reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Hej. Ja dziś prawie cały dzień na nogach i teraz bolą i spuchnięte okrutnie. Dzieciaki dziś tak się wypinały mi przez brzuch, że nie wiedziałam co się dzieje. Ja będę musiała się nauczyć obslugi i chłopca i dziewczynki. [emoji4]Znalazłam niedaleko mnie dwa łóżeczka na olx za 120 zl oba! Jutro jadę je obejrzeć. I wanienkę na stojaku za 40 zl. To dobra cena? Tak myślę, że jeśli ją dobrze wyszoruję to powinna być ok.
Ceny bardzo dobre!!!!
Jak ci się podoba wszystko to bierz!!
Ja często głupieje i momencie jak jest okazja znajduje coś podobnego ale ładniejszego i droższego...i zgadnijcie co kupuje :p
Chociaż zrobiłam mały postęp.... Kupiłam w pepco dwa staniki haha w sumie i tak ich długi nie ponosze więc ten... :-D

reklama
@blair_90 gratuluję synka [emoji6]

@Rossiczka super, że się dogadaliście tak szybko [emoji6]. @Millo no to mam nadzieję, że teraz atmosfera w domu będzie już idealna i nie będziesz musiała się więcej denerwować [emoji6]. Łatwiej będzie znieść chorobę synka. Dużo zdrowia dla niego! Niech szybko się wykuruje [emoji6].

Ja ostatnio byłam zakleić ostatnią dziurkę w zębie. Mąż mi sugerował, że skoro na nfz mam za darmo to po co będę chodzić i płacić prywatnie. Ale nie znam lekarza na nfz, któremu mogłabym zaufać. Za dzieciaka straciłam zęba bo lekarka go za mocno rozwierciła i pękł. Najłatwiej było go wyrwać 13latce niż uratować.. Plus 3 zęby, które miałam kiedyś w tym samym gabinecie zaklejone potem musiałam mieć robione kanałówki, bo były źle wyczyszczone pod plombami.. Od 10 lat mam jedną dentystkę i nie mogę się przekonać do zmiany. Rozważam pójście na nfz na odkamienianie skoro w ciąży przysługuje licząc, że tego nie da się schrzanić [emoji6]. Ale nikt z moich znajomych mi nie jest w stanie polecić gabinetu na nfz wartego uwagi, bo wszyscy chodzą prywatnie..
@reniuszek nie pamiętam już, jaki to ząb? Nie da się go uratować przed usunięciem?

Ja na wczoraj zaplanowałam spóźnione party urodzinowe dla koleżanek [emoji6]. Miałyśmy się spotkać w 9 bab więc miało być gwarno do dzisiejszego popołudnia - impreza z noclegiem, a w takim składzie nie widziałyśmy się już z pół roku. Tylko jedna z nich wiedziała do tej pory o mojej ciąży, bo zależało mi, żeby dobre nowiny przekazywać osobiście. W piątek wieczorem wzięłam się za przygotowanie i mąż kazał mi dużo nie robić samej, bo w sobotę pomoże mi ze wszystkim i bedzie mi lżej. Miał doskonałe przeczucie, bo w sobotę rano okazało się, że będę mieć gości w ilości 3 osób. Gadałyśmy do 4 i znowu od 10 do 16. Było super, brakowało mi tego już od tak dawna. Ale do tej pory jest mi strasznie przykro, że reszta mnie tak wystawiła.. Zwłaszcza, że termin konsultowałam 2 tyg wcześniej i wszystkim pasował.

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

Mi mój T. w końcu przyniósł kartony z ubraniami po Tobiaszku, oglądałam segregowalam i.płakałam , ze wzruszenia. Okazało się, że trochę lalka po bracie ciuszkow ma.
Więc zakupy będą mniejsze niż sądziłam :-)

Że ja muszę aż tak się z T. poklocic aby znalazł 10 minut by 4 pudła przynieść....

@reniuszek niech już ząb Ci przestanie boleć , trzymaj się. Kaczuche bym zjadła, ale nie umiem zrobIć :-(

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja wanienke kupuje w Mario w Zamościu 100cm za 23zł bez stelaża. Większość osób stelażu nie poleca ze względu na niestabilność, znalazłam stabilny beabae czy jakoś tak ale drogi :D nie wiem czy to dobra cena wanienki ze stelazem ale myślę ze chyba tak, zobacz ile takie nowe kosztuja :D

p19uflw1nv024jhl.png
Beabe strasznie mi się podoba, ale najnormalniej w świecie szkoda mi wydać 400 złotych na wanienke.
A co do zwykłych stelazy to faktycznie bardzo chwiejne, więc u nas kąpiele w kuchni na stole znowu będą ;-)

Jest Jeszce jedna firma która też podobno ma stabilne stelaże jednak jeszcze nie widziałam na żywo

Beabe strasznie mi się podoba, ale najnormalniej w świecie szkoda mi wydać 400 złotych na wanienke.
A co do zwykłych stelazy to faktycznie bardzo chwiejne, więc u nas kąpiele w kuchni na stole znowu będą ;-)

Jest Jeszce jedna firma która też podobno ma stabilne stelaże jednak jeszcze nie widziałam na żywo
Ja się zastanawiam nad beabe.
Z córką miałam taką na stelażu zamawiana na allegro za około 100zl i była swietna. Z takim profilowany dnem. Nic się nie chwialo. Może teraz też poszukam.

m3sx3e3k25iia4nv.png

Nie powinnas stosować w ciąży. Są składniki które szczególnie teraz mogą być szkodliwe i dodatkowo podrazniac niz zwykle. Te odzywki maja składnik z preparatów dla osób po chemioterapii, tam gdzie posmarujesz to tam wyrośnie wlosek. A zdarza się i na gałce ocznej co jest równoznaczne z zapaleniem i niejednokrotnie z zabiegami

p19uflw1nv024jhl.png
o tej lasce też słyszałam co miała rzęsę w oku ale to chyba jedna na milion się trafiła . Trudno Poczekam aż urodze i przestane karmić i dopiero użyje :( Dobrze ,że ważność do 2020 roku :p

Ja wanienke kupuje w Mario w Zamościu 100cm za 23zł bez stelaża. Większość osób stelażu nie poleca ze względu na niestabilność, znalazłam stabilny beabae czy jakoś tak ale drogi :D nie wiem czy to dobra cena wanienki ze stelazem ale myślę ze chyba tak, zobacz ile takie nowe kosztuja :D

p19uflw1nv024jhl.png
Jednak pójdę tą drogą co i Ty. Nie kupuję stelaża ze względu właśnie na niestabilność. A gdzie jest ten sklep Mario? W Zamościu gdzieś? To jakaś hurtownia? Ja mam jeden sklep w Chełmie, ale żeby było jakoś specjalnie tanio to nie powiem...

reklama
Do góry