reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

Dziewczyny,ale narobiłyście mi ochoty na sernik.Wasze wyglądają obłędnie !
Też mam zamiar zrobić parę weków.Biorę się za dżem truskawkowy od kilku tyg i mi coś nie wychodzi;)
Ja mam ochotę na leniwe pierogi,ale mój maż ich nigdy nie jadł jeszcze więc muszę zrobić i niech smakuje.

reklama
Mam niestety podobnie. Pewnie zaczyna się anemia... Mały nie chodzi do przedszkola?

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Mały ma dwa lata więc jeszcze nie.
Jego rocznik ma nabór w przyszłym roku. Gdybym nie była w ciąży to poszedł by.Od września prywatnie, ale boję się zaawansowanej ciąży A potem noworodka i tych wszystkich paskudztw przedszkolnych

Mały ma dwa lata więc jeszcze nie.
Jego rocznik ma nabór w przyszłym roku. Gdybym nie była w ciąży to poszedł by.Od września prywatnie, ale boję się zaawansowanej ciąży A potem noworodka i tych wszystkich paskudztw przedszkolnych
Coś mi się ubzduralo że to już 3 latek[emoji3] w takiej sytuacji nie ma co się śpieszyć . Chociaż Ty będziesz miała pewnie niezłą przeprawę z dwójką w domu. Moja córka jest demonem szaleństwa i chyba jakbym była z nią non stop w domu to nerwy by mi puściły [emoji39]

Coś mi się ubzduralo że to już 3 latek[emoji3] w takiej sytuacji nie ma co się śpieszyć . Chociaż Ty będziesz miała pewnie niezłą przeprawę z dwójką w domu. Moja córka jest demonem szaleństwa i chyba jakbym była z nią non stop w domu to nerwy by mi puściły [emoji39]

Mój do spokojnychh też nie należy :-) dzisiaj rano zaliczył salto z sofy , zakończonym czolem w kafle na podłodze. Więc stres był, ale wszystko z nim ok.
Cały czas zastanawiam się jak to będzie, zdaje sobie sprawę że to trudne zająć się maluszkiem nie odbierając starszakowi. Głównie chodzi mi o uwagę i czas. Zobaczymy ...
Np to jest powód dla którego rozwazam chustę do noszenia bym mogła pójść z Tobiaszem na sanki z wózkiem byłoby to trudne.

On ma jedną super cechę jest bardzo opiekuńczy i wspolczujacy. Jak znajomi z mniejszymi dziećmi przyjeżdżają, to Tobiasz się nimi autentycznie opiekuje. Da im wodę, podniesie zabawki itd.
Nasze psy też codziennie pamięta że trzeba nakarmić i sypie im karmę do misek.

Hej wszystkim, wracam do żywych na forum :) troszkę nadrabiania przez te kilka dni mam...

U mnie wszystko prawie w porządku (ostatnio miałam jakąś żołądkówkę 3 dniową, co w połączeniu z moimi dalej wszystkimi dolegliwościami nie wyłączając wymiotów, nie było fajną sprawą ale już czuję się lepiej, odpukać ;) ). No i mimo, że to pierwsza ciąża i wgl, to ostatnimi czasy mały tak się wierci, że czuć go kilka razy dziennie, nawet mój S. go przez przypadek poczuł w niedzielę :D (jak mnie przytulił od tyłu podczas wspólnego kuchcenia), a jego reakcja była genialna, tym bardziej że początkowo nie wiedziałam o co mu chodzi.

Na uczelni też powoli wszystko zmierza ku końcowi, jedynie jeszcze 30.06 ostatni egzamin ustny został bo przełożony przez chorobę prowadzącego. A potem czekam na obronę mgr, która raczej będzie na jesieni, tak z promotorem ustaliłam aby się teraz nie przeciążać zbytnio.

Jutro wieczorem mam wypad z takimi dobrymi znajomymi i kolejne 2 osoby się dowiedzą o ciąży, choć i tak już od jakiegoś czasu sugerowały mi, że coś inaczej wyglądam, a ja jeszcze troszkę ukrywałam bo nie było okazji tak kameralniej pogadać ;) A w dzień szykują mi się porządki i pranie pełną parą bo ostatnio troszkę czasu i siły brakło ale w między czasie sukcesywnie będę Was nadrabiać :)

reklama
estem wzruszona bardzo dzisiejszym dniem ☺
Nie wiadomo jaka płeć ale dla mnie to nie jest aż takie ważne.
Widziałam swoje 64mm szczęścia i wiem ze na tym etapie jest dobrze ☺ na początku maleństwo spało a później się obudziło i machało rączkami i nóżkami☺

Do góry