reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Mnie to tam się wszystko przyda - ten typ charakteru xD Także biorę co mają bo ja nie mam nic ^^ Hihihihi. A fotel i tak chciałam kupić do dużego pokoju :) Tylko wpierw meblościanka, bo nie wiem czy mi wejdzie tam gdzie chcę ^^

Swoją zbieraninę zaczynam od przyszłej soboty, bo przyjedzie rodzinka z pierwszą dostawą ^^ W ogóle jaką mi Mama sprawiła cudną karuzelkę. Leżę i sobie puszczam filmik który mi nagrała z melodyjką i cieszę się jak głupia xD

reklama
Ja lubię czytać co Wam się przyda, a co nie. I ewentualnie sie sugeruje. Nikogo nie oceniam. Każdy ma swój rozum. Ja nie ukrywam, że u nas z finansami raczej genialnie nie jest. Dlatego wózek i łóżeczka kupiłam używane. A promocje to też raczej w Auchan, Pepco itp, a nie na rozkład 5-10-15, H&K, bo nawet na promocji jest tam dla mnie za drogo. Samo in vitro pochłonęło prawie 15 tyś zł. Dlatego proszę niech każdy kupuje co chce i na co kogo stać. Bez złośliwości mi tu.[emoji38] Było fajnie między nami i tak ma zostać [emoji7][emoji11]

Mnie to tam się wszystko przyda - ten typ charakteru xD Także biorę co mają bo ja nie mam nic ^^ Hihihihi. A fotel i tak chciałam kupić do dużego pokoju :) Tylko wpierw meblościanka, bo nie wiem czy mi wejdzie tam gdzie chcę ^^

Swoją zbieraninę zaczynam od przyszłej soboty, bo przyjedzie rodzinka z pierwszą dostawą ^^ W ogóle jaką mi Mama sprawiła cudną karuzelkę. Leżę i sobie puszczam filmik który mi nagrała z melodyjką i cieszę się jak głupia xD
Też chętnie przydatne wszystkie przedmioty które mi się podobają :D

@Rossiczka to ja tu wyjdę na jakąś dziwną bo pierwszą rzecz jaką zamówiliśmy do pokoju Kaliny jest fotel do karmienia :D mam mega uroczo z kręgosłupem, więc myśl o uniknięciu lub zniwelowaniu bólu placów w trakcie karmienia jest warta sporych pieniędzy :) pominę to że się buja, obraca wokół własnej osi i ma funkcję "relax" więc czekam na niego jak na zbawienie..nawet teraz do siedzenia przed kompem :D pod koniec listopada pójdzie do Kaliny pokoju. Niestety czas realizacji zamowienia to 6-8tyg więc jeszcze poczekamy...

Swoją drogą misiaczka napisała ze wie co jest zbędne a co niezbędne ale myslę, że nie chciała się tym wymądrzać tylko chodziło o nią konkretnie. Dla Ciebie niezbędny jest przewijak bo jesteś wysoka... Czyli też już po pierwszym dziecku wiesz co jest zbędne a co niezbędne dla Ciebie :)

Ja nie czuję się urażona, spokojnie :) po prostu postanowiłam napisać swoje zdanie i tyle.
Po prostu doskonale pamiętam siebie w pierwszej ciąży, i strasznie było mi przykro jak na forum pisałam że marze o powrocie na siłkę i spinning, a dziewczyny z dziećmi w jakieś sposób starały mnie przekonać ze to nierealne, żebym te myśli szybko odrzuciła bo się rozczaruje etc. W sumie było mi przykro. Myślę, że jak Dziewczyny kompletują wyprawki pierwsze to chętnie słuchają rad, ale w moim odczuciu "wiem co jest zbędne a co niezbędne, bo mam dwójkę dzieci" brzmi trochę tak średnio.
ja mam jedno dziecko i wiem co mi jest potrzebne jak by miało urodzić się identyczne, ale przecież dzieci są rożne. Więc np nie wykluczam że będę potrzebować chusty etc.

@Oska305 ja mam bardzo wiele rzeczy po Tobiaszu które używane kupiłam. Fotelik do karmienia, bujaczek, huśtawka, rowerki, ubranka i wiele wiele innych. Teraz tez przeglądam olx a nóż znajdę komodę :D

@Rossiczka to ja tu wyjdę na jakąś dziwną bo pierwszą rzecz jaką zamówiliśmy do pokoju Kaliny jest fotel do karmienia :D mam mega uroczo z kręgosłupem, więc myśl o uniknięciu lub zniwelowaniu bólu placów w trakcie karmienia jest warta sporych pieniędzy :) pominę to że się buja, obraca wokół własnej osi i ma funkcję "relax" więc czekam na niego jak na zbawienie..nawet teraz do siedzenia przed kompem :D pod koniec listopada pójdzie do Kaliny pokoju. Niestety czas realizacji zamowienia to 6-8tyg więc jeszcze poczekamy...

Ja o fotelu przy Tobiaszku nie pomyślałam i codziennie musiałam wykonywać ćwiczenia na kręgosłup. Więc to nie jest dziwne. Tylko obiektywnie jest to rzecz droga, z której jak trzeba z czegoś zrezygnować to się rezygnuje.
Pokaż to cudo, bo brzmi fenomenalnie :) Ja chce zwykły fotel uszatek :)

Najpierw stawialiśmy na ten poniżej bo meble w takim stylu nam się podobają

1500391967-aaaaaa.jpeg

Ale jak usiedliśmy na tym..nie mieliśmy już wyboru..żaden na których siadalam nie był tak wygodny i komfortowy. Co prawda wygląd nie powala..ale brzydactwem totalnym też nie jest. Zamówiliśmy taki ale w szarym kolorze :)

1500391396-aaaaaa.jpeg

1500391893-aaaaaa.jpeg

Sorki za ceny na zdjęciach, ale cykalismy bezpośrednio w sklepach.

reklama
Do góry