@blair_90 gratuluję synka [emoji6]
@Rossiczka super, że się dogadaliście tak szybko [emoji6].
@Millo no to mam nadzieję, że teraz atmosfera w domu będzie już idealna i nie będziesz musiała się więcej denerwować [emoji6]. Łatwiej będzie znieść chorobę synka. Dużo zdrowia dla niego! Niech szybko się wykuruje [emoji6].
Ja ostatnio byłam zakleić ostatnią dziurkę w zębie. Mąż mi sugerował, że skoro na nfz mam za darmo to po co będę chodzić i płacić prywatnie. Ale nie znam lekarza na nfz, któremu mogłabym zaufać. Za dzieciaka straciłam zęba bo lekarka go za mocno rozwierciła i pękł. Najłatwiej było go wyrwać 13latce niż uratować.. Plus 3 zęby, które miałam kiedyś w tym samym gabinecie zaklejone potem musiałam mieć robione kanałówki, bo były źle wyczyszczone pod plombami.. Od 10 lat mam jedną dentystkę i nie mogę się przekonać do zmiany. Rozważam pójście na nfz na odkamienianie skoro w ciąży przysługuje licząc, że tego nie da się schrzanić [emoji6]. Ale nikt z moich znajomych mi nie jest w stanie polecić gabinetu na nfz wartego uwagi, bo wszyscy chodzą prywatnie..
@reniuszek nie pamiętam już, jaki to ząb? Nie da się go uratować przed usunięciem?
Ja na wczoraj zaplanowałam spóźnione party urodzinowe dla koleżanek [emoji6]. Miałyśmy się spotkać w 9 bab więc miało być gwarno do dzisiejszego popołudnia - impreza z noclegiem, a w takim składzie nie widziałyśmy się już z pół roku. Tylko jedna z nich wiedziała do tej pory o mojej ciąży, bo zależało mi, żeby dobre nowiny przekazywać osobiście. W piątek wieczorem wzięłam się za przygotowanie i mąż kazał mi dużo nie robić samej, bo w sobotę pomoże mi ze wszystkim i bedzie mi lżej. Miał doskonałe przeczucie, bo w sobotę rano okazało się, że będę mieć gości w ilości 3 osób. Gadałyśmy do 4 i znowu od 10 do 16. Było super, brakowało mi tego już od tak dawna. Ale do tej pory jest mi strasznie przykro, że reszta mnie tak wystawiła.. Zwłaszcza, że termin konsultowałam 2 tyg wcześniej i wszystkim pasował.
Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom