reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

Wiesz, że o tym myślałam? Bo na prawdę jest świetny i w końcu pierwszy raz (mimo że już 19tc) nie czułam się u gina jak intruz, a wręcz przeciwnie bardzo przejął się moją sytuacją. Nawet w połowie mojej wizyty skończył mu się czas pracy, a nie zauważyłam by jakoś wtedy próbował mnie zbyć, za to odwrotnie- jeszcze przeanalizował ze mną wszystko na koniec podsumowując w ten sposób całą wizytę i tłumacząc zalecenia z kartki ;) aż się położne zaczęły śmiać jaka to młodzież pracowita... No ale właśnie w tym kłopot, on jest młodym lekarzem i jeszcze nie przyjmuje tak normalnie w gabinecie. Pracuje głównie na oddziale i pomaga na IP. Więc niestety, choć jestem bardzo zadowolona z wizyty i z tego że w końcu ktoś zamiast mnie zbywać to jeszcze dopytywał, to nie tym razem.
A pytałaś? Bo ten który mi zaczynał prowadzić ciążę, był dopiero w trakcie specjalizacji a przyjmował w jednej przychodni parę godzin w tygodniu.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Mikado93 teraz odpocznij porządnie i uważaj na siebie żeby wszystko się wygoiło :) a w międzyczasie koniecznie poszukaj nowego lekarza, który się wami dobrze zajmie :)

yuudhqvkh0cpri5e.png

Dziewczyny puszczacie kołysanki do brzuszka ? Ja zaczęłam od paru dni mojej niuni puszczać i jak tylko włączę malutka tak zaczyna się ruszać a brzuszek tylko podskakuje:) jak by tańczyła ;)

Napisane na SM-N900V w aplikacji Forum BabyBoom
Ja dzisiaj zaczęłam gadać do Maksa i mega na to reaguje :D nawet jak się nie rusza i jest cisza i zacznę do niego mówić to od razu czuję ruchy :) i to jest powtarzalne, więc chyba nie tylko przypadkiem udaje mi się wyczuć moment :D

yuudhqvkh0cpri5e.png

Jeju, w głowie się nie mieści, że lekarze przeoczyli łożysko przodujące.
Mój lekarz już na usg I trym mnie uprzedzał, że może się przydarzyć krwawienie właśnie ze względu na położenie łożyska, i aby wtedy na spokojnie podjechać do szpitala ew tylko sprawdzić czy to jest źródło krwawienia. Ile stresu zaoszczędzone gdyby coś się faktycznie zaczęło dziać. Szkoda, że lekarze bez podejścia i kompetencji przyjmują w szpitalach. I tyle twojego stresu!

A ja dziś odebrałam wyniki cytoligii, i ku mojemu zaskoczeniu po raz pierwszy mam grupę I. Zawsze było II. Miłe zaskoczenie na koniec dnia.

Mikado uff całe szczęście że lekarz dobrze Was zbadał. Odpoczywaj dużo i zero stresu!
Tusiaczek super ze wizyta ok! Dzieciaczki już duże ;-) ekstra!

Ja zaraz muszę zacząć pakować mojego syna, bo jutro wyjeżdżają z mężem do Hiszpanii na obóz sportowy, a że jest po ej operacji dlatego mój Ł z nim jedzie. Ja zostaje na 9 dni sama i już w niedzielę przyjeżdża moja mama i w poniedziałek jedziemy na cały dzień do Zakopanego i coś jeszcze powymyslamy żeby się nie nudzić, na szczęście moja mama jest taka żywa i energiczna (mam o po niej) ze lubi łazić po galeriach, po kinach ip id... no i będziemy śmigać ;-)

Pytanie: co w ciąży można na opryszczkę na ustach????

Raz jeszcze dziewczyny dzięki za całe to wsparcie. :D
Ja już po późniejszym obiedzie i teraz mam popołudnie ze swoją poduszką ciążową i kocykiem. Miałam inne plany na ten weekend ale nie wypali raczej i odpoczywam zgodnie z zaleceniami. ;)
@gie_er Jakoś tak w trakcie rozmowy wyszło, że niestety ale nie i jedynie w szpitalu pracuje (nawet jak go z ciekawości na necie szukałam to nie znalazłam).
@tusiaczzek1988 Gratulacje zdrowych maluszków :)
@JaneHeart U mojego małego jest całkiem odwrotnie, jak za bardzo szaleje, to albo dotknę w tym miejscu brzucha albo właśnie zagadam do niego cokolwiek i nagle spokój. :) Przynajmniej na chwilę bo za minutę, dwie znów szaleje.
@MagMag Sama jak dziś usłyszałam to z niedowierzaniem na lekarza patrzyłam. Chyba się zorientował bo na moje spojrzenie zaczął mi tłumaczyć i pokazywać gdzie co jest. No i łożysko faktycznie sięgało prawie ujścia szyjki, góra centymetr wyżej było nie więcej.

Aha, zapomniałam się pochwalić. Mały już ma 280g i wymiarami wpada w końcówkę 20tc, mimo że z OM dziś zaczęliśmy 19tc. No i lekarz mi dziś potwierdził, że to co uważałam za ruchy nimi są bo jednocześnie czułam i widziałam na ekranie, więc kolejne gadanie mojego byłego gina można między bajki wsadzić. :p

reklama
Do góry