reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

My nie raz tez sie klocimy i to potwornie. Wiele razem złego przezylismy razem i zawsze był przy mnie. To nas umocniło. Bez zgody nie zaśniemy. Uslyszal ode mnie wiele raniacych slow kiedyś w emocjach "wypier***, spierd***, ch**j Ci a du**" i wiele wiele innych. tez sie pakowalam parę razy i to z mojego mieszkania jeszcze przed ślubem :D w dzien ślubu to mu nawet powiedziałam "gow*o" :D taka byłam miła :D mój sam też nie kupi bodziaków żadnych, prędzej ja dostaje prezenty ;) ale już sie doczekać nie może jak mały sie urodzi i będzie go kąpał :) bo Hania juz powiedziała ze jej mam ja pomagać a tato Franka :) no i zmiana pampersow to jego fucha :D

p19uflw1nv024jhl.png
No u nas podobnie. Też wiele razem przeszliśmy i fakt to wzmacnia. Jak się poklocimy to patrzę na T. I sobie przypominam że był zawsze przy mnie i nigdy nie zawiódł, nie oszukał.

Zawsze przypomina mi się tekst piosenki jak myślę o swoim związku "upadły już imperia, nasze państwo ciągle trwa..."

reklama
Hejka:*

Zinc to widze ze u Was rowniez pieknie:p co za chlopy!

U nas dalej cisza jak makiem zasiał i spał na podlodze 3 noc a ja przynajmniej mam cala kanape dla siebie i syna jak przyjdzie w nocy;)
Jutro wychodze na babski wieczor takze przynajmniej dzien jakos zleci:)

Zdrowka dla Chorowitków i zgagowiczów:*

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć Dziewczyny :-)
Tak czytam te posty o sprzeczkach. No i muszę zostać adwokatem diabła, czyli mężczyzn . Dla Nich ta sytuacja też jest stresująca, lęk , odpowiedzialność, pewnie też dochodzą pieniądze. Ja patrząc po sobie, też łatwa do życia nie jestem. Płaczę z byle powodu, wiecznie niezadowolona. Mój świat kręci się wokół ciąży, a mojego T. nie. On wciąż ma pracę, wyzwania, rzeczy które chce robić, hobby. Oczywiście czasem chciałabym aby jak mąż np @Ankuś sam z siebie przyjechał chociaż z bodziakiem, np znam ho na tyle, że wiem iż taki nie jest.
Więc może czasem warto też zapytać ich co czują, jak czują się w tej sytuacji, czy czegoś się boją itd.

To tylko takie tam moje przemyślenia, po nieprzespanej nocy :-)

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom
Zgadzam się z Tobą i zdaję sobie sprawę z tego że oni są w stresie. Cała ciąża kręci się wokół kobiety a facet zostaje z boku i że stresem na plecach jak to będzie. U mnie to się potęguje przez to że to ja mam stałą pracę na etat on na zlecenie, a zlecenia wiadomo - raz jest mega dopływ kasy, innym razem czeka się miesiącami... Szykuje nam się przeprowadzka i remont to wszystko trzeba jakoś ogarnąć. Mnie to też stresuje. U mnie to pierwsza ciąża i boje się i cieszę na zmianę, u niego druga po nieudanym związku więc też mu się jakieś traumy przypominają -ale to było 20 lat temu więc jakie to jest porównanie - bezsensu. Rozmawialiśmy na spokojnie o tym wszystkim parę dni temu i on mówił o tym stresie i poczuciu obowiązku i strachu. Wiem o co chodzi. Ja jednak jestem z tych spokojniejszych i uważam że warto powstrzymać złe emocje bo w złości nie mówi się przemyślanych słów i taka kłótnia do niczego nie prowadzi. Wszyscy potem czują się źle.

Ja już dzisiaj na nogach i powoli szykuje się do lekarza.Mam nadziej,że wszystko jest ok bo coś stres mnie łapie.Pogoda dzisiaj u nas paskudna.Wieje jak cholera i tak szaro i ponuro.
Powodzenia dla wszystkich wizytujących ;)Trzymam kciuki :)

Ja już dzisiaj na nogach i powoli szykuje się do lekarza.Mam nadziej,że wszystko jest ok bo coś stres mnie łapie.Pogoda dzisiaj u nas paskudna.Wieje jak cholera i tak szaro i ponuro.
Powodzenia dla wszystkich wizytujących ;)Trzymam kciuki :)
Trzymamy kciuki za wizytujące [emoji3][emoji110][emoji110][emoji110] wszystko będzie dobrze! [emoji4]

Hej dziewczynki
Ja zaraz wychodzę do lekarza aż troszkę stresu mam i dziwne obawy czy USG będzie hmm bo bym też już chciała wiedzieć co tam siedzi u mnie brzuchu aby w ciemno już nie kupować i jeszcze do tego dziś musze jechać do pracy L4 im zawieść i kilka spraw załatwić aż mi się tam nie chce jechać i patrzeć na te fałszywe gęby ehh
Dziś mój mąż wraca z delegacji i ma nadzieje że pomoże mi ogarnąć ten tajfun co przeszedł przez mieszkanie
U mnie dziś znów ładnie i wam powiem że u mnie wczoraj nie padało ani w nocy a chmurki się zbierał ale ani grama deszczu
Uciekam za 45 min wizyta a ja jeszcze musze podejść do ściany płaczu ( do bankomatu )

Powodzenia resztę wizytującym udanych wizyt

Cześć Dziewczyny!
Trzymam kciuki za wizytujące i za nasze dobre samopoczucie przez cały dzień:).
Ja się wyspałam jak mało kiedy ( ostatnio). Piątek, przeżyć dzień w pracy i weekend:D

reklama
Jak śnieżynki z nieba, posypią nam się dzieci.
Czekamy na pierwszy śnieg, a z nim nasze maleństwa.
Skontrolujcie kalendarz i uzupełnijcie pod linkiem:
Link do: Kalendarz Grudniowe mamy 2017
Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Pod Link do: Kalendarz - gdzie go szukać i jak obsługiwać znajdziesz instrukcję :)

2017-06-30 misianka wizyta kontrolna
2017-06-30 Angella210 Wizyta kontrolna i usg

2017-07-01 blair_90 Wizyta kontrolna i usg
2017-07-04 Angella210 usg połówkowe
2017-07-05 JaneHeart wizyta kontrolna 19 tydzień
2017-07-05 Mikado93 wizyta kontrolna
2017-07-05 chucherko wizyta kontrolna usg
2017-07-05 pieszczoszka1988 usg połówkowe 3d/4d
2017-07-06 Maja1987 wizyta kontrolna
2017-07-07 tusiaczzek1988 Wizyta kontrolna i usg
2017-07-10 Kasia12345 Wizyta kontrolna i usg
2017-07-10 pieszczoszka1988 wizyta kontrolna usg
2017-07-11 izabela90 wizyta kontrolna usg
2017-07-11 Millo USG polowkowe
2017-07-11 Zinc USG połówkowe 20 tydz
2017-07-12 Karolcia1992 wizyta kontrolna
2017-07-13 Bebebe Wizyta kontrolna usg
2017-07-14 panda88 Wizyta kontrolna I usg 18 tyg
2017-07-14 DigitalGirl USG połówkowe (20t 5d)
2017-07-14 Lake882 Wizyta kontrolna i usg
2017-07-15 Oska305 Usg połówkowe
2017-07-17 daruuunia3 Wizyta kontrolna i usg
2017-07-18 Karolcia1992 USG połówkowe
2017-07-19 doublemummy usg połówkowe + kontrola 21t2d
2017-07-19 Małgoś86 usg połowkowe
2017-07-20 allime wizyta kontrolna+ usg
2017-07-28 mrsMalec wizyta kontrolna usg
2017-07-31 Eraja USG połówkowe
2017-08-10 Mikado93 USG połówkowe
2017-08-14 Lake882 USG połówkowe
2017-08-03 basiulka9 USG połówkowe