reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

@reniuszek a daj spokój. Te hormony mnie wykończą xD hihihi. A zakupy - najlepsza terapia. Jak dostałam kieckę od Ł to cieszyłam się jak mała dziewczynka :D Masz okazję, chęci, środki - kupuj ;) Najwyżej po ciąży będziesz miała coś fajnego :D Kaczkę dostałaś? Miło z Jego strony ;) Coś tam Mu chyba jednak troszkę zależy ;)

@Millo, dużo zdrówka dla Synusia. Bo chyba zapomniałam Wam tego pożyczyć. No i ten zły moment może Was troszkę pogodzi z Mężem. Wspólna troska o Skarbka.

@Karolcia90, ciesz się z tej fantastycznej trójki. Teraz przynajmniej wiesz na kogo możesz liczyć. A tamte pipki olej i tyle ;) Ja ostatnio też czuję się odsuwana z Mężem od naszej paczki. W głównej mierze to nie są małżeńtwa, ba nawet za bardzo par nie mają i widzę że t nasze szczęście im chyba bokiem wychodzi ;) Jest to przykre jak ludzie którzy wydają się być przyjaciółmi tak naprawdę nimi nie są. Ale tak jak pisałam trzeba iść dalej i trzymać się ludzi, którym na nas zależy. A te wampirki udające przyjaciół od siebie odsunąć. Nie ma co się truć ich obecnością :)

Wanienka. Kurcze jeszcze o tym nie pomyślałam... Tak wiele do zrobienia. Narazie marzę o przemeblowaniu już pod Bąbelka. A no i apropos łóżeczka. Mój Ł upiera się przy turystycznym. Nawet nie mam nic do gadania o_O Hmn... Muszę porozmawiać z koleżanką. Może Go przekona że drewniane łóżeczka to nie jest wynalazek diabła ;)

reklama
Niby tak, ale zawsze maja wytłumaczenia ze za dużo sie uzylo lub zbyt blisko :) co jak co w ciąży lepiej nie stosować bo przenika w głąb skory do skóry właściwej :)

p19uflw1nv024jhl.png
jak co sprzedam i kupie innym razem żeby mi nie leżało nie potrzebnie tyle aż czasu

Dzień dobry, życzę Wam cudownego dnia. A Dziewczynom których nie ma w kalendarzu a mają dziś wizytę pięknie bijących serduszek :)

Ode mnie rowniez powodzenia dla wszystkich majacych dzisiaj wizyty, a dla reszty duzo slonca i pogodnego nastroju :)

Jak miło poczytać, że powoli zaczynacie się godzić ze swoimi partnerami, oby te kryzysy tylko Was umacnialy!
@doublemummy byłam u przyjaciółki w tamtym tygodniu i byłam zachwycona tym leżakiem z frotty do wanienki (Mąż mówi, że to hamak dla Lenki :D). Też na pewno sobie kupie, jako pomoc przy kapaniu.

Ja od kilku dni wreszcie czuję, że brzuszek jest twardy pod pępkiem i minimalnie się powiększył :)
Pobolewa i ciągnie czasem, ale więcej złych dolegliwości raczej nie zauważam. Na zaparcia i wzdecia biorę Espumisan w razie czego i pomaga.
Dziś na obiad będę robić krem z pieczonej papryki wg przepisu z BB! :)

Ostatnia edycja:
"Na rosol : pol kilo wolowiny, 3 marchewki, kawalek selera, jeden maly por, 5 ziemniakow. Z tego gotuje z 2 godzinki rosolek z sola i pieprzem tradycyjnie. W piekarniku w 200 stopniach pieke prawie kilogram papryki i glowke czosnku przekrojona na pol . W okolo 25 minut powinno byc gotowe. Jak sie upiecze to papryke owijam w folie aluminiowa zeby sie zaparzyla wtedy latwo schodzi skorka. Oczyszczona papryke i czosnek wrzucam na patelnie na lyzke masla i chwile podsmazam. Wrzucam wszystko do garnka tylko mieso wyciagam i blenduje. Doprawiam papryka chilli wedlug uznania ale ja lubie ostrowciskam dwa świeże zabki czosnku i dodaje szklankę slodkiej smietanydo tego moj maz je grzanki a ja lubie taka sama"

To przepis @iwilleatyou :-)

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja się ostatnio budzę tak głodna, że strasznie ciężko jest mi wytrzymać te pół godziny od euthyroxu, jak tortury co najmniej ;-)

Miłego dnia i udanych wizyt :-)

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczęta! Wizytujacym dzisiaj powodzenia :-)
@Maggie co do kremu to na pewno nie ja. Może Ankuś???
Co do wanienek u nas egzamin zdała ta najzwyklejsza z Ikei za kilkanaście złotych. I zwykle na podłodze, później do wanny ja wsadzalam.
Nigdy nie próbowałam z leżaczkiem, może tym razem sprawdzę :-)!!

reklama
Do góry