzyw.
Z takich ciekawostek cukier mi wywalilo np po paście z ciecierzycy i po awokado co dziwne bo oba nie powinny teoretycznie podnosić cukru. Aha i zmieniaj chleby, bo przetestowalam 3 i 2 podnosiły cukier mimo krótkich składów.

reklama
Ja po wizycie ale dopiero teraz dostałam do domu.Tak gorąco się zrobiło u nas,że tragedia.Dzisiaj USG mi lekarz nie robił-za 2tyg. mam wizytę i wtedy USG i skierowanie na resztę badań.Szyjka ok i ogólnie wszystko dobrze jak to stwierdził.A co najważniejsze mój lekarz prowadzący zostaje ordynatorem w szpitalu blisko mojego domu więc myślę,że może będę rodzić tutaj właśnie a nie będę musiała jechać daleko tam gdzie on jest. Ale zobaczymy jak to wyjdzie ;)
Teraz chwila odpoczynku bo padam a potem pasuje trochę ogarnąć dom.Dzisiaj byłam też po ciuszki u takiej dziewczyny i po prostu cuda przywiozłam;)

Do góry