reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2017

Hej dziewczęta! Wizytujacym dzisiaj powodzenia :-)
@Maggie co do kremu to na pewno nie ja. Może Ankuś???
Co do wanienek u nas egzamin zdała ta najzwyklejsza z Ikei za kilkanaście złotych. I zwykle na podłodze, później do wanny ja wsadzalam.
Nigdy nie próbowałam z leżaczkiem, może tym razem sprawdzę :-)!!
To była iwilleatyou z kremem z papryki, już wkleilam ten przepis nieco wyżej ;-)

Z moja wanienka przy Tobiaszu najgorsze było wylewanie wody, bo ten plastik się gial. dlatego ta beaba mi się podoba, bo ma odpływ wody.

Co do lezaczkow mi położna odradzila, po pierwsze że masa bakterii tam sobie żyje, co dla noworodka niezbyt dobre to jeszcze podobno czasem zdarzają się wypadki, że dziecko się zsuwa etc. Dlatego ja zostaje przy kąpieli na ręce

reklama
Hej dziewczyny. Ja wanienke kupilam w zwyklym sklepie z artykulami dzieciecymi, a stelaz odkupilam od znajomej za 30 zł :) nie wiem jaka firma ale nic kompletnie się nie chwialo i sprawdził się super. Używałam go jakieś 3 - 4mc i później też wolałam na stole albo podłodze jak synuś był wiekszy. Czułam się pewniej.
Ja mam jutro wizytę i nie wiem dlaczego ale stresuje się nią jak nigdy.

To była iwilleatyou z kremem z papryki, już wkleilam ten przepis nieco wyżej ;-)

Z moja wanienka przy Tobiaszu najgorsze było wylewanie wody, bo ten plastik się gial. dlatego ta beaba mi się podoba, bo ma odpływ wody.

Co do lezaczkow mi położna odradzila, po pierwsze że masa bakterii tam sobie żyje, co dla noworodka niezbyt dobre to jeszcze podobno czasem zdarzają się wypadki, że dziecko się zsuwa etc. Dlatego ja zostaje przy kąpieli na ręce
Właśnie odpływ to też jest coś co byłoby zbawienne w wanience z Ikei :-D
Czyli leżaczka nie można wyprać wyparzyc???
Ja generalnie jestem przeciwnikiem gabek wszelkiego rodzaju.
Maksowi wkładałam do wanienki zwykła tetre na spód i po każdej kąpieli pranie w 60stopniach...

Moja wanienka sie nie giela :D firma tega :D taka zwykła najwyklejsza :D

p19uflw1nv024jhl.png
Też tej firmy miałam i strasznie się giela . Ja nie byłam w stanie wylać wody, T. To robił ale też mu trudność sprawiało

To może mi sie udało kupić jakąś wzmocniona :D nie wiem :D
Jestem na etapie wybierania wszystkiego do wyprawki, porównuje ceny itd i tak sie zastanawiam jakie butelki wybrać. Myślę, żeby wybrać tomme tippe antykolkowe bo czytałam dobre opinie, możecie coś polecić ?;)

p19uflw1nv024jhl.png
U nas furorę zrobiła firma sauvenix i nuk :-)

Tak sobie myślę, że może dlatego że miałam większy ten rozmiar, chyba 102 czy jakoś tak.
Ponieważ T. miał problemy z alergią od dziecka, teraz ma astmę my za radami alergologa kapalismy co 2,3 dni. Jak był starszy to już wanienka w brodziku była, więc problem wylewania wody już nie istniał. Pierwsze miesiące to jednak była walka z wanienka.

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam się! Zaczne od tego że już pogodzona z mężem jestem dlatego mało mnie przez weekend było, bo dużo rozmawialiśmy, oczywiście on napisał pierwszy, dzwonił prosił bym przyszła że przeprasza mnie za to że tyle w tej ciąży musiałam być "sama" samochodu robić już nie będzie chyba że mu pozwolę iść, że po pracy przed pracą nie będzie już siedział przy aucie tylko z nami. Wczoraj zjadłam pyszny rosol a potem obiadek zrobione wszytko przez niego ;)

@Maglik witamy witamy pewnie ze możesz ;) gratulacje chłopczyka oby się potwierdziło przy kolejnej wizycie, pewnie tatuś pęka z dumy na chłopca. ;)

@Rossiczka oooo super ze juz wszytko w porządku!!
Dobrze że wyjechałas!!! Mi te z to bardzo dużo dało. I czasem lepiej wyjść niż się drzec domu zazdroszczę wypadu we dwoje.

@blair_90 gratulacje parki!!

......:::::::::16t. i 6d::::::::.........

Ostatnia edycja:
Witam się! Życzę od tego że już pogodzona z mężem jestem dlatego mało mnie przez weekend było, bo dużo rozmawialiśmy, oczywiście on napisał pierwszy, dzwonił prosił bym przyszła że przeprasza mnie za to że tyle w tej ciąży musiałam być "sama" samochodu robić już nie będzie chyba że mu pozwolę iść, że po pracy przed pracą nie będzie już siedział przy aucie tylko z nami. Wczoraj zjadłam pyszny rosol a potem obiadek zrobione wszytko przez niego ;)

@Maglik witamy witamy pewnie ze możesz ;) gratulacje chłopczyka oby się potwierdziło przy kolejnej wizycie, pewnie tatuś pęka z dumy na chłopca. ;)

@Rossiczka oooo super ze juz wszytko w porządku!!
Dobrze że wyjechałas!!! Mi te z to bardzo dużo dało. I czasem lepiej wyjść niż się drzec domu zazdroszczę wypadu we dwoje.

@blair_90 gratulacje parki!!

......:::::::::16t. i 6d::::::::.........
Super Aniu, że już w porządku :-* tak trzymać

reklama
To może mi sie udało kupić jakąś wzmocniona :D nie wiem :D
Jestem na etapie wybierania wszystkiego do wyprawki, porównuje ceny itd i tak sie zastanawiam jakie butelki wybrać. Myślę, żeby wybrać tomme tippe antykolkowe bo czytałam dobre opinie, możecie coś polecić ?;)

p19uflw1nv024jhl.png
Tomme tippe do tej pory w użyciu u nas, super się sprawdziły. Teraz też je kupię.

Sauvenix też kupię, bo mi się strasznie wizualnie podobają

Do góry