reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

moj facet kiedys poszedł zrobic kanałowe na nfz .Spiłowali mu zęba do samego dziąsła ,zrobili kanałowe i tak zostawili :D
O dzizas!!!! Ja mam opiekę w medivcover mój em nas wszystkich dopisał pod swoja wypłatę. Jeszcze nie korzystałam jutro podzwonie i zobaczymy.... Bo w sumie głupota prywatnie chodzić i co wizyta 200zl zostawiać :-/

reklama
@reniuszek ! Jak dobrze Cię czytać. Szkoda tylko że tak się biedna męczysz :( Też mi gdzieś przelatywałaś z tyłu głowy przez weekend co tam i jak tam Twoje oczy, zęby no i osioł emek ;) Za chwilę zęby będą zdrowe i ból zniknie. Szwagierka też się mega męczyła z tylnym zębem i jechała z paracetamolem na całego bo inaczej się nie dało. Z dwojga złego lepsze te tablety niż stres dla naszych Maluszków, naprawdę :) Szybkiego powrotu do zdrowia :*

@Endywia, klima to samo zło! Ja zaczynając pracę po tygodniu dostałam pierwszego w życiu zapalenia zatok. Od tamtej pory wystarczy mi byle wiaterek żeby spuchły mi zatoki i zaatakowała migrena :/

Mnie też przereżają jąderka i napletek. Ale nauczymy się ;) Co to dla nas :)
Dzięki Kochana :-* a jak wy się czujecie??? Ja nie ufam tabletkom nieważne czy w ciąży czy nie.... Po prostu nie toleruje :-)
A z fistaszkiem dacie radę. Przyzwyczaisz się. Sama natura :-)

O dzizas!!!! Ja mam opiekę w medivcover mój em nas wszystkich dopisał pod swoja wypłatę. Jeszcze nie korzystałam jutro podzwonie i zobaczymy.... Bo w sumie głupota prywatnie chodzić i co wizyta 200zl zostawiać :-/
Mam nadzieję że masz lepsze warunki w Medicover niż my w PZU bo na opiekę stomatologiczna tylko 15% zniżki mamy.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

To jest świetna wiadomość :) Mnie teściowa podpięła pod siebie w pracy, ale w Luxmedzie. Nie wiem jak jest w Medicoverze, ale ja zanim poszłam do Luxmedu musiałam rozeznać się w temacie pracujących tam lekarzy. Większość to niestety nieczułe beztalencia... :( Zazwyczaj jak było dużo wolnych terminów do danego lekarza to zwyczajnie był kiepski ^^ Ja swojego muszę rezerwować 5 tygodni wcześniej xD A są tacy co po prostu trzeba polować na termin bo w przód nie ma nic ;)

My czujemy się różnie w zależności od dnia. Mały rośnie i mnie rozciąga, a ja przechodzę ciężki czas bo wróciły do mnie uczucia do pierwszej ciąży którą straciłam. Rodziłabym za 16 dni... Przez to nasilają mi się takie głupoty, typu że Maluszek nie jest mój i zaraz ktoś mi go na zawsze odbierze -.- Rozchwiana emocjonalnie dawno tak nie byłam o_O Staram się od razu uciekać od tych głupot i myśleć o wszystkim co najlepsze dla Małego. W końcu Olo jest teraz najważniejszy <3 Ł jest grzeczny. Troszkę podenerwowany ale grzeczny. ;) Pomaga mi w domu. Dogadza jedzeniem. :D Także relacje mąż-żona są w porządku. Chociaż On ciągle mnie chce wysyłać na terapię... A ten temat mnie po prostu wkur***a. :/ To taki jedyny minus w naszym związku.

@reniuszek Mam nadzieje,że ból zęba w końcu ustąpi a z mężem będzie wszystko ok.
@Rossiczka Super,że się dogadaliście.Wyjazd to bardzo dobry pomysł.Co do gości co weekend cos o tym wiem bo odkąd się przeprowadziliśmy na swoje to mamy tak co weekend.A ja nie mam juz siły co tyd robić większych zakupów a potem gotować i to sprzątać.Marze o weekendzie tylko we dwoje za nim urodzi się dzidzia.
@Millo Dobrze,że i wy się pogodziliście.Trzymam kciuki żeby teraz było tylko lepiej.Życzę zdrówka dla synka ;);)
Jeżeli u nas będzie chłopak to też na pewno będzie mi ciężko ogarnąć jak to z tymi jajeczkami ;);):D
Ale jakoś będę musiała dać radę.Wszystko dla mnie będzie nowością więc będę się uczyć.
Moje maleństwo dzisiaj się odzywało jak nigdy.Ale boli mnie pod żebrami i chyba tam siedzi sobie;)
My w środę wyjeżdżamy na takie małe wakacje więc jutro coś zacznę na spokojnie coś organizować.

Hej. Ja dziś prawie cały dzień na nogach i teraz bolą i spuchnięte okrutnie. Dzieciaki dziś tak się wypinały mi przez brzuch, że nie wiedziałam co się dzieje. Ja będę musiała się nauczyć obslugi i chłopca i dziewczynki. [emoji4]Znalazłam niedaleko mnie dwa łóżeczka na olx za 120 zl oba! Jutro jadę je obejrzeć. I wanienkę na stojaku za 40 zl. To dobra cena? Tak myślę, że jeśli ją dobrze wyszoruję to powinna być ok.

@reniuszek Mam nadzieje,że ból zęba w końcu ustąpi a z mężem będzie wszystko ok.
@Rossiczka Super,że się dogadaliście.Wyjazd to bardzo dobry pomysł.Co do gości co weekend cos o tym wiem bo odkąd się przeprowadziliśmy na swoje to mamy tak co weekend.A ja nie mam juz siły co tyd robić większych zakupów a potem gotować i to sprzątać.Marze o weekendzie tylko we dwoje za nim urodzi się dzidzia.
@Millo Dobrze,że i wy się pogodziliście.Trzymam kciuki żeby teraz było tylko lepiej.Życzę zdrówka dla synka ;);)
Jeżeli u nas będzie chłopak to też na pewno będzie mi ciężko ogarnąć jak to z tymi jajeczkami ;);):D
Ale jakoś będę musiała dać radę.Wszystko dla mnie będzie nowością więc będę się uczyć.
Moje maleństwo dzisiaj się odzywało jak nigdy.Ale boli mnie pod żebrami i chyba tam siedzi sobie;)
My w środę wyjeżdżamy na takie małe wakacje więc jutro coś zacznę na spokojnie coś organizować.
Dziękuje :*
Kochana macice masz pod pepkiem więc na spokojnie dzidziuś pod zebra jeszcze nie zawedrowal :-)
Zazdroszczę mini wakacji.
Nam jak się uda to wyjedziemy w Beskidy na tydzien.

reklama
To jest świetna wiadomość :) Mnie teściowa podpięła pod siebie w pracy, ale w Luxmedzie. Nie wiem jak jest w Medicoverze, ale ja zanim poszłam do Luxmedu musiałam rozeznać się w temacie pracujących tam lekarzy. Większość to niestety nieczułe beztalencia... :( Zazwyczaj jak było dużo wolnych terminów do danego lekarza to zwyczajnie był kiepski ^^ Ja swojego muszę rezerwować 5 tygodni wcześniej xD A są tacy co po prostu trzeba polować na termin bo w przód nie ma nic ;)

My czujemy się różnie w zależności od dnia. Mały rośnie i mnie rozciąga, a ja przechodzę ciężki czas bo wróciły do mnie uczucia do pierwszej ciąży którą straciłam. Rodziłabym za 16 dni... Przez to nasilają mi się takie głupoty, typu że Maluszek nie jest mój i zaraz ktoś mi go na zawsze odbierze -.- Rozchwiana emocjonalnie dawno tak nie byłam o_O Staram się od razu uciekać od tych głupot i myśleć o wszystkim co najlepsze dla Małego. W końcu Olo jest teraz najważniejszy <3 Ł jest grzeczny. Troszkę podenerwowany ale grzeczny. ;) Pomaga mi w domu. Dogadza jedzeniem. :D Także relacje mąż-żona są w porządku. Chociaż On ciągle mnie chce wysyłać na terapię... A ten temat mnie po prostu wkur***a. :/ To taki jedyny minus w naszym związku.
Wrażliwcu jeden :-) chyba jak bede gdzieś w pobliżu Krakowa to przyjadę specjalnie do Ciebie, żeby Cię uściskać :-)
Mój em też ogarnia. To coś ugotuje, na zakupy pojedzie, pranie powiesi, naczynia ogarnie..... Tu nie powiem pomaga mi bardzo, czasem kosztem swojej pracy i tego co mógłby zrobić z cięższych rzeczy na poczet remontu.
No i kupił mi dzisiaj kaczkę w biedrze...alez byłam zaskoczona :-O

Do góry