reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

Dziś cały dzień w biegu i miałam już nie nadrabiać, ale jak zobaczyłam wiadomości, że Mikado jedzie do szpitala to musiałam się upewnić, że wszystko ok.
Dobrze, że z maluszkiem wszystko super. Mam nadzieję, że krwawienie się już więcej nie powtórzy.. A co do pójścia do tamtego lekarza by mu wygarnąć niekompetencje to nie wiem czy nie szkoda Twoich nerwów, czasem kopanie się z koniem nie ma sensu. Niektórzy ludzie są niereformowalni i jeszcze Ci powie, że sobie to wkręciłaś i to przez stres się stało.. Ale stosowną skargę bym na niego w przychodni złożyła. Z dołączeniem kopii dokumentów z izby przyjęć. Ale teraz najpierw odpoczywaj [emoji8]. I może spróbuj jednak coś w siebie wcisnąć, choć trochę, bo głód też może potęgować ten ból brzucha.

Dziewczyny z Gdańska, wspomniałyście o dr Doeringu, byłam u niego na genetycznym 12tyg i planuję iść na połówkowe (tylko się jeszcze waham czy skusić się na usg 4d [emoji16]). Sympatyczny i konkretny facet [emoji6]. Dodatkowo muszę przyznać, że cenowo konkurencyjny [emoji6].

@M@gda welcome home [emoji16]. Odpoczywaj i trzymam kciuki, żeby szyjka już się więcej nie skróciła.

@Ankuś dobrze, że z pieskiem okazało się, że to tylko niegroźna kontuzja.

@Millo ogrodniczki super [emoji16]! Ale one chyba są z "normalnej" kolekcji, Reserved chyba nie ma ciuchów typowo dla ciężarówek [emoji6]? A szkoda bo w h&m czy c&a ogrodniczki ciążowe 199..

@mrsMalec pewnie już wszystko wyprasowałaś [emoji6] ale czy to troszkę nie za wcześnie [emoji6]? Jeszcze dobrych kilka miesięcy poleżą w szafie [emoji6].

Czy któraś z pierworódek odpuszcza sobie temat szkoły rodzenia? [emoji6]. Mam dylemat [emoji6], strasznie mi się nie chce skupić na poszukiwaniu odpowiedniej [emoji6]. Zabrakło mi zachwytu [emoji12], mąż pracuje w kratkę więc pewnie też by nie mógł zawsze ze mną iść.. I jakoś tak się zastanawiam czy jest sens..

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Właśnie wyszłam z 2 szpitala i jadę do domu (tzn aktualnie czekam na taxi) na szczęście. Za pierwszym razem w najbliższym szpitalu tylko tyle na IP zrobili, że kazali pokazać jak bardzo krwawię, po czym stwierdzili że z takim krwawieniem konieczne jest usg ale to muszą na oddział, a tam miejsca nie ma bo dziś wyjątkowo dużo przyjęli i odesłali mnie do szpitala wojewódzkiego, skąd właśnie wyszłam. Tu wymieniłam podpaskę bo przemokła i już byłam cała czerwona, dobrze że miałam ciemną wzorzastą kieckę na sobie normalnie. Następnie dość pilnie mnie na szczęście przyjęli poza kolejką (a trochę ciężarnych było i się bałam że tam spędzę ładnych kilka godzin z bólem brzucha i tym krwawieniem. Miałam baaardzo dokładne badania i na fotelu dobrych 15min i potem dłuuugie usg zmieniając ze 4-5 razy którą głowicą. Pan dr szukał krwiaków ew. odklejającego się łożyska ale całe szczęście nic nie znalazł. Potem sprawdził co z małym, serduszko i ogólnie pomierzył czy dobrze się rozwija jak się dowiedział że ostatnie usg miałam 1.06, a wczoraj mi lekarz nie chciał zrobić bo przecież co złego się może dziać i to ja panikuję niepotrzebnie bo ostatnio było wszystko w normie. grr :/ chyba jednak pójdę jeszcze do niego tego 2.08 tylko po to by powiedzieć o dzisiejszym dniu i o tym co myślę...

Ostatecznie nic nie znalezione, po tych badaniach mogę jeszcze mieć mocniejsze krwawienia ale jutro powinno już się uspokoić, a jak nie to mam się znów gdzieś zgłosić. Jak spytałam skąd takie krwawienie i to przy wieku ciąży 17t6d, to stwierdził że sam nie wie ale jak przechodzi to się nie martwić (ogólnie mnie chyba z 6 osób uspokajało, tak mnie nosiło) i że czasami tak bywa, że taka uroda szyjki macicy.
a żadnych leków na podtrzymanie nie dostałaś ???

Dziś cały dzień w biegu i miałam już nie nadrabiać, ale jak zobaczyłam wiadomości, że Mikado jedzie do szpitala to musiałam się upewnić, że wszystko ok.
Dobrze, że z maluszkiem wszystko super. Mam nadzieję, że krwawienie się już więcej nie powtórzy.. A co do pójścia do tamtego lekarza by mu wygarnąć niekompetencje to nie wiem czy nie szkoda Twoich nerwów, czasem kopanie się z koniem nie ma sensu. Niektórzy ludzie są niereformowalni i jeszcze Ci powie, że sobie to wkręciłaś i to przez stres się stało.. Ale stosowną skargę bym na niego w przychodni złożyła. Z dołączeniem kopii dokumentów z izby przyjęć. Ale teraz najpierw odpoczywaj [emoji8]. I może spróbuj jednak coś w siebie wcisnąć, choć trochę, bo głód też może potęgować ten ból brzucha.

Dziewczyny z Gdańska, wspomniałyście o dr Doeringu, byłam u niego na genetycznym 12tyg i planuję iść na połówkowe (tylko się jeszcze waham czy skusić się na usg 4d [emoji16]). Sympatyczny i konkretny facet [emoji6]. Dodatkowo muszę przyznać, że cenowo konkurencyjny [emoji6].

@M@gda welcome home [emoji16]. Odpoczywaj i trzymam kciuki, żeby szyjka już się więcej nie skróciła.

@Ankuś dobrze, że z pieskiem okazało się, że to tylko niegroźna kontuzja.

@Millo ogrodniczki super [emoji16]! Ale one chyba są z "normalnej" kolekcji, Reserved chyba nie ma ciuchów typowo dla ciężarówek [emoji6]? A szkoda bo w h&m czy c&a ogrodniczki ciążowe 199..

@mrsMalec pewnie już wszystko wyprasowałaś [emoji6] ale czy to troszkę nie za wcześnie [emoji6]? Jeszcze dobrych kilka miesięcy poleżą w szafie [emoji6].

Czy któraś z pierworódek odpuszcza sobie temat szkoły rodzenia? [emoji6]. Mam dylemat [emoji6], strasznie mi się nie chce skupić na poszukiwaniu odpowiedniej [emoji6]. Zabrakło mi zachwytu [emoji12], mąż pracuje w kratkę więc pewnie też by nie mógł zawsze ze mną iść.. I jakoś tak się zastanawiam czy jest sens..

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja nie będę chodzić do szkoły rodzenia

Dziewczyny mam takie pytanie bo cały czas się zastanawiam jaki laktator kupić czy ręczny czy elektroniczny i który lepszy i z jakiej firmy z poprzednie jakie miałam to ręczne jeden z CANPOL a drugi z LOVI i teraz nie wiem co kupić :(

@Karolcia90 ja też się zastanawiam cały czas nad szkołą rodzenia (ciekawie będzie jak jeszcze na siebie trafimy ;) ). U mnie też ten wybór idzie tak że raczej nie idzie i mój S. też nie wie jak u niego z godzinami pracy akurat w jakimś tam odległym terminie będzie... Podobno koło września ma się mu uspokoić ale na wtedy planujemy przeprowadzkę i cóż, zobaczy się.

Ja nie będę chodzić do szkoły rodzenia

Dziewczyny mam takie pytanie bo cały czas się zastanawiam jaki laktator kupić czy ręczny czy elektroniczny i który lepszy i z jakiej firmy z poprzednie jakie miałam to ręczne jeden z CANPOL a drugi z LOVI i teraz nie wiem co kupić :(
ja na pewno kupie ręczny prawdopodobnie medela ale jeszcze zobaczę

w 1 ciąży miałam i ręczny i elektroniczny i lepiej sprawdził się dla mnie ten ręczny za pare groszy niż elektroniczny (philipsa) który całe szczescie miałam od znajomej za free

Mikado az w nocy wchodze tak sie martwilam!Dobrze ze napisalaś najpierw w skrocie.Robmy tak dziewczyny na przyszlosc bo to na prawxe stresujace:*
Dobrze ze wszystko jest okej!Dziwna sprawa ale najwazniejsze ze Cie przebadali i nic sie zlego nie dzieje i z Dzidzią w jak najlepszym porzadku:*Oby sie juz nigdy nie powtorzylo!!!Spijcie spokojnie!!!:*

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
I ja się przebudziłem żeby sprawdzić co z Mikado, no dobra mąż mi pomógł :-p tak się cieszę że serduszko pięknie bije. Odpoczywaj kochana i zero stresu!

Do góry