Tez wymiotuje, ale apetyt juz wrócił. Wczoraj zjadłam kolację, nie przelknelam ostatniego kesa a juz z neptunem przez porcelanowa muszle nadawałam. Dziś rano sie obudziłam i suszylo mnie jak na kacu, napilam sie wody i momentalnie zwymiotowalam.Dalej mnie męcza wymioty i mdłosci niby raz dzienne wymiotuje ale mnie tak przy tym wymeczy ze mam dosc wogóle to nie moge jeść za bardzo bo mi wszystko rośnie w buzi... nawet sie poryczałam wczoraj że nawet kanapki zjeść nie moge a głodna jestem. Sorki musiałam sie wyżalić
reklama
Ja w niedzielę hopsiam na wagę i zobaczymy czy znów schudłam. Mąż zrobił mi wczoraj awanturę w kinie, że chudnę i że mi schudły ręce... A kilka dni wcześniej złapał mnie za pośladki i mówi: "dupka Ci zmalała" -.- Nie wiem trochę co robić w tej sytuacji. Chyba porozmawiam z lekarzem jeżeli wciąż będę chudnąć, a wizyta dopiero za 10 dni. Czuję się troszkę osaczona, bo jem tyle ile potrzebuję. Raz w tygodniu pozwalam sobie na fast food, a i tak chudnę. Mąż się na mnie wkurza. Każe futrować warzywami, których jakoś ostatnio nie mogę :/ Ech, bez sensu.Ja już po wizycie. Morfologia ok. Wszystko dobrze. I znowu schudłam prawie 1kg [emoji23]
Położna zwróciła mi uwagę, że nie powinnam ale przecież ani nie ćwiczę ani nie jestem na diecie. To tak samo. I niestety ja mam z czego schudnąć. Więc nie powinna ja martwić moja utrata wagi ale o dziwo powiedziała, że trzeba zwrócić na to uwagę. Aż w szoku jestem. Myślałam, że przy mojej wadze to na plus jak ktoś nie tyje chociaż na początku ciąży.
Ja 2 dziecko rodzilam sn. Różnica między dziećmi to 2,5 rokuPowodzenia na wizytach dziewczyny ! ☺ czekamy na info ☺
Co do porodu to raczej jestem nastawiona na SN nie ukrywam jednak ze się go boje bo to będzie pierwszy poród i nie wiem czego się spodziewać.
Co do CC nie wiem na ile to prawda a i tak pewnie każdy lekarz ma swoje teorie, ale juz kilka koleżanek mi mówiło ze gdy przy 1 ciąży miała CC i upłynęło minimum 3 lata to następny poród może być SN. tak przynajmniej słyszałam, a czy któraś z Was może się do tego odnieść ?
Powodzenia na wizytach.
@pieszczoszka1988 cieszę sie ze jesteś spokojniejsza i wszystko ok.
@pieszczoszka1988 cieszę sie ze jesteś spokojniejsza i wszystko ok.
daruuunia3
Czerwcowa mama'08
Moja ginka mówiła że jest to wskazanie, mogę próbować rodzic naturalnie Ale muszę napisać pismo ze właśnie chce spróbować naturalnie. No zobaczymy jeszcze trochę czasu.... A jeśli chodzi o znieczulenie w kręgosłup to mnie mega bolało bo nie mogli się wbić w rdzeń... ehhh alw co człowiek to inne opinieTo nie jest wskazanie. Byłoby gdybyś w przeciągu 2 lat od poprzedniej cc zaszła w ciążę.
pieszczoszka1988
Jestem mamusią
Ja przed 1 porodem byłam mega pozytywnie nastawiona ! Byłam pewna ,że to będzie piękny moment a tak naprawdę przebiegał tragicznie dla mnie i dla dziecka ... jest to dla mnie okropną traumą dlatego jestem tym razem zdecydowana na cc .
Ja takiego pisma nie dostałam. A byłaś cięta w poprzek czy wzdłuż? Jak urodziłam przez cc to juz wypisujac ze szpitala mi mówili ze przez dwa lata to pewne cc. A potem nie ma przeciwwskazań zeby rodzic naturalnie.Moja ginka mówiła że jest to wskazanie, mogę próbować rodzic naturalnie Ale muszę napisać pismo ze właśnie chce spróbować naturalnie. No zobaczymy jeszcze trochę czasu.... A jeśli chodzi o znieczulenie w kręgosłup to mnie mega bolało bo nie mogli się wbić w rdzeń... ehhh alw co człowiek to inne opinie
Tez dla mnie pierwszy poród był traumą. A przy drugim nawet nie zdążyłam o tym pomyśleć. I to faktycznie bylo piękne przeżycie, szybko do siebie doszłam i od poczatku mialam dziecko przy sobie. Po cc musiałam poczekać zanim przywieźli mi Martę a potem na noc ja zabrali.Ja przed 1 porodem byłam mega pozytywnie nastawiona ! Byłam pewna ,że to będzie piękny moment a tak naprawdę przebiegał tragicznie dla mnie i dla dziecka ... jest to dla mnie okropną traumą dlatego jestem tym razem zdecydowana na cc .
Rossiczka
Moderatorka
Moja mama jest anestezjologiem w Gdańsku pracuje ;-), zawsze powtarza że znieczulenie nie powinno sprawiać bólu, może być nieprzyjemne uczucie ale nie ból.
Ja bym rodziła w Wojewódzkim, pod warunkiem że nie u Zygmuntowicza ;-)
Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja bym rodziła w Wojewódzkim, pod warunkiem że nie u Zygmuntowicza ;-)
Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
daruuunia3
Czerwcowa mama'08
Bo trzeba samemu takie pismo napisać przed drugim rozwiązaniem. Przepisy z roku na rok się zmieniają a jak lekarz dyzurujacy jest rąbnięty to wszystko może się zdarzyć. Byłam cięta normalnieJa takiego pisma nie dostałam. A byłaś cięta w poprzek czy wzdłuż?.