reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Wydaje mi się że obecnie model rodziny 2+3 i więcej jest traktowany jak patologia. Moja przyjaciółka jest uwaga 14- stym dzieckiem i całe życie sobie z niej żarty robili czy jest w stanie spamiętać imiona rodzeństwa itp. a są na prawdę świetna rodziną jedną siostra jest lekarzem, bracia mają własne firmy ona skończyła studia posługuje się biegle 3 językami, ale ludzie i tak myślą że to patola.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wydaje mi się że obecnie model rodziny 2+3 i więcej jest traktowany jak patologia. Moja przyjaciółka jest uwaga 14- stym dzieckiem i całe życie sobie z niej żarty robili czy jest w stanie spamiętać imiona rodzeństwa itp. a są na prawdę świetna rodziną jedną siostra jest lekarzem, bracia mają własne firmy ona skończyła studia posługuje się biegle 3 językami, ale ludzie i tak myślą że to patola.

Ostatnio byłam w Lidlu z dziećmi. Synek był zmęczony i bez większego powodu sie rozplakal. Ja stoję przy kasie, ten siedzi na ziemi i płacze, córcia zadowolona gada i zonk bo sie okazało ze mąż zapomniał mi powiedzieć ze wypłacił część pieniedzy z konta na hurtownie. Pani musiała wycofać kilka produktów ale ludzie w kolejce wlasnie tak szeptali ze jakąś patologia. Z dwójką dzieci sobie nie radzi a z trzecim w ciąży. Płakać mi sie chciało. A młody to generalnie dziecko szczescia. Mało kiedy robi takie cyrki. Tylko w przedszkolu go wymeczyli. Wstyd jak 150....

@Asiula24 tak, to moja pierwsza ciąża. Nie mam dużo tluszczyku na brzuchu. Widocznie taki mój urok, pewnie niedługo wystrzeli :)
Ja właśnie wróciłam z zakupów, ugotowałam obiad, zalalam ogórki malosolne, posprzątalam i teraz odpoczywam :)
A może już czujesz a nie wiesz że to to :D w pierwszej ciąży dopiero jak konkretnie poczułam to wiedziałam że to mała ale w kolejnych już wiem.ze te bąbelki czy też motylki to malenstwo :) a takie same odczucia zdarzaly sie bez ciąży więc łatwo to pomylić z wzdeciem [emoji14]

Ja już po wizycie :)
Dzidzia mega ruchliwa ! Ma 15 cm i waży 166 gram. Płeć na 90 % dziewczynka ale z tą pewnością
poczekam do połówkowego usg 4d :) Mam odstawić tabletki na podtrzymanie ( tylko dojem opakowanie i koniec )
Rozmawiałam z nią o porodzie o tej mojej traumie i co przeszłam ja i dziecko ,ale mimo to upiera się
żebym rodziła naturalnie wrrr !!! Ja sobie tego nie wyobrażam i będę ją meczyć o cesarkę ! Jak się
nie zgodzi pójdę do psychiatry i wiem ,że on może wystawić takie zalecenie .
Wow! 15 cm!! Super :)
No i wróciłam i ja! Meeega szczęśliwa!!!!
A więc wszystko ok, dzidziuś ma 9 cm, na razie widać jakby miała być dziewczynka, ale by było super!!! USG mi porządnie zrobiła, dwie nózki, dwie rączki, w główce wszystko ok, w brzuszku też, także móiła że wszystko ładnie, bardzo się uspokoiłam i jestem przeszczęsliwa!!! Idę zjeść bób ;-)
Brzuchatka cieszę się że i u u Was wszystko ok!!! 15 cm, to kawał dzieciaczka!!! Gratulacje!!!
Super!!
U mnie juz bob i czeresnie zjedzone.
Jak leżałam na patologii przed porodem to byla dziewczyna, ktora w nocy wstala i poszla do toalety, nagle wlaczyla alarm, okazalo sie, ze myslala ze to k...a, a to juz glowka wychodzila, podobno cala noc bolal ja tylko lekko brzuch, bo w dzien byla na wywolaniu i miała tylko delikatne skurcze. Mozna bez bolu urodzic,...mozna:)
Ja pierwszy poród też prawie bezbolesny miałam. Jedynie zabolało mnie samo nacięcie a tak czekałam na bóle bo wciąż było znośnie [emoji14]
A drugi od samego początku na oxy i ból nie do zniesienia bo z krzyża... i tak przez 52 h... masakra...

Szczerze to czuje się jak patologia bo gdzie się nie obroce to słyszę że teraz 500 + dają i kobiety robią sobie 3 dziecko zęby nie iść do pracy a siedzieć w domu...

A może już czujesz a nie wiesz że to to :D w pierwszej ciąży dopiero jak konkretnie poczułam to wiedziałam że to mała ale w kolejnych już wiem.ze te bąbelki czy też motylki to malenstwo :) a takie same odczucia zdarzaly sie bez ciąży więc łatwo to pomylić z wzdeciem [emoji14]

Wow! 15 cm!! Super :)

Super!!

Ja pierwszy poród też prawie bezbolesny miałam. Jedynie zabolało mnie samo nacięcie a tak czekałam na bóle bo wciąż było znośnie [emoji14]
A drugi od samego początku na oxy i ból nie do zniesienia bo z krzyża... i tak przez 52 h... masakra...

Szczerze to czuje się jak patologia bo gdzie się nie obroce to słyszę że teraz 500 + dają i kobiety robią sobie 3 dziecko zęby nie iść do pracy a siedzieć w domu...

O... ten tekst tez słyszę... 500+ to sobie dziecko zrobiłaś... cale życie pracuje i nie uciekam od pracy a tu taki tekst jeszcze... jakby wychowywanie dziecka to był sam miód i jeszcze kasę za to dają...

O... ten tekst tez słyszę... 500+ to sobie dziecko zrobiłaś... cale życie pracuje i nie uciekam od pracy a tu taki tekst jeszcze... jakby wychowywanie dziecka to był sam miód i jeszcze kasę za to dają...
A mnie to nie rusza te gadanie o 500plus. Zmieniamy teraz samochod a ze bierzemy z salonu to niektorzy zlosliwie mowia, ze 500plus na leasing pójdzie. Ale ja to w d***** mam i wtedy sama nawet żartuje że przykleje siebie naklejkę "dofinansowanie 500+" to już nic nie mówią.
Ludzie zawsze będą gadać. Głównie z zazdrości czy złośliwości. Nie ma co się przejmować :)

m3sx3e3k25iia4nv.png

@pieszczoszka @daruuunia3 eeee kurcze super wieści !!!! bardzo się cieszę, ale nam już dzieciaczki rosną aż nie mogę się nadziwić jak ten czas leci.
Pieszczoszka co do porodu ja mojego lekarza chyba nie namówie na cc. I będę też szła do psychiatry po zaświadczenie, sam mi tak podpowiedzial. Jestem po Kleszczowym porodzie i popekanej szyjce i się naprawdę boję....... [emoji33] plus to gdy biegam, skacze lub wykonuje coś ciężkiego czasem potrafię popuscic, mam bardzo słaby pęcherz ;/

@Manique ja mało jeszcze komu co powiedziałam o ciąży ale kto wie to też tak reagował "planowaliście" a jak mówię ze TAK to że mnie podziwiają no i że w tym wieku będę mieć już 3 dzieci i wielkie WOW. (gdy urodze 3cie będę miała 27 lat) tylko pierwsze było nie planowane ale odrazu pokochane .

@Asiula24 widzisz? A mówią tak że drugie łatwiej... No ja się o tym też doskonale przekonałam że to nie prawda. ;)

......:::::::::14t. i 6d::::::::.........

@pieszczoszka @daruuunia3 eeee kurcze super wieści !!!! bardzo się cieszę, ale nam już dzieciaczki rosną aż nie mogę się nadziwić jak ten czas leci.
Pieszczoszka co do porodu ja mojego lekarza chyba nie namówie na cc. I będę też szła do psychiatry po zaświadczenie, sam mi tak podpowiedzial. Jestem po Kleszczowym porodzie i popekanej szyjce i się naprawdę boję....... [emoji33] plus to gdy biegam, skacze lub wykonuje coś ciężkiego czasem potrafię popuscic, mam bardzo słaby pęcherz ;/

@Manique ja mało jeszcze komu co powiedziałam o ciąży ale kto wie to też tak reagował "planowaliście" a jak mówię ze TAK to że mnie podziwiają no i że w tym wieku będę mieć już 3 dzieci i wielkie WOW. (gdy urodze 3cie będę miała 27 lat) tylko pierwsze było nie planowane ale odrazu pokochane .

@Asiula24 widzisz? A mówią tak że drugie łatwiej... No ja się o tym też doskonale przekonałam że to nie prawda. ;)

......:::::::::14t. i 6d::::::::.........
Gdyby mi zszyli peknieta szyjke to pewnie nie byłoby Tak źle a że ta zrosla się sama i do tego powstały zrosty to nie mogła się rozszerzyć nawet po ich. Teraz będzie to samo więc nie wiem po co chcą próbować sn :/

reklama
Hej ho dobre Dusze :) Już po północy a ja spać nie mogę, jak nigdy. Zebrało mi się na myślenie o pracy i o tym że chyba dostałam za niską wypłatę... Muszę się jakoś doliczyć. Ale to już za dnia.

Gratuluję wspaniałych wieści. Ja tak bardzo tęsknię za Maluszkiem że aż mam chore myśli z tych wszystkich obaw. Mało tego coś pokombinowali z moim lekrzem prowadzącym i nie wiem czy wciąż nim zostanie... A tak go lubiłam. :(

Coś czuję że przede mną dłuuuuuuga noc. Same złe myśli w głowie, strach i bezpodstawne obawy.

Dobrej nocy życzę chociaż Wam, a ja idę walczyć z natręctwami, bo chciałabym juź zasnąć. ;)

Do góry