reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2017

My się zastanawiamy nad wózkiem Jedo Fyn. Na nasze wertepy i krzywe chodniki tylko duże pompowane kola.
Kolor na razie nie ustalony.
A co do meblowania pokoi dziecięcych. My mamy tylko sypialnie i salon więc łóżeczko z jakimś dodatkowym mebelkiem stanie u nas w pokoju. I też się pomiescimy:)

To macie tak jak my :) My póki co i tak śpimy w dużym pokoju a mały pokój jest króliczym rajem xD Końcem lata chcemy uszaka przenieść do dużego, a my gdzieś przez ok rok będziemy spali z Młodym w małym pokoju. Potem wracamy do dużego ;)

Ja też się nastawiłam na wózek z pompowanymi kołami. Kiedyś w sklepie jeździłam po ścieżce testowej i tylko te mnie satysfakcjonowały :)

reklama
A ja dalej nie mogę się zdecydować na wózek bo mój mądry mężulek tylko mówi abym poczekała aż poznamy płeć a co tu ma płeć do wyboru wózka to ja będę większość czasu operowała wózkiem i wnosiła go i znosiła po schodach a nie on ehh z tymi facetami jest koszmar oni to by wszystko kupili na ostatnia chwile i tak by było najlepiej ale wam powiem że jak ostatnio z nim byłam w smyku to dla maluszka kupił pajaca tygryska bo mu się tak strasznie podobał
Ahahaha, tak masz rację. Faceci zawsze mają czas. Mojemu ostatnio wyłożyłam plan działania i że w październiku chcę już mieć pokoje urządzone. Na co On a co Ci się tak spieszy? To Mu powiedziałam, Kochanie ja za 4.5 miesięcy rodzę a w listopadzie nie będę się siłowała z meblami jak już będę dużym hipciem :D Jakiś taki szok do Niego dotarł xD On ciągle chyba myśli że jesteśmy dalej w 1 trymestrze xD Hihihihi :)

Ahahaha, tak masz rację. Faceci zawsze mają czas. Mojemu ostatnio wyłożyłam plan działania i że w październiku chcę już mieć pokoje urządzone. Na co On a co Ci się tak spieszy? To Mu powiedziałam, Kochanie ja za 4.5 miesięcy rodzę a w listopadzie nie będę się siłowała z meblami jak już będę dużym hipciem :D Jakiś taki szok do Niego dotarł xD On ciągle chyba myśli że jesteśmy dalej w 1 trymestrze xD Hihihihi :)
Czy ja wiem mój mężulek jak się dowiedział o pierwszej ciąży to szybko wszystko kupował i nawet skręcał a teraz jakaś olewka totalna ale cóż sama wszystko zrobię nie będę się prosić

Nic dziwnego jak już się dwoje odchowało to się wie co jest potrzebne mój starszy syn miał być z grudnia ale tak mu się śpieszyło na ten świat że urodził się 3 tyg przed terminem wiec wiem co na zimę mam kupić maluszkowi a co na lato bo młodszy z czerwca
Ja mam dzieci ze stycznia i z czerwca wiec tez podobnie ☺

@chucherko też myślę o Jedo ale model Koda [emoji6]. Najbardziej mi się na żywo spodobał w sklepie [emoji6]. Jakoś tak się fajnie prowadził. Wrzuciłam kiedyś zdjęcie do wątku z wózkami [emoji6]. Ale jeszcze nie sprawdzałam jak się składa, a my mamy auto w sedanie i nie wiem czy wygodnie będzie go pakować do bagażnika [emoji6]. Musimy wybrać się do sklepu jeszcze raz i to sprawdzić [emoji6] tak przy okazji będziemy przymierzać foteliki..
Początkowo chciałam pompowane koła, ale teraz rozważam też te żelowe.

Jak mnie dziś boli sutek [emoji53].. Chyba zaraz będę musiała ściągnąć stanik bo tak mnie drażni jego dotyk [emoji53]. Choć pewnie dotyk bluzki też by nie był lepszy..

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

Po pierwsze to każdy kupuje to co chce, może. Ja osobiście nie widzę powodu rezygnować z przewijaka zwłaszcza że przy moim wzroście była to po prostu wygoda. Poza tym służył mi przewijak na komodzie dwa lata, więc ciężko uznać wg mnie to za zbędna rzecz. Zwłaszcza, że i tak gdzieś ubrania trzeba dla dziecka trzymać, a latanie w nocy po całym mieszkaniu do szafy syna średnio praktyczne się wydaje.
Fotel do karmienia to dla mnie taki luksusowy dodatek, bo spokojnie można obyć się bez. Chociaż pamiętam ból pleców przy karmieniu, więc tym razem powiedziałam, że będzie.

To ze ktoś ma jedno, dwa, trzy czy więcej dzieci i swoje sprawdzone rzeczy, to nie usprawiedliwia gadania że wie co jest potrzebne a co zbędne. Bo każda z nas jest inna, dla mnie kącik dziecka musi być na tyle ładny i wkomponowany w sypialnie bo inaczej nie będę lubiła w niej spędzać czasu, nie
Będę potrafiła się zrelaksować. Tak mam , mój mąż zresztą też. Co nie oznacza że zaraz wydam milion.monet na meble ;-)

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom

Po pierwsze to każdy kupuje to co chce, może. Ja osobiście nie widzę powodu rezygnować z przewijaka zwłaszcza że przy moim wzroście była to po prostu wygoda. Poza tym służył mi przewijak na komodzie dwa lata, więc ciężko uznać wg mnie to za zbędna rzecz. Zwłaszcza, że i tak gdzieś ubrania trzeba dla dziecka trzymać, a latanie w nocy po całym mieszkaniu do szafy syna średnio praktyczne się wydaje.
Fotel do karmienia to dla mnie taki luksusowy dodatek, bo spokojnie można obyć się bez. Chociaż pamiętam ból pleców przy karmieniu, więc tym razem powiedziałam, że będzie.

To ze ktoś ma jedno, dwa, trzy czy więcej dzieci i swoje sprawdzone rzeczy, to nie usprawiedliwia gadania że wie co jest potrzebne a co zbędne. Bo każda z nas jest inna, dla mnie kącik dziecka musi być na tyle ładny i wkomponowany w sypialnie bo inaczej nie będę lubiła w niej spędzać czasu, nie
Będę potrafiła się zrelaksować. Tak mam , mój mąż zresztą też. Co nie oznacza że zaraz wydam milion.monet na meble ;-)

Zgadza się, ale ja nigdzie nie powiedziałam co jest zbędne konkretnie. I do nikogo konkretnie nie uderzałam w tej kwestii. Każdy kupuje tyle na ile go stać i tyle ile potrzebuje i na ile ma miejsce.
I fakt ilość dzieci nie ma tu za dużo do gadania ale tak jak już kiedyś pisałam ja się już przekonałam, ze takiemu dziecku aż tak dużo nie potrzeba i niektóre rzeczy są tylko na chwilę, a ja osobiście nie chce się co chwilę o nie obijać :). Mam też prawo wyrazić swoje zdanie, żeby te których np nie stać na pewne rzeczy wiedziały, że bez tego też da się żyć. Dlatego popieram wpis koleżanki która pisała, że dziecko również można przebrać na łóżku. Nikogo tym wpisem nie chciałam urazić więc jeśli tak się poczułaś to przepraszam.

Myślę, że każdy powinien robić tak jak uważa :)

Dla mnie to pierwsze dziecko i zamierzam urządzić cały pokoik dla niej/niego :) choć ciągle słyszę, że po co skoro takie dziecko to nic nie pamięta. Może i tak jest, ale ja pamiętam :) pomijam fakt ze do tej pory mieszkamy we dwójkę w nie do końca urządzonym domu i niektóre rzeczy musze kupić bo dziedzic czy dziedziczka nie mieli by gdzie pieluszek trzymać ;)

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

@Karolcia1992 Super zdjęcie ;)Ciesze się że wszystko ok.
@MagMag Duża dziewczyna już z niej ;)Jednym słowem chowała się przed Tobą ;)
@Eraja Z moim mężem jest podobnie ;)Jak ostatnio wspomniałam o wózku to on do mnie,że przecież jeszcze tyle czasu jest i zdążymy a ja na to,że wole być wcześniej przygotowana bo potem nie będę miała siły na jazdy i oglądanie wózków czy kupowanie innych rzeczy.Potem to ja się będę toczyć :D:D

reklama

Swoją drogą misiaczka napisała ze wie co jest zbędne a co niezbędne ale myslę, że nie chciała się tym wymądrzać tylko chodziło o nią konkretnie. Dla Ciebie niezbędny jest przewijak bo jesteś wysoka... Czyli też już po pierwszym dziecku wiesz co jest zbędne a co niezbędne dla Ciebie :)

Do góry