reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2017

Juz po badaniach potwierdzone w 100% że bedzie Antos.Ma 400g i jest zdrowym duzym chlopcem nie chciał buzi pokazac przytulil sie do mamy od wewnatrz .Najwazniejsze ze zdrowy szyjka tez w pożądku 3,9 cm.Na dole dowód rzeczowy ,że bedzie chłopiec.
Konkretny dowód ☺

Ja ostatnio byłam nad jeziorem z moimi dziećmi i z bratankiem mojego męża. Jak młody sie rozegrał- lat 7 to ja złapałam buraka i nie wiedziałam gdzie mam oczy podziac. Ale jego bracia jak sie urodzili to jak teściowa im pampersa odwinela to zrobiła minę jak te babki z seksmisji na koniec co pierwszy raz siusiaka widziały ☺ a przyzwyczajona jestem do takich widoków bo najpierw bratem sie opiekowała -16 lat różnicy a teraz mam syna. ☺

reklama
Hej dziewczyny. Gratuluję wczorajszych wizyt. @Magda będziesz miała swoją malutka dziewczyneczkę[emoji7]
A u mnie d... biorę codziennie żelazo i tabletki z buraka czerwonego, a mój wynik leci na łeb na szyję. Jest już 10,5. No cholera jasna! Dobrze, ze jutro wizyta to zapytam co dalej.
Ja miałam 10,4 lekarz kazał mi zrobić badanie poziom żelaza w surowicy krwi.

Czesc dziewczyny !
Powodzenia na wizytach :) - jak ten czas leci dla czesci z nas juz polowa ciaza :) teraz bedzie z górki

@Ankus z reka na sercu polecam przewijak z ikei. Z Maksiem nie mielismy bardziej funkcjonalnego mebelka
Dzisiaj boska pogoda u nas, a ja obiecalam Maksowi kino.... nie wiem jak wysiedze w tym kinie, w nocy brzuszek mnie pobolewal tak mi juz niewygodnie :/ Zobacz załącznik 815149
Dziękuję, zapamiętam, ale nie wiem czy będę miała na to miejsce w pokoiku.

Ja szafy mieć nie będę, tylko właśnie komodę z przebijakiem. No chyba że się koncepcja zmieni. łóżeczka nie ozdabiam za bardzo na sam początek będzie prześcieradło i kokon. Aby dziecko przez szczebelki było widać. Niestety te wszystkie baldachimy i inne są piękne, ale zbierają kurz :(
To dobrze, że piszesz. Masz rację z tym kurzem. Ja muszę urządzić cały pokoik dla dziecka i nie wiem czy kupić szafę, regał czy komode.

Jeny z ubranek przechodzimy do coraz poważniejszych zmian, meble. Zaraz będą bryki się pojawiać :-) ale ten czas gna

@blair_90 też myślałam o całkowitej zmianie sypialni tylko ze względu na przeprowadzkę to bez sensu. "Biuro" męża do salonu musi się przenieść. Ale z naszymi meblami szaleć nie będę. Co do sprzątania, mi T. Od dawno to rozwiązanie proponuje, ale mam opory. To będzie dla mnie taki znak, że nie daję rady ;-)

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja nie mam wyjścia i muszę meble kupić bo teraz jedna komoda jest więc nie będzie gdzie trzymać rzeczy maluszka.
Ja też zawsze miałam opory przed kimś do pomocy. Mąż nawet przed ciążą jak pracowałam proponował ale wtedy mówiłam, że to bez sensu. Ale teraz widzę, że by się przydał ktoś. I chyba nede musiała się poddać w tej kwestii.

m3sx3e3k25iia4nv.png

Co do bryk, my się chyba zdecydowaliśmy na bebetto bresso. Jeździłam nim w sklepie, jest leciutki, super się prowadzi, ma bardzo dobre opinie. Na żywo wygląda o wiele lepiej. Ma fajny kolor i rączkę z ekoskory. Podoba mi się bardzo. Myślę, że w sierpniu go zamówimy.
_20170718_133408.JPG

Załączniki

• _20170718_133408.JPG
    _20170718_133408.JPG
    187,2 KB · Wyświetleń: 116
Hej dziewczynki

Życzę udanych wizyt i gratuluje dobrych wiadomości tym co już są po

Ale ja dzisiaj jestem szczęśliwa mój czterolatek od września w kacu pójdzie do przedszkola tzn do szkoły ale tam otwierają odział przedszkolny do normalnego przedszkola się nie dostał uff ulga będę miała trochę czasu spokoju tylko mam inny problem bo nie wiem co mam zrobić ze starszym synem bo on chodzi do innej szkoły a ten będzie do innej czy go przenosić i zostawić z jego kolegami czy przenieś aby obaj bracia byli razem w jednej szkole hmm on nie chce bo wiadomo kolegów mam i tak zastanawiam się aby może sprawdzić jak mi to będzie przez ten rok bo starszy już sam chodzi do szkoły i wraca wiec zaprowadzaniem nie mam problemów hmm

Ja co do mebli to nie kupuje chłopaki maja w swoim pokoju dużą szafę i tam mi się zmieści malucha rzeczy a co do przewijaka to nie kupuje bo miejsca na to nie mam na kanapie tez da się dziecko przebrać tylko wystarczy coś rozłożyć aby nie pobrudzić
A co do wydatków to ja zacznę wszystko kupować we wrześniu bo we sierpniu musze zaopatrzyć się w dwie wyprawki szkole a nie mówiąc już o naszym wyjeździe nad morze

Uciekam sprzątać a potem z chłopakami na plac zabaw

reklama
Co do bryk, my się chyba zdecydowaliśmy na bebetto bresso. Jeździłam nim w sklepie, jest leciutki, super się prowadzi, ma bardzo dobre opinie. Na żywo wygląda o wiele lepiej. Ma fajny kolor i rączkę z ekoskory. Podoba mi się bardzo. Myślę, że w sierpniu go zamówimy.
Zobacz załącznik 815187
Śliczny ale niesteyy nie na naszą kieszeń, ale może bedzie jakiś przypływ gotówki w totka wygram albo cuś

Do góry