reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Myślicie że lekarz rodzinny może mi przepisać luteinę pod język? Moja lekarka wczoraj zapomniała dać mi receptę, a ze szpitala dostałam dowcipną, której miałam nie brać bo dostaje po niej mega grzybicy [emoji20]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Podpytaj w rejestracji najlepiej , wspomnij o ciąży itd. Mi ostatnio rodzinny wypisywal krople do oczu ;)

reklama
Ja tez mam konflikt z mężem .

Napisane na SM-N900V w aplikacji Forum BabyBoom
Haha!! A ja po przeczytaniu @Eraja zrozumiałam, że się pokłóciła z mężem i się zastanawiałam co ma do tego morfologia, krzywa itp... Już myślałam, że za dwa tygodnie bo w tym czasie ma nadzieje się pogodzić i będzie miała towarzystwo na badaniach :D Dopiero po twoim wpisie załapałam o co chodzi. Mój mąż też jest "+" a ja "-"

Często musisz mierzyć poziom cukru ? Udaje Ci się okiełznać jego poziomy ?

Jejku tak boję się krzywej A jeszcze bardziej cukrzycy :-(
Cukier mierze 4x dziennie. W pierwszej ciąży udało mi się na tyle okiełznać, że byłam tylko na diecie, w drugiej już niestety insulina ale małe dawki i teraz jak na razie dieta. Teraz po posiłku mam dobre wyniki tylko na czczo trochę podwyższone i już wspominała, że jak tego nie unormuje to na przyszłej wizycie da mi insulinę na noc. W pierwszej ciąży bardzo się tym stresowałam bo mi cudowna pani ginekolog powiedziała, że jak będę miała za wysoki cukier to może być martwy płód. Trochę w tym prawdy jest ale musiałyby być bardzo wysokie. A mnie ten stres wręcz męczył. Strasznie rygorystycznie podchodziłam do diety i panikowałam jak miałam trochę wyższy cukier co sprawiało, że wyniki były jeszcze gorsze. Teraz wyluzowałam. Jem regularnie, unikam słodyczy (z lodów nie potrafię zrezygnować), wysypiam się i też dzięki temu że tak się nie stresuje lepiej śpię. Potem z urodzeniem łożyska to przechodzi. Nie ma tragedii a dzięki diecie po urodzeniu waży się tyle co przed ciążą i te dobre nawyki na jakiś czas zostają :)

Cześć wszystkim, gratuluje dużych dzieciaków i czekam na dalsze relacje z wizyt. Osobiście w nocy miałam koszmarny ból głowy. Próbowałam przespać ale o 3 obudziłam się z jeszcze większym bólem i musiałam wziąć apap. W końcu przeszło, ale czuję się mega zmęczona.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Wszystko jest ok . Emilka zostaje Emilka ;) waży 351 g ;) zmierzyć się nie dała ;) serduszko pięknie bije ;) i z usg 20 w 2 d :) także do przodu :)

Napisane na SM-N900V w aplikacji Forum BabyBoom
Bardzo mi się podoba to imię.. Już to kiedyś pisałam. Jak za tydzień na usg wyjdzie, że to dziewuszka to użyje wszelkich starań, żeby mąż się zgodził na to imię :)

A jeśli chodzi o morfologię to mój lekarz mówi że może być 2 h po lekkim posiłku i ja zawsze robote po delikatnym śniadaniu.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@misianka Ja przyjechałam do Lidla po 7a tu masz los jest od 8 co mnie bardzo zdziwiło :)Dobrze,że obok jest biedronka Mam nadzieję,że uda mi się coś kupić dla maleństwa :)
Miłego dnia :)
Ja byłam trochę po 7 i już tam szał był i nie było w czym wybierać chyba wszystko się rzuciło na rozmiar 62 ale udało mi się złapać 2 op. body wzięłam 2 bluzy i 2 pajace i jedne spodnie i skarpetki normalnie armagedon był dziś u mnie w LIDLU zastanawiam się czy nie iść dziś do lekarza swojego bo cos mnie brzuch pobolewa i się zastanawiam czy nie przeciążyłam go zakupami dzisiejszymi
No nic idę się położyć i zobaczę może puści

Cześć dziewczynki. Dziś chyba coś w powietrzu siedzi.bo marnie się czuję. Przejdę kawałek i zaczyna mnie pobolewac dół brzucha, uczucie takie jak kolka tylko cały dół tak boli. Leżę więc jak najwięcej. Nie wiem czy dobrze zrobie jadąc na 15 skoro wizyta o 17.45... doradzcie co zrobic...

U mnie karty elektroniczne tylko :D

p19uflw1nv024jhl.png
Tu w Szwecji tylko elektronicznie żadnych kart :/

reklama
Dziewczyny, ja Wam z czystym sercem mogę polecić śpioszki, bodziaki itp z allegro. Np.: Link do: ŚPIOCHY Spioszki RÓŻNE WZORY Wyprawka roz. 56
Sprzedających jest kilku, ale szyje to Polska firma tutaj z Bydgoszczy. Bawełna jest naprawdę fajna,mięciutka nic się z nią nie dzieje, po praniu się nie odbarwia i nie farbuje podczas prania, uszyte też są ładnie i porządnie. Ja kupowałam od nich już ubranka dla córki, potem dla synka i teraz też od nich zamówię. Wiem, że to wygląda na reklamę ale nie znam właścicieli firmy :D Chodzi mi o to, że można tanio kupić coś ładnego.

Do góry