reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

My nie raz tez sie klocimy i to potwornie. Wiele razem złego przezylismy razem i zawsze był przy mnie. To nas umocniło. Bez zgody nie zaśniemy. Uslyszal ode mnie wiele raniacych slow kiedyś w emocjach "wypier***, spierd***, ch**j Ci a du**" i wiele wiele innych. tez sie pakowalam parę razy i to z mojego mieszkania jeszcze przed ślubem :D w dzien ślubu to mu nawet powiedziałam "gow*o" :D taka byłam miła :D mój sam też nie kupi bodziaków żadnych, prędzej ja dostaje prezenty ;) ale już sie doczekać nie może jak mały sie urodzi i będzie go kąpał :) bo Hania juz powiedziała ze jej mam ja pomagać a tato Franka :) no i zmiana pampersow to jego fucha :D

p19uflw1nv024jhl.png
No u nas podobnie. Też wiele razem przeszliśmy i fakt to wzmacnia. Jak się poklocimy to patrzę na T. I sobie przypominam że był zawsze przy mnie i nigdy nie zawiódł, nie oszukał.

Zawsze przypomina mi się tekst piosenki jak myślę o swoim związku "upadły już imperia, nasze państwo ciągle trwa..."

reklama
Hejka:*

Zinc to widze ze u Was rowniez pieknie:p co za chlopy!

U nas dalej cisza jak makiem zasiał i spał na podlodze 3 noc a ja przynajmniej mam cala kanape dla siebie i syna jak przyjdzie w nocy;)
Jutro wychodze na babski wieczor takze przynajmniej dzien jakos zleci:)

Zdrowka dla Chorowitków i zgagowiczów:*

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć Dziewczyny :-)
Tak czytam te posty o sprzeczkach. No i muszę zostać adwokatem diabła, czyli mężczyzn . Dla Nich ta sytuacja też jest stresująca, lęk , odpowiedzialność, pewnie też dochodzą pieniądze. Ja patrząc po sobie, też łatwa do życia nie jestem. Płaczę z byle powodu, wiecznie niezadowolona. Mój świat kręci się wokół ciąży, a mojego T. nie. On wciąż ma pracę, wyzwania, rzeczy które chce robić, hobby. Oczywiście czasem chciałabym aby jak mąż np @Ankuś sam z siebie przyjechał chociaż z bodziakiem, np znam ho na tyle, że wiem iż taki nie jest.
Więc może czasem warto też zapytać ich co czują, jak czują się w tej sytuacji, czy czegoś się boją itd.

To tylko takie tam moje przemyślenia, po nieprzespanej nocy :-)

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom
Zgadzam się z Tobą i zdaję sobie sprawę z tego że oni są w stresie. Cała ciąża kręci się wokół kobiety a facet zostaje z boku i że stresem na plecach jak to będzie. U mnie to się potęguje przez to że to ja mam stałą pracę na etat on na zlecenie, a zlecenia wiadomo - raz jest mega dopływ kasy, innym razem czeka się miesiącami... Szykuje nam się przeprowadzka i remont to wszystko trzeba jakoś ogarnąć. Mnie to też stresuje. U mnie to pierwsza ciąża i boje się i cieszę na zmianę, u niego druga po nieudanym związku więc też mu się jakieś traumy przypominają -ale to było 20 lat temu więc jakie to jest porównanie - bezsensu. Rozmawialiśmy na spokojnie o tym wszystkim parę dni temu i on mówił o tym stresie i poczuciu obowiązku i strachu. Wiem o co chodzi. Ja jednak jestem z tych spokojniejszych i uważam że warto powstrzymać złe emocje bo w złości nie mówi się przemyślanych słów i taka kłótnia do niczego nie prowadzi. Wszyscy potem czują się źle.

Ja już dzisiaj na nogach i powoli szykuje się do lekarza.Mam nadziej,że wszystko jest ok bo coś stres mnie łapie.Pogoda dzisiaj u nas paskudna.Wieje jak cholera i tak szaro i ponuro.
Powodzenia dla wszystkich wizytujących ;)Trzymam kciuki :)

Ja już dzisiaj na nogach i powoli szykuje się do lekarza.Mam nadziej,że wszystko jest ok bo coś stres mnie łapie.Pogoda dzisiaj u nas paskudna.Wieje jak cholera i tak szaro i ponuro.
Powodzenia dla wszystkich wizytujących ;)Trzymam kciuki :)
Trzymamy kciuki za wizytujące [emoji3][emoji110][emoji110][emoji110] wszystko będzie dobrze! [emoji4]

Hej dziewczynki
Ja zaraz wychodzę do lekarza aż troszkę stresu mam i dziwne obawy czy USG będzie hmm bo bym też już chciała wiedzieć co tam siedzi u mnie brzuchu aby w ciemno już nie kupować i jeszcze do tego dziś musze jechać do pracy L4 im zawieść i kilka spraw załatwić aż mi się tam nie chce jechać i patrzeć na te fałszywe gęby ehh
Dziś mój mąż wraca z delegacji i ma nadzieje że pomoże mi ogarnąć ten tajfun co przeszedł przez mieszkanie
U mnie dziś znów ładnie i wam powiem że u mnie wczoraj nie padało ani w nocy a chmurki się zbierał ale ani grama deszczu
Uciekam za 45 min wizyta a ja jeszcze musze podejść do ściany płaczu ( do bankomatu )

Powodzenia resztę wizytującym udanych wizyt

Cześć Dziewczyny!
Trzymam kciuki za wizytujące i za nasze dobre samopoczucie przez cały dzień:).
Ja się wyspałam jak mało kiedy ( ostatnio). Piątek, przeżyć dzień w pracy i weekend:D

reklama
Jak śnieżynki z nieba, posypią nam się dzieci.
Czekamy na pierwszy śnieg, a z nim nasze maleństwa.
Skontrolujcie kalendarz i uzupełnijcie pod linkiem:
Link do: Kalendarz Grudniowe mamy 2017
Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Pod Link do: Kalendarz - gdzie go szukać i jak obsługiwać znajdziesz instrukcję :)

2017-06-30 misianka wizyta kontrolna
2017-06-30 Angella210 Wizyta kontrolna i usg

2017-07-01 blair_90 Wizyta kontrolna i usg
2017-07-04 Angella210 usg połówkowe
2017-07-05 JaneHeart wizyta kontrolna 19 tydzień
2017-07-05 Mikado93 wizyta kontrolna
2017-07-05 chucherko wizyta kontrolna usg
2017-07-05 pieszczoszka1988 usg połówkowe 3d/4d
2017-07-06 Maja1987 wizyta kontrolna
2017-07-07 tusiaczzek1988 Wizyta kontrolna i usg
2017-07-10 Kasia12345 Wizyta kontrolna i usg
2017-07-10 pieszczoszka1988 wizyta kontrolna usg
2017-07-11 izabela90 wizyta kontrolna usg
2017-07-11 Millo USG polowkowe
2017-07-11 Zinc USG połówkowe 20 tydz
2017-07-12 Karolcia1992 wizyta kontrolna
2017-07-13 Bebebe Wizyta kontrolna usg
2017-07-14 panda88 Wizyta kontrolna I usg 18 tyg
2017-07-14 DigitalGirl USG połówkowe (20t 5d)
2017-07-14 Lake882 Wizyta kontrolna i usg
2017-07-15 Oska305 Usg połówkowe
2017-07-17 daruuunia3 Wizyta kontrolna i usg
2017-07-18 Karolcia1992 USG połówkowe
2017-07-19 doublemummy usg połówkowe + kontrola 21t2d
2017-07-19 Małgoś86 usg połowkowe
2017-07-20 allime wizyta kontrolna+ usg
2017-07-28 mrsMalec wizyta kontrolna usg
2017-07-31 Eraja USG połówkowe
2017-08-10 Mikado93 USG połówkowe
2017-08-14 Lake882 USG połówkowe
2017-08-03 basiulka9 USG połówkowe