reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
Cześć dziewczyny.
Powodzenia na wizytach [emoji11]

Ja jajka sadzone i na miękko cały pierwszy trymestr codziennie jadłam.

My dziś z córką w kinie na minionkach. Właśnie czekamy aż się zacznie. Potem sala zabaw i mamy po kolczyki iść bo Aniela wczoraj zgubił a jeden. Więc trzeba nowe kupić.
Dziś obiad zrobi moja mama bo ma przyjść do nas jak my w kinie będziemy. Już się doczekać nie mogę. Schabowy, ziemniaczki i pomidory z cebulką [emoji7][emoji7][emoji7]

m3sx3e3k25iia4nv.png

A masz kogoś chorego w rodzinie? Jak nie masz obciążenia to raczej nie musisz sie obawiać. I pytanie jakie masz te cukry. Jak masz tylko dietę to raczej nie wielkie. Pamietaj ze poza ciążą to te wyniki pewnie byłyby w normie
Ja nie mam cukrzycy, w pierwszej ciąży też nie miałam. W rodzinie też nikt nie choruje.
Ja od dzieciństwa mam hipoglikemie, więc doskonale wiem co to glukometr, pomiary krzywe etc. Jako 9 letnia dziewczynka trzy miesiące z tego powodu w szpitalu lezalam

A ja dalej w szpitalu. Dziś już miałam wychodzić, ale cała noc miałam biegunkę i pojawiło się też odrobinę krwi, więc będę miała posiew kalu. Oczywiście, jak chce pobrać do badania to zrobiło się zaparcie! Chyba moje marzenie o wieczorze w domu legło w gruzach :(

No nie, 4h mnie nie było i 5 stron! Hihihi :) Dooobrze, cieszy mnie to :)

@CarlaR nakręcone jakby miały bateryjki Duracella hihihi ;) U nas o tyle dobrze że ok 24 siedzi już cicho i zaczyna mnie szturchać dopiero w okolicach 5-7 rano. Tak to stuka mnie na okrągło. Wczoraj 2 razy wypchnął mi głowę o_O Mały Wariat :) Mój też kocha praw pachwinę. Wciska tak głowę że chodzić nie mogę :D

@MagMag słyszałam takie teorie że jak w brzuchu spokojny to poza nim też ;) Więc kto wie. Mój jest na ogół grzeczny, ale czasem tak łobuzi że już teraz muszę Go prosić o spokój :D Słucha na szczęście :)

Co do obiadu to też jem takie rozlane jajo z ziemniakami, że tylko tykniesz widelcem i się to żółtko rozpływa jak złoto :D I jajo na miękko ^^ Jest okay. Jesteśmy zdrowi :) Wcześniej tylko Ł szoruje wszystkie jaja pod wodą. No i mam w kuchni jednorazowe gumowe rękawiczki. To jak bawię się właśnie z mięsem czy jajkami to sobie zakładam i po problemie ^^

Dzisiaj położyłam się na drugi sen o 10 i obudziłam o 12. No muszę mieć te 2h dodatkowe i koniec kropka. Ale zanim zasnęłam to zdążyłam odkurzyć. Teraz jeszcze tylko pranie wstawić i kuchnię ogarnąć. :)

Idę po śledzik i ogóraski :D Omniomniom ^^ No i dokończę odcinek, bo mnie ścięło xD

reklama
Do góry