reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Znieczulenie w kręgosłup nie boli . Przy skurczach jest moim zdaniem trudniej znieczulenie znieść, bo nie możesz się ruszać, mimo że cały czas coś Ciebie (tu powinno być brzydkie słowo ) ;-)

Ja zawsze powtarzam, że dla mnie połóg. Pomimo.porodu sn, bez komplikacji, szybkiego. To najgorszy okres był

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny powodzenia na wizytach!! Trzymam kciuki.

Ja osobiście wiem że nie chciałabym mieć cesarski że względu na to jakim typem osobowości jestem. Nie dałabym rady się oszczędzać po porodzie. Jak urodziłam maksa to z nacieciem na dole po godzinie już biegałam po schodach do Maksia na oddział wczesniaka. Wszyscy mieli wątpliwości czy nie padne, bo dwie doby wcześniej nie spałam heheh :-) Więc cesarka no way!

Zycze wam miłego dnia kochane :-)
Mnie dzisiaj roznosi energia tyle bym chciała zrobić, mam nadzieję, że się uda.

Dziewczyny, przed cc lub juz po niej, mam pytanie. Teraz kuzynka miała cesarkę i miała wybór albo znieczulenie albo pełny sen. Wybrała sen, bo podobno szybciej dochodzi się do siebie. Nie wiedziałam, że moga uśpić do cięcia. Ja chciałabym tylko znieczulenie żeby usłyszeć pierwszy płacz. Jak to jest u Was? Co lepsze??
Ja miałam znieczulenie miejscowe. I tak było widać w lampie ale jakoś specjalnie nie pamiętam żebym tam się patrzyła. Chyba zamknęłam oczy. Jak dla mnie znieczulenie ogólne odpada. Boję się takiego usypiania. Pozatym chyba szybciej się na nogach jest po miejscowym. Ja urodziłam o 16:37 potem koło 20:00 wróciłam na salę. A koło 7:00 czy 8:00 rano już chodzilam po oddziale.
I w sumie nie pamiętam żeby mnie coś bolalo. Byłam pewnie na przeciw bólowych. Po 3 doba hotelowa wyszłam że szpitala. I w dzień wypisu pojechałam forum Ikea po fotel do karmienia. Więc całkiem dobrze się czułam.

m3sx3e3k25iia4nv.png

Hej dziewczyny dzisiaj genetyczne i troche sie denerwuje od 4 nie spie[emoji53]
@tusiaczek powodzenia [emoji4]

Ja z moją córeczką miałam cesarke przez położenie miednicowe, nie odwróciła się. Zastrzyk w kręgosłup i wszystko widziałam co można było widziec.
Ból po nie do zniesienia! Teraz jak bede mogla chcialabym urodzic sn. Chociaz troche sie boje terminu 24.12
nie wiadomo kiedy by sie to zaczelo. W same Święta może być ciężko o dobrą położne dlatego jeszcze sie zastnowie.

Generalnie jeśli ktos moze urodzic sn nie poleciłabym cesarke.
Z drugiej strony slyszalam o porodach trwajacych 18h ktore kończyly sie i tak cc, wiec nie wiem co gorsze [emoji53]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja ze względu na bliźnięta i to że jestem bardzo szczupła raczej nie mam szans na sn. Trochę się cieszę, bo z opowiadań wiem jak bolesne mogą być skurcze. A z drugiej strony mi żal, bo jednak to chyba zupełnie inne przeżycie.

allime - podałam wynik skorygowany. Ryzyko podstawowe wyszło mi 1:181, a skorygowane 1:667
bea25-ta masz lepsze ryzyko skorygowane. Ja mam skończone 36 lat, za 3 m-ce będę miała 37 lat. To też ma znaczenie.
olka_l super wyniki. Jak marzenie. A w jakim wieku jesteś ?
nt. wyszło mi 1.6.

jestem dobrej myśli, ale jak wiecie "główka pracuje"

miłego dnia dla wszystkich, ja się pakuję i nad morze od jutra. Tydzień w Jastrzębiej Górze nas czeka.
Dziś tylko nieplanowany dentysta z młodym i gorączka u starszaka. Czekam aż jeszcze coś się spierdaczy.

Dalej mnie męcza wymioty i mdłosci niby raz dzienne wymiotuje ale mnie tak przy tym wymeczy ze mam dosc wogóle to nie moge jeść za bardzo bo mi wszystko rośnie w buzi... nawet sie poryczałam wczoraj że nawet kanapki zjeść nie moge a głodna jestem. Sorki musiałam sie wyżalić

Mi lekarz mówił, że wyniki ładne więc nie zdecydowałam się na test Pappa, teraz myślę, że trochę szkoda, ale wyniki po USG mamy chyba faktycznie na tyle ok, że mogę być spokojna?
IMG_20170616_094814.jpg

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• IMG_20170616_094814.jpg
    IMG_20170616_094814.jpg
    69,7 KB · Wyświetleń: 399
allime - podałam wynik skorygowany. Ryzyko podstawowe wyszło mi 1:181, a skorygowane 1:667
bea25-ta masz lepsze ryzyko skorygowane. Ja mam skończone 36 lat, za 3 m-ce będę miała 37 lat. To też ma znaczenie.
olka_l super wyniki. Jak marzenie. A w jakim wieku jesteś ?
nt. wyszło mi 1.6.

jestem dobrej myśli, ale jak wiecie "główka pracuje"

miłego dnia dla wszystkich, ja się pakuję i nad morze od jutra. Tydzień w Jastrzębiej Górze nas czeka.
Dziś tylko nieplanowany dentysta z młodym i gorączka u starszaka. Czekam aż jeszcze coś się spierdaczy.
Już wszystko będzie dobrze nic więcej się nie zdarzy [emoji4] nieszczęścia zawsze chodzą parami, a Ty już masz parę [emoji13]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej laski. Trzymam kciuki za wizyty:) ja jakas wycofana przez ostatnie dni jestem. W poniedzialek zaczynam 17 tydzien niby to szybko leci a ja coraz bardziej sie stresuje. Nie czuje jeszcze tego ani potrzeby robienia zakupow eh z frankiem bylo calkiem inaczej. Zaczynam sie bac ze obudze sie z reka w nocniku. Ja odpoczywam jeszcze przez weekend a od poniedzialku wracam do szkoly i wieczornych spacerow. Wczoraj musialam sie odstresowac wiec siedzialam ze szwagierka nad kawka a ona robiła mi paznokcie
1497599621-aaaaaa.jpeg
1497599626-aaaaaa.jpeg
co do porodu ja z Frankiem mialam swietny porod naturalny i ekspresowo doszlam do siebie. Teraz tez chcialabym urodzic naturalnie :) milego dnia wam dziewczyny zycze :*

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry