reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Ja mam dzisiaj kiepski dzień. Powiem Wam, że całkowicie zwatpilam w swój związek i mam ochotę na poważnie go zakończyć. Absolutnie i na zawsze. Nie wiem czy jesteście w stanie wyobrazić sobie być w związku i czuć się jakby było się samemu???

Jestem, byłam w takim i uciekłam, jak coś mi chłopak o zaręczynach wspomniał... Do tej pory nie wiem skąd znalazłam w sobie siłę mając 21 lat po ponad 5 latach związku.

reklama
Wzialam wczoraj dwie nospy naraz i przestało boleć moment zasnąłem taka byłam wykończona. Dwa razy wyniotowaalm ostro . Myślałam że lepiej mi się zrobi ale nie prawa. Dalej bolalo i na bok położyć się nie mogłam tylko na plecach. Cały brzuch mam od wczoarj napięty i przez to maluszka wyczuć nie moge czy z nim wszytko ok. Do tej pory nie dał znaku życia ;( a już mi się naprawdę ruszał tak że wystarczy że go palcem smyrnalam to np. Przesunąl się albo mi z buta dawał "weź ta rękę bo mam tu i tak mało miejsca" ;) czekam nadal na jaki kolwiek znak jeśli się nie ruszy chyba pojadę i tak na IP. mam teraz jak by lekkie zakwasy po wczorajszym bólu. @gie_er tak podejrzewam że to jedzenie może jakieś zatrucie miałam, w ciąży to czysty objaw i może się objawić nawet wtedy kiedy wszyscy jedzą to samo nikomu nic nie jest a ciężarnej np. Nie podeszlo. Kupiłam obiad bo nie chciało mi się gotować i to mięso nie zbyt było... ;/ nie zjadłam go do końca

......:::::::::17t. i 5d::::::::.........

@reniuszek nie zależnie jaka decyzje podejmiesz ważne żebyś to Ty była szczęśliwa.

ja też mam męża który mnie nosi na rękach i okazuje uczucie na każdym kroku. Z którym mogę rozmawiać o wszystkim i który sam więcej okazuje miłości ode mnie. I tego właśnie Co życze żebyś jeszcze trafiła na tego wymarzonego :)

Oska to nie zawsze obłuda, żal mi takich zwierząt, ale mieszkając na 35m2 nie jestem w stanie dobrać trzeciego kota do kolekcji...

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Myślę, że Os ce chodzi o ludzi co pod każdym postem zamartwiają się biedne zwierzę i na tym ich pomoc się kończy, nie chcą inaczej pomóc. Ja nie zabiorę zwierzaka z fundacji/schroniska, bo takie mam już 3 plus jeden, który sam się wprowadził, ale zdarza mi się wozić zwierzęta po Polsce jak trzeba je gdzieś przewieźć, jeśli jadę w tamtą stronę, zgarniać potrącone zwierzęta z ulicy, nawet jeśli są w takim stanie, że jedyne co mogę im zaoferować to bezbolesna śmierć. Kupuje fanty na bazarkach fundacyjnych, czy sama im takie fanty podrzucam. Każda pomoc się liczy
To nie tylko chodzi o przygarnianie kolejnego zwierzęcia, ale nawet o symboliczne wsparcie, bo wiadomo ani my nie możemy się męczyć ani zwierzęta jak jest och za dużo.

Dzień dobry
Ehhh Reniuszku jestem z Tobą....
Eklerka jak trzeba będzie to jedź na IP, mam nadzieję że maluszek szybko da znać o sobie!
Moi chłopcy już we Francji, jeszcze 3h i dojadą na miejsce, masakra tyyyle godzin w autokarze.
Ja już pije kawkę a o 12 ma być moja mama, także zabiorę ją gdzieś na obiad i może jakieś szoping ;-)
Miłego dnia!

Dzień dobry :) Usnęłam o 5 i właśnie wstałam. Mąż mi sprzedał małą przyjemność to usnęłam jak dziecko xD

@eklerkaa może nie czekaj tylko jedź od razu? Powiem Ci że ja ostatnio też co bym nie zjadła i w różnych ilościach to boli mnie żołądek. Po tych śledziach i sałatce porowo-fasolowej tak cierpiałam w nocy że było ciężko. Na szczęście mi wystarczyło tylko posiedzieć na kibelku. Ale Ty... Kurcze :( Lepiej podjedź na IP. A jak coś było w tym mięsie? Niech to sprawdzą Kochana... <tuli>

Hej mamuśki... Mam pytanie dość dziwne może się wydawać ale bardzo ważne dla mnie jest to czy tylko ja tak mam.. A mianowicie... czy któraś z Was miała bądź ma lęki że zupełnie przez przypadek skrzywdzi swoje dziecko? Termin porodu mam na 12 grudnia a już nosząc mojego miesięcznego brata na rękach mam myśli że wypadnie mi z rąk bo dostanę na przykład paraliżu rąk.. Nie wiem skąd mi się to wzięło.. Ale jest to straszne.. Boję się że się wywroce i uderzy główka o podłogę.. Jak przechodzę w drzwiach boję się że się potkne i uderzy się główka o próg... Straszne to są myśli przerażają mnie strasznie się boję tego czy wie może któras z Was jak pozbyć się tych lęków? Pozdrawiam :)

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom
Każda z nas ma lęki, czasami irracjonalne np. ja panicznie boję się ostrych narzędzi w okolicy oczu, bo już je widzę wyłupane :D:D

A to, że boisz się o dziecko dowodzi 2 rzeczy: masz małe doświadczenie z dziećmi i podświadomie chcesz chronić dziecko przed zagrożeniami, niestety błędnie identyfikujesz siebie jako zagrożenie. A ty będziesz matką, ty potrafisz je najlepiej ochronić, nikt inny.

Nie daj się tylko zwariować, nie nakręcaj się. Masz małego braciszka - przebywaj z nim jak najwięcej czasu, masz możliwość obycia z noworodkiem, nabrania wprawy i zaufania również do samej siebie.

Jak śnieżynki z nieba, posypią nam się dzieci.
Czekamy na pierwszy śnieg, a z nim nasze maleństwa.

Skontrolujcie kalendarz i uzupełnijcie pod linkiem:
Link do: Kalendarz Grudniowe mamy 2017

2017-07-10 Kasia12345 Wizyta kontrolna i usg
2017-07-10 pieszczoszka1988 wizyta kontrolna usg
2017-07-10 JaneHeart wizyta kontrolna 19 tydzień
2017-07-11 izabela90 wizyta kontrolna usg
2017-07-11 Millo USG polowkowe
2017-07-11 Zinc USG połówkowe 20 tydz
2017-07-12 Karolcia1992 wizyta kontrolna
2017-07-13 Bebebe Wizyta kontrolna usg
2017-07-14 panda88 Wizyta kontrolna I usg 18 tyg
2017-07-14 DigitalGirl USG połówkowe (20t 5d)
2017-07-14 Lake882 Wizyta kontrolna i usg
2017-07-14 Ankuś usg połówkowe 20t2d godz.20:20
2017-07-15 Oska305 Usg połówkowe
2017-07-17 daruuunia3 Wizyta kontrolna i usg
2017-07-18 Karolcia1992 USG połówkowe
2017-07-19 doublemummy usg połówkowe + kontrola 21t2d
2017-07-19 Rossiczka USG połówkowe
2017-07-19 Małgoś86 usg połowkowe
2017-07-19 Endywia wizyta kontrolna+ usg
2017-07-19 Oska305 Wizyta kontrolna 21 tyg
2017-07-19 gie_er wizyta kontrolna
2017-07-20 allime wizyta kontrolna+ usg
2017-07-20 Manique wizyta u diabetologa
2017-07-21 Angella210 wizyta kontrolna i usg
2017-07-25 Eraja wizyta kontrolna i usg
2017-07-26 chucherko wizyta kontrolna bez usg
2017-07-27 misianka Wizyta kontrolna
2017-07-28 mrsMalec wizyta kontrolna usg
2017-07-28 misianka USG połówkowe prenetalne
2017-07-28 Endywia USG połówkowe
2017-07-28 Manique USG połówkowe
2017-07-28 tusiaczzek1988 wizyta kontrolna i usg
2017-07-29 Maglik wizyta kontrolna i usg
2017-07-31 Eraja USG połówkowe 21+0
2017-07-31 Manique wizyta kontrolna z usg
2017-07-31 gie_er wizyta kontrolna
2017-08-03 basiulka9 USG połówkowe
2017-08-04 chucherko USG połówkowe 21t 3d
2017-08-08 tusiaczzek1988 USG połówkowe
2017-08-08 gie_er USG połówkowe
2017-08-10 Mikado93 USG połówkowe (22t6d)
2017-08-14 Lake882 USG połówkowe

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Pod Link do: Kalendarz - gdzie go szukać i jak obsługiwać znjadziesz instrukcję :)

dziewczyny jestem chora. Łeb mi pęka, boli mnie gardło a najgorsze, że kaszlę i od tago kaszlu boli mnie brzuch...

Wzięłam rutinoscorbin, piję herbatę z malinami i nie wiem co jeszcze mogę... Była któraś przeziębiona w ciąży?? co brałyście??

reklama
dziewczyny jestem chora. Łeb mi pęka, boli mnie gardło a najgorsze, że kaszlę i od tago kaszlu boli mnie brzuch...

Wzięłam rutinoscorbin, piję herbatę z malinami i nie wiem co jeszcze mogę... Była któraś przeziębiona w ciąży?? co brałyście??
Czosnek, czosnek i jeszcze raz czosnek. Nie brzmi dobrze. Ale to najskuteczniejszy antybiotyk. Miodem sie tez potraktuj. I zdrowka!

Do góry