reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

Przyznam się, że ja uwielbiam prostotę i dla mnie te kosze najpiękniejsze są bez tych budek etc. Tylko materacyk i wiklina i najprostszy stojak

@DigitalGirl więcej rzeczy na amazonie szukasz ? :D

reklama
@CarlaR @doublemummy @Rossiczka @Małgoś86 powodzenia na połówkowych [emoji7][emoji7]

Ja dopiero wstaje. Miałam dziś jechać na badania ale jutro pojadę bo dziś zaspałem

m3sx3e3k25iia4nv.png

@doublemummy, brrrr co za sen :(

@Rossiczka też mam taki rozkaz z tym dzienniczkiem. Codziennie to samo 110/75 a w dniu wizyty 150/110 xD Nie strasz mnie tym cukrem, proszę. Ja i tak mam pietra ^^

@Marti92 cześć, rozgość się u nas :) Na kiedy masz termin?

@reniuszek kochany Jasiek <3

Dopiero wstałam. Ale jestem nieprzytomna o_O Najchętniej dalej bym spała. Tyleże muszę zjeść drugie śniadanie i się ogarnąć. Za 2 godziny przyjeżdża Mąż i jedziemy z królikiem do veta. Olek mnie od 2 dni ssie na całego. Ciągle głodna, spiąca i brzuś rośnie <3 Kochany Mały :) No nic idę przygotować jakieś kanapki. Ł mi wczoraj przywiózł taki pyszny chlebek mmmm... No i czekam na wieści od Was Dziewczyny :*

@Oska305 o jaaa, straszne... Współczuję, gdzie mąż pracuje w jakiej miejscowości?

@CarlaR @doublemummy @Rossiczka @Malgoś86 @Endywia @Oska305 @gie_er - powodzenia na wizytach i udanych polowkowych. Oo sporo nas dziś

Kurcze jakieś krostki swedzace na rękach i stopach młoda moja dostała? Swędzi ja to i są czerwone, a z rączek schodzi skóra tzn tylko z opuszkow paluszkow. byłam dziś z nią u lekarza i mówi że to zwykle potowki. Tylko że w lato tak się nieraz robi . Dostaliśmy maść na swędzenie i maka ziemniaczana na osuszanie.

......:::::::::19t. i 1d::::::::.........

Dziewczeta kciuki mocno zacisniete :) przynieście same radosne wieści !

@Oska305 bardzo współczuję. Jeśli chodzi P naturę nigdy nic nie wiemy. Mam nadzieję, że wszystko szybko się ustatkuje !

@Rossiczka Ja generalnie nie jestem za bujaniem. Wszystkie kolyski dyskwalifikuje.

Ja dzisiaj planuję leżeć i tyle.
Nie uwierzycie jak Jasiek się rozskakal ...kopie aż widać :O
Renia, a z jakiego powodu odrzucasz bujane? Bo może o czymś nie wiem :)
Przyznam się, że ja uwielbiam prostotę i dla mnie te kosze najpiękniejsze są bez tych budek etc. Tylko materacyk i wiklina i najprostszy stojak

@DigitalGirl więcej rzeczy na amazonie szukasz ? :D
Proste :) szukamy też tak orientacyjnie wózków, mat edukacyjnych itp
Z ciekawych zakupów chyba zdecydujemy się na kosz na pieluchy tommie tippee czy jak to się pisze, zwija pieluchy na takie kiełbaski i podobno nie "pachnie" nawet jak się wyciąga ten piękny ładuneczek ;) tylko ciągle zastanawiam się czy to potrzeby wydatek.
Dziewczyny nasze auto w porządku. Kamień z serca[emoji1] Teraz zaczynają porządku i przywracanie wszystkiego do stanu używalności. Na szczęście nikt nie został poważnie ranny.
Uff..no to szczescie w nieszczęściu.

@Oska305 o jaaa, straszne... Współczuję, gdzie mąż pracuje w jakiej miejscowości?

@CarlaR @doublemummy @Rossiczka @Malgoś86 @Endywia @Oska305 @gie_er - powodzenia na wizytach i udanych polowkowych. Oo sporo nas dziś

Kurcze jakieś krostki swedzace na rękach i stopach młoda moja dostała? Swędzi ja to i są czerwone, a z rączek schodzi skóra tzn tylko z opuszkow paluszkow. byłam dziś z nią u lekarza i mówi że to zwykle potowki. Tylko że w lato tak się nieraz robi . Dostaliśmy maść na swędzenie i maka ziemniaczana na osuszanie.

......:::::::::19t. i 1d::::::::.........
Mąż jest w małej wiosce rybackiej na samym dole Anglii, w Kornwalii. Jakieś niecałe 2 godziny od Plymouth. Piękne miejsce, nad samym oceanem. W ogóle jeśli wybieracie się do Anglii to Kornwalia musi znaleźć się na waszej liście miejsc do zobaczenia.

reklama
@reniuszek Tobiasz nigdy się nie lubił bujać, do tej pory nie lubi huśtawki. A moge zapytac dlaczego bujanie dyskwalfikujesz ? :D
Dla mnie to zbędne, więc kolysek nie będzie. Zawsze starałam sie o odpowiednią atmosferę i bliskosc z Maksiem ....taka magię dzięki której był spokojny i spał. Nie wyobrażam sobie inaczej. Delikatne kolysanie i tak dziecko ma zapewnione kiedy jest noszone na rękach czy jeździ w wózku...więc dla mnie dodatkowe kolebanie jest zbędne.

Do góry