reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

@Eraja ja jem ser pleśniowy z pasteryzowanego mleka [emoji6]. Bardzo często mam na niego "smaka" [emoji6]

U mnie też dziś tortilla z kurczakiem [emoji16] ale w domowej wersji quritto [emoji16]

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja dzisiaj tortille z salsa z grillowanego ananasa z kurczakiem robiłam ;-) ale się objadlam, jak ja kocham takie żarcie. Kiedyś w innym wcieleniu byłam Meksykanka :-)

Sery pleśniowe jem, zwłaszcza gorgonzole. Poza tym jak ser jest roztopiony czyli powyżej 60 stopni miał obróbkę to jest w pełni bezpieczny, a zupę się przecież gotuje :-)

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja to wszystko wiem. Ale mimo wszystko nie mogę bo mam urojenia. To samo mam po cynamonie o_O

Krem zrobiłam eksperymentalnie z tego co miałam w lodówce.
Rosołek (ok.600ml) po gotowaniu nóżki z kurczaka
Brokuł świeży
Ser topiony ementaler, taka cegłówka z hochlandu, to 3/4 tej cegłówki
Bazylia świeża 6 dużych listków
Pieprz
4 ząbki czosnku (bo jestem chora)
Różyczki brokuła sparzyłam a potem ugotowałam al dente. Rosołek zagrzałam i wlałam do brokuła. Do tego wgniotłam czosnek, wrzuciłam serek, bazylię i mocno dopieprzyłam. Soli nie dodawałam wcale, ponieważ solony był rosół, brokuły i sam serek jest również słony. No i mi wyszło ze spontanicznego co w lodówce o coś takiego na 3 miseczki:
1498749150-aaaaaa.jpeg

Myślę że idealne do tego byłyby ptysie albo grzanki. Ale już nie miałam siły ;)

Idę jeść, bo wystygnie :*

@Eraja ja jem ser pleśniowy z pasteryzowanego mleka [emoji6]. Bardzo często mam na niego "smaka" [emoji6]

U mnie też dziś tortilla z kurczakiem [emoji16] ale w domowej wersji quritto [emoji16]

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja też mam strasznego smaka na plesniaka [emoji23]

Właśnie sobie uświadomiłam, że zapomniałam do salsy dodać jalapeno, specjalnie wczoraj szukałam aby mieć :-) jestem zakręcona jak słoik ostatnio

Ja to wszystko wiem. Ale mimo wszystko nie mogę bo mam urojenia. To samo mam po cynamonie o_O

Krem zrobiłam eksperymentalnie z tego co miałam w lodówce.
Rosołek (ok.600ml) po gotowaniu nóżki z kurczaka
Brokuł świeży
Ser topiony ementaler, taka cegłówka z hochlandu, to 3/4 tej cegłówki
Bazylia świeża 6 dużych listków
Pieprz
4 ząbki czosnku (bo jestem chora)
Różyczki brokuła sparzyłam a potem ugotowałam al dente. Rosołek zagrzałam i wlałam do brokuła. Do tego wgniotłam czosnek, wrzuciłam serek, bazylię i mocno dopieprzyłam. Soli nie dodawałam wcale, ponieważ solony był rosół, brokuły i sam serek jest również słony. No i mi wyszło ze spontanicznego co w lodówce o coś takiego na 3 miseczki:
1498749150-aaaaaa.jpeg

Myślę że idealne do tego byłyby ptysie albo grzanki. Ale już nie miałam siły ;)

Idę jeść, bo wystygnie :*
Wygląda bardzo apetycznie :-)
Smacznego :-*

Cynamon jem codziennie ;-) bo uwielbiam

Przepraszam ze dziś nie dodalam kalendarza ale zwyczajnie od rana mam urwanie glowy .Mąż stwierdzil ze zmienimy meble zamiast mebloscianki ktora mamy kupimy szafę rozsuwana i komode.Wystawilam te meble i czekalam az sie trafi kupiec tylko nie wiedzialam ze tak ekspresowo pójdzie za 30 minut pani odbiera meble i musialam w koncu zrobic pozadki przy okazji opróżniania mebli padam.Ile czlowiek nie potrzebnych rzeczy chomikuje to az,mnie to przerazilo.A jutro jedziemy wybrac meble Padam i oczywiscie wszystko prawie sama robilam bo mąż w pracy .Gratulacje udanych wizyt i jutro obiecuje poprawe ogarne kalendarz
Wybaczymy :-)

Jak ja kocham remonty i zmiany wystroju wnętrza. Więc zazdroszczę.

To prawda, że się chomikuje ja dlatego wszystko co przez dwa lata nieużywane wyrzucam i nie trzymam. A i tak przy przeprowadzce tir będzie potrzebny

No i wyszło całkiem smaczne xD Chyba coś tam umiem ugotować, moje dziecko nie umrze z głodu. Jeeeej! xD Takie kremy to zazwyczaj mąż robi. Krem marchewkowy z imbirem to gotuje tak czaderski że mam gastronomiczny orgazm, serio ^^

@Karolcia1992 zazdroszczę Ci przemeblowania. My się do kupna narożnika przymierzamy 3 miesiąc :/ W takim tempie to nam dziecko się ożeni a my zostaniemy z tymi studenckimi meblami i używaną wersalką [emoji14]

@reniuszek ja jestem przerażona tym moim zapominalstwem. W ciąży mi się to stało. Wcześniej pamiętałam wszystko łącznie z nr pesel mojego Szefa o_O A teraz boję się o własne dziecko. A jak zapomnę urodzić? [emoji14] Hihihi, taki "gupi" żart oczywiście ;)

@Rossiczka mam ten sam system <3 Zawsze przy porządkach w szafie zastanawiam się kiedy ostatni raz to ubrałam... Jak rok temu to daję szansę jeszcze na rok. Jak 2 lata temu to precz z oczu! Tym bardziej dlatego że przestałam się okłamywać że znów będę ważyć 58 kg :D

Wczoraj na to rocznicowe wyjście szukałam czegoś do ubrania. I mam taką starą czarną sukienkę, którą zostawiłam z sentymentu, bo w niej wyrwałam mojego Ł. Założyłam ją wczoraj i jak parsknęłam śmiechem w lustro to o mało się nie popłakałam na ten widok :D Jakbym 10 lat młodszej siostrze kieckę ukradła xD Cyc się nie mieści. Brzucho takie w przód wyciągnięte. Przekomiczny widok :D Jest różnica między 54 a 65 kg. Serio! Do tej pory się śmieję jak sobie przypominam ten krowi widok xD Hihihihi :)

Witam dziewczyny. Pewnie juz mnie tak now pamietacie ale ja Was wciąż podczutuje ☺ czasami się uśmiechne jak czytam o waszych przygodach i jak piszecie o swoich malenstwach. Gratuluję udanych wizyt. Piękne imiona wybieracie no i tyle dziewczynek :) oj jak ja bym chciała usłyszeć u mnie takie wiesci. Ale jak patrze to jestem daleko w tle za Wami. U mnie dopiero 14 tyg i 6 dni..wizyta we wtorek ale chyba i tak się jeszcze nie dowiem. No i przez te Wasze pyszności co wcinacie ciągle głodna jestem. A u mnie zawirowania w życiu prywatnym i ciągle jakiś stres, dlatego się nie udzielam bo brak mi weny. Pozdrawiam i powodzenia na wizytach !

Przejrzałam ubrania po Nadii i chyba jednak nie poszalejemy z wyprawką, bo masa rzeczy jest [emoji20]
Chyba zostają mi pampersy chusteczki i kombinezon...
_20170629_174656.jpg
IMG_20170629_173942.jpg
IMG_20170629_174042.jpg
IMG_20170629_174211.jpg
IMG_20170629_174335.jpg

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• _20170629_174656.jpg
    _20170629_174656.jpg
    91,7 KB · Wyświetleń: 456
  • IMG_20170629_173942.jpg
    IMG_20170629_173942.jpg
    91,8 KB · Wyświetleń: 416
  • IMG_20170629_174042.jpg
    IMG_20170629_174042.jpg
    86,7 KB · Wyświetleń: 439
  • IMG_20170629_174211.jpg
    IMG_20170629_174211.jpg
    65,4 KB · Wyświetleń: 448
  • IMG_20170629_174335.jpg
    IMG_20170629_174335.jpg
    91,8 KB · Wyświetleń: 444
reklama
@gie_er @Millo witaj w klubie pokloconych....... Millo u nas też teraz gruba akcja i dziś będę spała u mamy mimo że jest na drugiej zmianie. Ale widział że pakowałam dzieci i siebie i wyszłam z domu. Też mam go ostatnio dosyć ;( wszytko muszę sama robić, bo samochód kupil mi jakoś czas temu i sobie pomyślał że zmieni kolor mu..... I siedzi w dzień w dzień nad nim poleruje, pięści,lakieruje... Przed pracą, po praca i gdy ma wolne, a nas ma w dupie, odpuszczalm bralam dzieci by miał spokój.... A wczoraj wieczorem jak z nim o tym rozmawiałam na spokojnie że przestało mi się to podobać że zaniedbuje i mnie i dzieci, dom że potrzebuję spokoju...powiedział że zmieni to... A dziś spał do 10 mimo że dzieci o 8 na nogach... Jeść, pić, srac, budzę go mówię IDZ obiecałes a ten zaraz, zaraz poszedł z wielkim hukiem, Trzaskal wszystkim i mówię co to za zachowanie, a ten nic... Potem Nikośka go wola i mówi z przerażeniem że tata PAJAK a wie dobrze ze ja się ich panicznie boje to mówi do niej WOLAJ MAME.... już złośliwie specjalnie, zły był że do samochodu go nie puściłam... Jak się zdenerwowalam jak go wyzwalam ze złości przy dzieciach.... !!! Czego potem zalowalam że dzieci musiały słuchać, Cała się telepalam i serce znowu mi szalalo, słabo mi się zrobiło z nerwów i powedzialam że nawet denerwować się nie będę i wyjdę tak będzie najlepiej..... Dla mnie i dla dzieci by nie słuchaly. A ten co zrobił? zadzwonił do mojej mamy mimo że wróciła z 3 zmiany i dopiero co się położyła spać z nocki że CORKA SZALEJE I SIE PAKUJE i tak spokojnie to mówil że w ogóle nie wie o co mi chodzi . Już drugi raz tak zrobił że wtrąca moja rodzinę...!!! A jak wychodziłam i widział że na poważnie wychodzę z torbami, minę zmienił i nagle że ANIA NIE WYGLUPIAJ SIE, CHODZ, ANIA... Mama po tym zadzwoniła do mnie i mówi bym przyjechała że ona weźmie dzieci na spacer długi a ja pójdę spać i przyjechałam, odpoczelam, miałam ugotowane i od dnia szpitala nie pamiętam takiego spokoju odpoczynku. A tak to Codziennie dziecia coś wymyślalam sama, codziennie plac zabaw, jakieś atrakcje, zabawy plus nauka że starszym do tego gotowanie, kąpiele, ito wszytko sama robię bo jego wiecznie nie ma ostatnio przez to auto ....... ;-(

Zaraz doczytam resztę.

......:::::::::16t. i 2d::::::::.........

Do góry