reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

Nie ma to jak obudzić się głodna o 1 w nocy... idę po kanapkę.

m3sx3e3k25iia4nv.png

reklama
@Mikado93 To miałaś dzień pełen szczęśliwych wrażeń ;)Duży chłopak już ;)

Ja dzisiaj zrobiłam porządek z ubrankami.Rozpisałam co mam i ile tego mam i teraz mogę kupować co mi brakuje.Lista z wyprawką już zrobiona i zostało czekać na większe zakupy jak mój mąż stwierdzi,że już blisko :D:D
Podziel sie lista:)

Napisane na ALCATEL ONE TOUCH 7041D w aplikacji Forum BabyBoom

wcześniej a to sobie jakiś sok wypiłam a to coś gazowanego ...Albo skubłam w nocy jakiś słodycz . A teraz ... poszłam do kuchni napiłam się czystej wody lekko gaz i czuje jak mnie ssie od środka :/ kłade się spać bo zwariuje .

Godzina 5:00 pozdrawiam z wanny. Tak mnie jebitnie w pochwie kłuło i wydawało się, że już zaraz muszę sikać jak leżałam, że poszłam do wanny może minie:-\:-\:-\

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

wcześniej a to sobie jakiś sok wypiłam a to coś gazowanego ...Albo skubłam w nocy jakiś słodycz . A teraz ... poszłam do kuchni napiłam się czystej wody lekko gaz i czuje jak mnie ssie od środka :/ kłade się spać bo zwariuje .
Dasz radę, nie ma innego wyjścia. A cukrzyca wraz z ciążą powinna ustąpić.

Godzina 5:00 pozdrawiam z wanny. Tak mnie jebitnie w pochwie kłuło i wydawało się, że już zaraz muszę sikać jak leżałam, że poszłam do wanny może minie:-\:-\:-\

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Ty tu lepiej nie strasz. Musi być wszystko dobrze.

Gratuluje udanych wizyt I ściskam kciuki za kolejne.

U mnie po wczorajszej wizycie ok. Szyjka długa, chociaż jak to pan doktor określił lekko wchodzi opuszek palca. Podglądaliśmy tego małego łobuza na usg , machał do nas rączkami , ale co ma między nogami nadal nie ujawnił. Doktorek stwierdził , że jak taki wstydliwy to pewnie dziewczynka.
Prawdopodobnie za tydzień będę jechać do szpitala gdzie mam rodzić, pan doktor ma dzwonić jeszcze. Wtedy też pewnie skierowania na krzywą I inne badania dostanę.
Termin porodu mam 21-22 grudnia I jak będzie cc to około tygodnia wcześniej. Po 48 godz jak wszystko ok wychodzi się do domu.
Jutro zaczynam 22 tydzień , jak ten czas leci.

Odnośnie kosmetyków ja używałam serii Emolium I Nivea baby ale to było 10 lat temu. Teraz muszę się rozejrzeć co jest godnego uwagi.

Któraś mama pytała o pieluszki Happy. Są nadal dostępne. Mój siostrzeniec używa dla swojej córci I bardzo sobie chwalą. Ja kiedyś używałam marki Dada z Biedronki , wtedy były bardzo fajne I niedrogie. Przy synku wygrałam konkurs I miałam półroczny zapas pieluch I pakiet szczepień dla niego. Konkurs był na babyboom ,a zadanie polegało na napisaniu listu do swojego nienarodzonego jeszcze dziecka.

@maja1987 udanej pogody!

@gie_er i jak tam, przeszło już?

@MagMag udanej wizyty :)
@allime wspaniałych połówkowych. Niech tam wszystko będzie piękne i zdrowe :*

Ja dziś na noc objęłam nową taktykę. Śpimy pod kocem, ale kołdra złożona na pół w nogach musi być. I wreszcie ani nie zmarzłam ani się nie przegrzałam. Także noc zaliczam po raz pierwszy od pół roku do udanych. Trochę mnie tylko żołądek piekł. Z tym że to po czosnku. Mimo to zatoki odpuściły :) Tam taki lekki dyskomfort został ale to pikuś ^^ Czyżby dziś wreszcie był dla mnie dobry dzień? :) Idę szamać płatki.

Dobrego dnia Kochane! :)

reklama
Dziewczyny ja jestem zdruzgotana od rana. Otworzyłam oczy a tu wiadomość od koleżanki (7 tydzien) że miała plamienie i była o 5:00 w szpitalu. Pęcherzyk ciążowy jej sie obniżył. Za tydzień do kontroli, żeby zobaczyć co dalej. dostała duphaston. Myślicie, ze wystarczy ? 2x1

p19uflw1nv024jhl.png
Brzmi na małą dawkę. Trzeba być dobrej myśli , chociaż ten okres ciąży to najgorszy

Ja właśnie po pryssznicu, mocz pobrany, zaraz na pobranie krwi. A jak na złość Tobiasz długo śpi, a ja taka głodna

Do góry