reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Dzień dobry!
Samych dobrych wieści na wizytach!
Ja niestety muszę iść do lekarza, tak mnie kaszle ze aż w płucach coś mi trzeszczy, a mam takie ataki kaszlu ze masakra... kiedyś już miałam zapalenie płuc i to dwa razy.... dlatego pójdę niech mnie osłucha bo nawet mnie przeraża ten kaszel.... :-(

reklama
@Oska305 ja przez ostatnie dwa tyg co drugi dzień praktycznie jem maliny i to całe opakowanie bo moje dzieci nie lubią a ja uwielbiam.!!! Bardziej niż truskawki. Twardniejacy brzuch jest czymś całkiem normalnym, przeważnie od 18 tyg można zauważyć Twardniejacy brzuch nazywa się to dokładnie " skurcze braxtona-hicksa " tyle że skurczy nie odczuwasz w ogóle i żadne ktg by skurczy nie wykazało za to objawem jest twardniejacy brzuch co jakiś czas przygotowuje to macice do porodu. można dobie o tym przeczytać, dużo jest artykułów o tym. ;) zobacz sobie może uspokoi Cie troszkę. A co do Twojego usg też bym trochę się uspokoiła, tym bardziej że masz chłopca i dzieczynke w brzuchu to mogą mieć inne wymiary. Chłopcy przeważnie więksi są ;) znajdź jakiegoś dobrego gin w twoim mieście i umów się na samo usg zawsze opinia drugiego lekarza też jest dobra jak da jakieś niejasności, tak jak ja miałam na początku ciąży z tym pęcherzykiem ciazowym . Będzie dobrze kochana zobaczysz ;* i nie kracz że chciała byś już mieć dzieciaczki bo u nas na majówkach 2013 przyszły bliźniaki na świat w 24 tyg ciąży. Są zdrowe, biegają, mówią i rozwijają się jak moja Nikośka która urodziła się o czasie ;) a nawet 3 tyg po czasie, urodziłam ja w 42 tyg i 5 dniu.

......:::::::::19t. i 2d::::::::.........

MrsMalec super ze Emilcia zdrowiutka:* i ze wszystko dobrze:)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Myślicie że lekarz rodzinny może mi przepisać luteinę pod język? Moja lekarka wczoraj zapomniała dać mi receptę, a ze szpitala dostałam dowcipną, której miałam nie brać bo dostaje po niej mega grzybicy [emoji20]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam się po dłuższej nieobecności ale nie miałam jak pisać, tak się fatalnie czułam. Myślałam, że z początkiem 20tc w końcu mdłości mi przechodzą, niestety nic bardziej mylnego i tak od sobotniego południa do dziś rana ganiało mnie średnio co 15-20min do kibelka, na szczęście odpukać teraz jest troszkę lepiej, dalej mdli ale już nie biegam jak głupia. Do tego straszne zawroty głowy, że aż po ścianach chodziłam i S parę razy sam z siebie widząc mnie zrywał się aby mnie przeprowadzić bezpiecznie przez drzwi. :p Sama nie wiem co się dzieje do końca, choć przypuszczam że zawroty głowy mogą być od anemii bo jeszcze przed ciążą kiedyś tak miałam, że aż mdlałam od tego. Za tydzień mam standardowe badania (morfologia, mocz, TSH) przed wizytą więc może coś się okaże.

Teraz też wpadam tylko na dziś i jutro, ew. sobotę bo później do mnie siostra na kilka dni wpada. Ma trochę wolnego w pracy i wczoraj dzwoniła, że jak nic nie wypadnie, to przyjedzie do środy/czwartku w odwiedziny i pozwiedzać troszkę Gdańsk bo wybiera się do mnie od kilku lat już. Mam nadzieję, że będę miała siłę z nią troszkę pochodzić, ogólnie bardzo się ucieszyłam na tą niespodziewaną wiadomość. :D

No to teraz już wgl mam do nadrabiania forum z całego tygodnia. :) Nie wiem czy dam radę ale postaram się przejrzeć chociaż. Wszystkich dobrych wieści gratuluję, a za wizytujące trzymam mocno kciuki. :)

Myślicie że lekarz rodzinny może mi przepisać luteinę pod język? Moja lekarka wczoraj zapomniała dać mi receptę, a ze szpitala dostałam dowcipną, której miałam nie brać bo dostaje po niej mega grzybicy [emoji20]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Kurcze zależy od rodzinnego. Ja mam takiego który daje co chcesz. Spróbuj, może Twój lekarz też taki jest. Tylko weź ze sobą dokumenty które potwierdzą że jej potrzebujesz.

reklama
Hej dziewczyny
Mrsmalec gratulacje kochana. Sliczne stopki :)
Manique kciuki za wizytę !
Oska jeśli czujesz się niepewnie zmień lekarza. Co do twardnienia to po prostu nie szalej nie dzwigaj nie przemeczaj się itp. Miałam skurcze od połowy ciąży z Maksiem ...I to były skurcze które skracaly szyjke....U Ciebie tego nie ma. Więc bądź grzeczna i skonsultuj się z innym lekarzem :* uściski dla Was! Aha i pamiętaj żeby trzymać bomble jak najdłużej w sobie ! Nie patrz N bezpieczny termin...to tylko procenty na przeżycie. Różne są przypadki z powoklaniamk czy bez. Dmuchaj lepiej na zimne :*

Do góry