reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
Mam to samo. Też nie chcę jeszcze niczego kompletować. Chciałam zostawić tą przyjemność po badaniach połówkowych, kiedy mój mózg wreszcie skończy płatać mi figle z urojeniami apropos mojego Maluszka ;) A tu proszę Mama co chwilę podsyła mi rzeczy do wybrania.... Teraz na tapecie mamy kojce. Cieszę się, że mi pomaga i się angażuje, ale osobiście nie jestem jeszcze psychicznie gotowa, bo wciąż się boję :( Zabronić też Jej nie mogę, bo nawet nie chcę. Z pierwszej ciąży tak się nie cieszyła a tą przeżywa razem ze mną :)
Ja mam tak samo. Też ciągle się boję że coś jest nie tak. Nie chcę nic kupować do badań połówkowych. Nawet nie mówię jeszcze wszystkim o mojej ciąży przez ten strach [emoji20] Jak ja bym chciała mieć wreszcie to usg. Dopiero 11 lipca, a poprzednie 23 mają, taka przerwa. Nie wiem jak ja wytrzymam... W poniedziałek będę miała wizytę kontrolną to może chociaż serduszko usłyszę z detektora, bo świra dostanę.

Co do zachcianek w żadnej ciąży je nie mailam tzn w drugiej ciąży miałam wielka ochotę pewnej środkowej nocy ( o 2) na żelki. Budzę męża że nie miłe zasnąć że ciągle myślę o zelkach. Najpierw mnie wysmial, a potem mu mówiłam zapalisz sobie odrazu itd i pojechał biedny ;)
Ogólnie w pierwszym trymestrze bardzo mało jadłam schudłam 3 kg ale teraz czuje ze będę nadrabiać, głodna się robię co chwile. ! I otwieram ta lodówkę po 109 razy. ;)

A co do bólu brzucha to mnie tak jak by nieraz ciągnie na dół, tam na samym dole takie rwanie.

A pamiętacie co pisałam wam że miałam w każdej ciąży? Że prawy poldupek mi dretwieje tak więc od dziś rana chodzę jak bym miała jakiś kolek w D... Taka kulawa ;) uciska mi ciąża na jakiś nerw jak przy każdej ciąży ten sam poldupek, uczucie jak by po szczepieniu w tylek.

@Małgoś86 najważniejsze że serduszko biło, zeman się dobrze!! ja narazie co każda wizytę miałam usg ale pewnie też była bym taka trochę smutna jak bym nie mogła podglądać smerfa ;)

@iwilleatyou zazdroszczę ruchów @olka_l ja też jestem w 15 i też nic nie czuje ale wiem że nasze dzidzie naprawdę mają jeszcze czas. ;) ja jestem teraz z 3 i myślałam że wcześniej odczuje i tak też czekam z niecierpliwością.

@reniuszek @pieszczoszka1988 @Rossiczka pysznosci mniam [emoji39]

@maja1987 ogromne gratulacje i WITAMY KOLEJNEGO CHLOPCA, plaga u nas chłopców ;))

KIEDY LISTE PLCI ROBIMY!!!!!! ??????

......:::::::::15t. i 2d::::::::.........

Dziewczyny ja to wieczorami jakiegoś doła ostatnio czasami łapię [emoji20] aż mi się płakać chce pod prysznicem... Użalam się nad sobą, do niczego się nie nadaję, czuję się ociężała, w domu nie mam na nic siły, trochę posprzątam i padam z sił. Obiad robi mój facet, ja posprzątałam dzisiaj łazienkę i nawet nie chciało mi się sprzątnąć garów po tym obiedzie i została taka sterta w zlewie... W pracy też nie mam siły siedzieć przed tym kompem, wszystko robię 2x wolniej i mi się nie chce. Rano mam energię i optymizm a potem im dalej tym gorzej... [emoji20]

Jak śnieżynki z nieba, posypią nam się dzieci.
Czekamy na pierwszy śnieg, a z nim nasze maleństwa.

Skontrolujcie kalendarz i uzupełnijcie pod linkiem:
Link do: Kalendarz Grudniowe

2017-06-22 allime wizyta kontrolna
2017-06-22 Lake882 wizyta kontrolna
2017-06-22 mrsMalec wizyta kontrolna
2017-06-23 Natkaa01 Wizyta kontrolna i usg
2017-06-26 [Eraja wizyta kontrolna i usg
2017-06-26 iwilleatyou wizyta kontrolna i usg
2017-06-26 Zinc wizyta kontrolna bez usg
2017-06-27 gie_er wizyta kontrolna
2017-06-27 Eklerkaa wizyta kontrolna i usg 16 tydz
2017-06-28 reniuszek Wizyta kontrolna
2017-06-29 Bea25ta usg gin nr2
2017-06-30 misianka wizyta kontrolna
2017-06-30 Angella210 Wizyta kontrolna i usg
2017-07-01 blair_90 Wizyta kontrolna i usg
2017-07-04 Angella210 badania prenatalne
2017-07-05 JaneHeart wizyta kontrolna 19 tydzień
2017-07-05 Mikado93 wizyta kontrolna
2017-07-07 tusiaczzek1988 Wizytakontrolna i usg
2017-07-10 Kasia12345 Wizyta kontrolna iusg
2017-07-10 pieszczoszka1988 wizytakontrolna usg
2017-07-11 izabela90 wizyta kontrolna usg
2017-07-11 Zinc USG połówkowe 20 tydz
2017-07-12 Karolcia1992 wizyta kontrolna
2017-07-13 Bebebe Wizyta kontrolna usg
2017-07-14 panda88 Wizyta kontrolna I usg18 tyg
2017-07-14 DigitalGirl USG połówkowe (20t5d)
2017-07-17 daruuunia3 Wizyta kontrolna i usg
2017-07-18 Karolcia1992 USG połówkowe
2017-07-28 mrsMalec wizyta kontrolna usg
2017-07-31 Eraja USG połówkowe
2017-08-10 Mikado93 USG połówkowe

@allime, @mrsMalec dziś Wasz dzień! Powodzenia
@Lake882 gratuluję 64 mm szczęścia - to cudowne uczucie :)

@Zinc, po pierwsze jak możesz to idź na zwolnienie. Odeśpisz co Twoje i będziesz miała caaaaały dzień żeby coś sobie ogarnąć w domu. Ja mam teraz te same zjazdy. Wczoraj mąż musiał mi sernik ratować tak mi wszystko nie wychodzi ^^ I wiecznie nie mam ani siły ani chęci sprzątać po obiedzie. Zrzucam to na Ł... ;) Do tego marudzę Mu że gruuuba, że nogi mi sflaczały, że czuję się jak kluska. Także spokojnie jesteśmy już conajmniej dwie, hihihihi - to normalne. No a robisz wszystko 2x wolniej bo Twój organizm pracuje 2x mocniej nad tworzeniem człowieka. Więc nie miej do siebie pretensji ;) Masz prawo teraz być wolna. Jesteś w ciąży :)

Miałam dziś jechać na badania. Ale tak dobrze to już dawno nie spałam i olałam. Pojadę jutro ;) Skończyłam wczoraj ten sernik o 22, ale mieliśmy przeboje i mąż mi go ratował. On jest mega w kuchennych sytuacjach kryzysowych :D No także deser mamy, obiadem wczoraj się Ł zajął kiedy ja walczyłam z ciachem. Więc dziś tylko sprzątanie bo będę miała 11 miesięcznego gościa <3 Sernik mój pierwszy w życiu, także wyglądem nie powala, ale jest pyyyyszny xD U mnie zawsze jak coś dobrze smakuje to średnio wygląda. Mam jakieś krzywe ręcę chyba :D No nic, idę po leki, zjem coś i pewnie znów przepadnę w sen zimowy na 2 godziny ;)

Bach, ciacho z nektarynkiem i galaretką:
1498106663-aaaaaa.jpeg

Dziękuję Eraja [emoji4] jesteś cudowna, już mi się lepiej zrobiło [emoji4]
Zapytam w poniedziałek moją ginekolog jak ona to widzi z tym moim zwolnieniem, może jestem przemęczona...

Twój sernik wygląda na obłędnie pyszny! [emoji3]

Hej dziewczyny. Ja od wczoraj cierpie. Bóle zęba coś strasznego. Zawiozę córkę do przedszkola i lecę do dentysty. Najgorsze to jest to że niewiem ktory boli, bo odczuwam jakby bolały dwa. Na górze i na dole a do tego promieniuje do ucha. Masakra. Ostatnio taki ból czułam w listopadzie jak mialam ósemka do wyrwania. Mam nadzieję że dentysta mnie przyjmie,termin mam ale na 30. Sierpnia.
A tak ogólnie czuje się dobrze. Nic mi nie dolega poza tym zębem.
Zyczę powodzenia na wizytach . I miłego dnia wszystkim.

Dziękuję Eraja [emoji4] jesteś cudowna, już mi się lepiej zrobiło [emoji4]
Zapytam w poniedziałek moją ginekolog jak ona to widzi z tym moim zwolnieniem, może jestem przemęczona...

Twój sernik wygląda na obłędnie pyszny! [emoji3]
Ja na zwolnienie poszłam w 6 tygodniu. W pierwszej ciąży pracowałam na 200%, przez ogrom obowiązków. Czułam się wykończona, sfrustrowana i wkur..... Z Mężem kłóciłam się co 2 dzień bo nie miałam cierpliwości. W tej dałam sobie na wstrzymanie. Odpoczywam, śpię kiedy chcę i sprzątam na tyle ile mam sił i chęci. Jak nie mam prądu to mówię Ł wybacz ale dziś nie dam rady. On to rozumie. I od 4 miesięcy pokłóciliśmy się jeden raz. A nie 16 razy przez 8 tygodni... Wybrałam święty spokój i jest mi teraz dobrze ;) No i Maluszek bez stresów sobie rośnie :D Życiowi ginekolodzy rozumieją że kobiety chcą wreszcie odpocząć. Mój gin sam mi to powiedział i od ręki wręczył zwolnienie. ;) Mam nadzieję że Twoja też jest w porządku i zrozumie jak bardzo potrzebujesz odpoczynku. Trzymam kciuki, bo nie ma co się na siłę męczyć. Naprawdę nie warto.

reklama
Do góry