reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Hej dziewczyny!
Sto lat mnie tu nie było..ale pakowalismy sie, 3 dni wracalismy z Hiszpanii do Polski, potem bylismy na weselu, dzisiaj mialam prenatalne a jutro pierwszy dzien do pracy po prawie 4 miesiacach..;)

Prenatalne wyszly ok, z dzidzia wszystko w porządku:) mam tylko zapis, ze lozysko na przedniej scianie, nisko polozone, to chyba niezbyt dobrze? Chociaz czytalam, ze potem wraz z ciąża często sie podnosi?

reklama
A ja mam pytanie o usg połówkowe. Bo u mnie to wygląda tak.
Z OM jestem teraz 13 tyg 1dzien
A z Usg wychodzi ze jestem w 14tyg 1dzien więc tutaj ciąża tydzień starsza.
Zmienił mi się też termin z 28 grudnia na 19 grudnia.
I gin zmienił też w karcie ciąży termin.
I teraz pytanie.
Którym tygodniem sugerować się przy zapisie na usg połówkowe? Tym z OM czy z Usg?

m3sx3e3k25iia4nv.png
I znowu identycznie masz jak ja:) tez z usg ciąża wychodzi tydzień pozniejsza :p ja termin z usg mam na 21.12 :) a znasz już płeć?:)

Moja siostra dzisiaj była na wizycie, jest w 10 tygodniu i dostała skierowanie na prenatalne na NFZ bo lekarka prowadzącą nie znalazła pęcherza, mam nadzieję że na prenatalnych się to nie potwierdzi [emoji20] niestety do 4 lipca będziemy żyć w niepewności [emoji20]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja już po wizycie :)
Dzidzia mega ruchliwa ! Ma 15 cm i waży 166 gram. Płeć na 90 % dziewczynka ale z tą pewnością
poczekam do połówkowego usg 4d :) Mam odstawić tabletki na podtrzymanie ( tylko dojem opakowanie i koniec )
Rozmawiałam z nią o porodzie o tej mojej traumie i co przeszłam ja i dziecko ,ale mimo to upiera się
żebym rodziła naturalnie wrrr !!! Ja sobie tego nie wyobrażam i będę ją meczyć o cesarkę ! Jak się
nie zgodzi pójdę do psychiatry i wiem ,że on może wystawić takie zalecenie .

Dzidzia mega ruchliwa ! Ma 15 cm i waży 166 gram. Płeć na 90 % dziewczynka ale z tą pewnością
poczekam do połówkowego usg 4d :) Mam odstawić tabletki na podtrzymanie ( tylko dojem opakowanie i koniec )
Rozmawiałam z nią o porodzie o tej mojej traumie i co przeszłam ja i dziecko ,ale mimo to upiera się
żebym rodziła naturalnie wrrr !!! Ja sobie tego nie wyobrażam i będę ją meczyć o cesarkę ! Jak się
Super [emoji4] 15 cm toż to już wielkie dziecko [emoji6] ja muszę moja podpytać na którejś wizycie jak teraz wygląda poród w Wojewódzkim bo ja serio nie wyobrażam sobie rodzenia dziecka na wspólnej sali słuchając jak inne wrzeszczą i jęczą, gdyby esculap nie miał tyłu złych opinii i miał zaplecze dobre to bym nawet zapłaciła za poród w godnych warunkach. Na prawdę uważam, że w Bielsku nie ma dobrego miejsca na poród [emoji6]

Super [emoji4] 15 cm toż to już wielkie dziecko [emoji6] ja muszę moja podpytać na którejś wizycie jak teraz wygląda poród w Wojewódzkim bo ja serio nie wyobrażam sobie rodzenia dziecka na wspólnej sali słuchając jak inne wrzeszczą i jęczą, gdyby esculap nie miał tyłu złych opinii i miał zaplecze dobre to bym nawet zapłaciła za poród w godnych warunkach. Na prawdę uważam, że w Bielsku nie ma dobrego miejsca na poród [emoji6]

eh dokładnie . Kurcze zapomniałam jej jeszcze wspomnieć ,że mam problem z kręgosłupem musze ją męczyć o tą cesarkę ... Nie daje mi to teraz spokoju

reklama
Super wiadomość ;) witaj w klubie u mnie też na 90 % kobietka ;)

Napisane na SM-N900V w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry